Dagboka tirsdag 26. juli 2018

Seier i andredivisjon, kontraktsignering og snart byderby mot Lyn. Det, pluss litt VM, er dagens dagbok. Vålerenga 2 over streken Vålerenga 2 møtte i går Vard Haugesund i 2. divisjon. Det var en kamp 2. laget måtte vinne. Begge lå under streken, men Vålerenga kunne klatre til trygg grunn om de tok alle tre poenga. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. juli 2018»

Seier i andredivisjon, kontraktsignering og snart byderby mot Lyn. Det, pluss litt VM, er dagens dagbok.

Vålerenga 2 over streken

Vålerenga 2 møtte i går Vard Haugesund i 2. divisjon. Det var en kamp 2. laget måtte vinne. Begge lå under streken, men Vålerenga kunne klatre til trygg grunn om de tok alle tre poenga.

Og det gjorde de!

Kampen ble en målrik affære. Tilslutt stod det hele 5-3 til Vålerenga. Til vif-fotball.no sier trener Gard Holme følgende:

– Vi skapte veldig mange sjanser og scoret fem mål mot et lag som ikke var noe dårligere enn det vi har avgitt poeng mot tidligere denne sesongen. Spesielt høyrekanten, med Juklerød og Borchgrevink, var veldig, veldig bra. Defensivt har vi noe å gå på, og det er unødvendig å slippe inn tre mål i denne kampen, oppsummerte han etter kampen.

Backen Christian Borchgrevink scora hele tre av dem. De to andre var det Simen Juklerød og Ulrik Mathisen som stod for. Vi håper dette er en av mange seire framover. Dette er tredje gangen Vålerenga 2 stiller med tilnærma samme lag, og som Holme påpeker: «Samhandling er nøkkelen».

Å ha et lag i 2. divisjon er en verdifull ting. Læringa er mye bedre enn i 3. divisjon, selv om det kanskje blir litt vel mye muskler på motstanderne til tider.

Landslagsspiller på proffkontrakt

I tillegg til et bra resultat i 2. divisjon har Vålerenga signert en ny spiller! Det er gledelig. Skjønt, ny og ny, han har vært i klubben en stund allerede og det er proffkontrakt det er snakk om.

Spilleren det er snakk er G17-landslagets Oskar Opsahl. Han debuterte for Vålerenga 2 i 2. divisjon i fjor og har allerede fått 25 kamper for landslaget. Opsahl var også en del av landslaget som spilte G17-EM tidligere i England tidligere i år.

Oskar Opsahl og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen skal jobbe sammen til tidligst 2020.
Oskar Opsahl og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen skal jobbe sammen til tidligst 2020 (foto: vif-foball.no).

Trener Gard Holme er superfornøyd med signeringen.

«- Oskar er en svært spennende ung spiller med gode basisferdigheter, spilleforståelse og bra fart. Han spiller både venstreback og kant hos oss, og har allerede gjort seg bemerka i 2. divisjon som førsteårs junior» sier han til vif-fotball.no

Dette blir bra!

Damederby til helgen

Det er ikke helt ferie i fotball-Norge. Neste helg blir storveis for Vålerengas del. Hjemmekamp både lørdag OG søndag! Lørdag er det Eliteserie-oppgjør mot Bodø/Glimt. En kamp som for øvrig ikke kræsjer med noe som helst av idrett i Russland, så her er det bare å møte opp.

Vålerengas spillere jubler etter seier mot Kolbotn i fjor.
Vålerengas spillere jubler etter seier mot Kolbotn i fjor. Hyll dem etter seieren mot Lyn til helgen! (foto: grydis.no)

Kanskje enda viktigere er kampen dagen etter.

Søndag 1. juli spilles historiens første Vålerenga – Lyn-derby på Intility arena. Det tror vi blir skikkelig, skikkelig gøy. Strålende sol, åpen servering i pausa og moro på banen. Matchen starter 15:00.

Vålerenga har møtt Lyn tre ganger tidligere. To ganger i cupen (2014 og 2018) og en gang i Toppserien (2018). Vi merker det historiske suset og tipper 3-0 til Vålerenga.

Kom la oss laga show!

Vålerenga i dag

Rolig restituering på Øst, Vertshuset eller Bohemen. Viktig å få i seg nok væske i varmen. Også får vi med oss de tre scoringene Fridjonsson får mot Argentina i kveld. Det blir storveis!

 

Legg igjen en kommentar