Dagboka onsdag 13. juni 2018

I dag snakker vi «byvåpen», Trolls og Pride. God onsdag! Nytt «byvåpen» I går slapp Oslo kommune dokumentet «Ny visuell identitet i Oslo kommune» Der fremkommer det at for kommunen skal kunne være en tydelig avsender i alle kommunikasjonsflater så mener de at byvåpenet til byen vår bør forenkles og fornyes. Det nye forslaget er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. juni 2018»

I dag snakker vi «byvåpen», Trolls og Pride. God onsdag!

Nytt «byvåpen»
I går slapp Oslo kommune dokumentet «Ny visuell identitet i Oslo kommune» Der fremkommer det at for kommunen skal kunne være en tydelig avsender i alle kommunikasjonsflater så mener de at byvåpenet til byen vår bør forenkles og fornyes. Det nye forslaget er en strømlinjeformet forenkling av det byvåpenet Oslo har i dag. Borte er fargene, viktige deler av symbolikken og mottoet «Unanimiter et constanter Oslo».

Nå skal man ikke stikke under en stol at det er et faktum at Oslos byvåpen gjennom tidene har hatt mange utforminger. Selv om utøvelsen har variert mye har motivet av St. Hallvard vært brukt siden midleralderen. På slutten av 1800-tallet var det ganske heftige diskusjoner rundt hvordan byvåpenet var utformet. Man ønsket å vende tilbake til den mest mulig opprinnelige versjonen av motivet slik det ble utformet i middelalderen. Den eldste kilden som ble funnet var et 700 år gammelt byselg, dette var nok fundamentet for det byvåpenet slik vi kjenner det i dag. Dette byvåpenet ble endelig utformet av professor Karl Emil Dôpler og ble godkjent i 1892. Her snakker vi tradisjon og respekt for byens historie.

Forslaget til nytt byvåpen har mista mye om ikke alt av denne historiske forankringa. Forslaget fremstår mere som en logo laget av en eller annen random grafisk designer enn som et byvåpen. Dersom kommunen har behov for en logo som gjør seg for eksempel på digitale platformer, så burde kommunen laget nettopp det: En logo! Å endre hele byvåpenet fordi man har behov for å være «en tydelig avsender» grenser svært nært opp til historieløshet. Et byvåpen er ikke en logo, det er en identitetsbærer.

Nå er forslaget sendt ut på høring. Endelig avgjørelse skal tas til høsten. Oslo-patrioter har starta en underskriftskampanje for å beholde byvåpenet slik som det er i dag. Dagboka oppfordrer, under mottoet: Vi har en fargerik logo som gjenspeiler vår mangfoldige og fargerike by; ikke kødd med den, alle til å signere oppropet. Du kan signere ved å trykke deg inn her.

Og så har Dagboka en liten melding til klubb og Klan: siden det åpnes for å benytte dagens byvåpen ved «særskilte historiske og høytidelige anledninger med sterk kobling til tradisjon», definer alle Vålerenga arrangement som historiske og høytidelige anledninger og bruk nåværende byvåpen rått!

U17 trollene videre til semien
Lørdag som var sto det om semifinaleplass da gutta på Trolls sitt U17-lag stilte kampklare på Kraus i Kristiansand. Gladiators fikk den beste starten og festa tidlig et lite grep på kampen, men kampen var like sleip som ballen og det grepet glapp. Gutta våre reiste seg mesterlig, fant motivasjonen i seg selv og i lagkameratene sine. Laginnsatsen ga resultater og kampen endte 37-61 til oss! Har du lyst til å lese mer om denne kampen så bør du sjekke ut kampreffet på klubbens sider.

Med denne seieren seilte gutta rett inn i semifinalespillet neste helg. Da reiser de til Bøn og skal Eidsvold 1814. Kampen spilles klokken 14.00 på førstkommende lørdag.

Er du mer keen på å sjekke ut eliteserielaget så er det kampen om Oslo på søndag. Vålerenga Trolls tar i mot serieleder Oslo Vikings på Frogner stadion søndag klokken 18.00!

Så stolt som Vålerenga
I fjor støtta…nei DELTOK Vålerenga i Oslo Pride. Da gikk vi i paraden for alle dem som ikke turte eller kunne gå i paraden selv. I år er temaet familie, og Vålerenga familien er selvfølgelig på plass. VPN kommer også til å være representert. I år tror jeg jaggu meg at enkelte redaksjonsmedlemmer har planlagt å lage egne plakater. «Du går aldri aleine i Vålerenga» er den foreløpige teksten, og tusjer i alle regnbuens farger og glitter er allerede innkjøpt! Bli med du også!

I tillegg arrangeres det debatt på Youngstorget tirsdag 26. juni klokken 20.00. Debatten skal dreie seg om homofili i toppfotballen og om hvordan man kan skape et miljø hvor man tar vare på alle. Her vil representanter fra både Klanen og Vålerenga Fotball Elite delta. Er det en debatt du skal ha med deg i år, så er det denne. Den beste måten å skape mer toleranse og mindre fordommer er nemlig å snakke om de vanskelige tingene.

Dette her er sååååå bra det!

Vålerenga i dag
Klanens webradio streamer J16 i dag.

Legg igjen en kommentar