Dagboka onsdag 27. juni 2018

Dagboka i dag sveiper innom Vålerenga Trolls og Oslo Pride, før den serverer en mer eller mindre rykende fersk og helt sannferdig rapport fra treningsfeltet på Åråsen. Trolls Dagboka vil sende de største gratulasjoner til U17-laget som med en 64-0 seier i bronsefinalen tok bronse i NM. Well done og hurra! For et par dager siden … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. juni 2018»

Dagboka i dag sveiper innom Vålerenga Trolls og Oslo Pride, før den serverer en mer eller mindre rykende fersk og helt sannferdig rapport fra treningsfeltet på Åråsen.

Trolls
Dagboka vil sende de største gratulasjoner til U17-laget som med en 64-0 seier i bronsefinalen tok bronse i NM. Well done og hurra!

For et par dager siden spilte elitelaget kvartfinale. Men en råsterk 76-34 seier tok gutta seg lett videre til semien. Da er det Seahawks som skal sendes på hue og rævva ut av NM.

Skeiv eller straight – her er alt greit
Pride House løfter bevisst frem debatter som ellers blir hysjet ned eller ignorert i samfunnet. Det er en partipolitisk nøytral arena hvor det skapes et rom for å synliggjøre mangfoldet av kjønn, identitet og seksualitet. Debattene er åpne for alle også for de av oss som ikke tilhører det skeive miljøet.

En av årets debatter handler om homofili i elitefotballen og har fått tittelen: Gis homofili rødt kort? Fra programmet hitsettes:
«Det har blitt sagt at kirka og fotballen henger lengst bak i forhold til homofile, men i kirken prates det hvertfall om. Dette er i endring. På bare noen få år har det gått fra regnbuenekt på cornerflaggene til NFF-arrangerte samtaler under Pride. Men fremdeles er det ingen i toppfotballen som er kommet ut av skapet. Hva skyldes dette? Supporterkulturen? Mangel på forbilder? Frykt for å møte fordommer hvis man har utenlandsambisjoner? Hva kan vi gjøre for at de unge ikke velger vekk fotballen fordi de vet de er homo, og er redd for at de ikke kan være seg selv i fotballen?»

I panelet er Vålerenga godt representert – både fra klubb og klan. Fra klubben stiller Freddy dos Santos og Klanen stiller med talsperson Erling Rostvåg. Debatten starter klokken 20.00 på Youngstorget. En veldig fin greie å bruke onsdagskvelden på, spør du oss.

Såpeoperaen Lillestrøm
I går formiddag smalt det borte i stasjonsbygda på Skedsmo. LSK sendte ut pressemelding  om at Arne Erlandsen er sparka som hovedtrener. Parallelt med at den pressemeldinga kom, stilte tidlig nevnte Erlandsen på Åråsen – klar som et egg – for å trene gutta. Den eneste som var klar for at Erlandsen skulle trene laget var Erlandsen. Treninga ble visst nok ledet av Sundgot. Dette høres egentlig ut som et plott i en klassisk telenovela. Det eneste som mangler er at Tom Lunds påståtte onde eneggede tvilling Tommy Lund plutselig dukker opp på treningsfeltet etter 22 år i koma mens han var i fangenskap i argentinsk fengsel. Dagboka har fått følgende helt sanne (æres ord) rapport fra en nabo som tilfeldigvis overvar LSK-treninga i går:

Erlandsen: God morgen, gutta!
Sundgot: …(stillhet)…
Erlandsen: Her skal det trenes…
Sundgot: Arne, kan ikke du stå der borte å trene litt da? Bak skuret der. For deg selv
Erlandsen: Nei! Det kan jeg ikke fortenk. Dessuten så har jeg gått livets harde skole, ikke fortell meg hvor jeg skal trene. Trener hvor og hvem jeg vil, fortenk
Sundgot: *sukk* Kom igjen gutta. Nå løper vi litt
Erlandsen: JAAAA…..kom igjen…løøøøøp!
Sundgot: Slutt å herm!
Erlandsen (med hermestemme): DU slutt å herm
Sundgot: Kutt ut a, Arne. Denne treninga leder jeg.
Erlandsen: Jeg er HOVEDtrener. Jeg har det skriftlig så….KJEFTEN!! Dessuten er hovedtrener best for det er «HOVED» foran trener
Sundgodt: Nå HOLDER det!!!
(Frode Kippe begynner å riste i underleppa)
Kippe: Buuuhuuu…jeg blir så lei meg når dere bruker utestemme *hikst* Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, hvor jeg skal løpe om det er med eller uten ball….er dette min feil *hikst* ?
Sundgot: Frodegutten……det var ikke deg jeg mente……
Erlandsen: Frode….Kom å få drops. Du får hele posen om du ikke gjør som Sundgot sier
Sundgot: Arne…NÅ slutter du!! Kippe, DU snakker ikke med Arne…du snakker ikke med noen. Du har munnkurv!
Erlandsen: bla bla bla….Morra di!!!!!
Sundgot (stille for seg selv): Djesess..
Sundgot (høyt til hele treningsfeltet): Bra økt, gutta! Rekk opp hånda alle som kommer på trening i mårra.
(Erlandsen rekker den lille hånda si høyt mot himmelen)
Sundgot: Vent litt, Arne. Der var du litt rask

Dagboka regner med at dette bare er en teaser på hva som er å vente fra telenovela-feltet på Skedsmo. Word on the street er at RPN 9 allerede har lagt inn opsjon på kjøp av hele 3 sesonger. Mens vi venter konstaterer vi at det er fin-fint å sparke folk vi pressemelding. Det er så classy.
Vålerenga i dag
Gis homofili rødt kort? Klubb og Klan tar debatten. Vi supportere kommer for å høre på og for å vise verden: Skeiv eller straight – I Vålerenga er alt greit!!

Legg igjen en kommentar