Dagboka tirsdag 12. juni 2018

Vi er ferdig med Bergen og ser nordover mot Tromsø. Så tenker vi på Vålerenga 2 og sier farvel til en hockeyspiller. Søndag var en god dag for fotball. Uavgjort mot serielederne er greit. Vi tar noen poeng borte og alle hjemme. Da er vi fornøyd. Men nå må vi glemme resultatet, ta med oss … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. juni 2018»

Vi er ferdig med Bergen og ser nordover mot Tromsø. Så tenker vi på Vålerenga 2 og sier farvel til en hockeyspiller.

Søndag var en god dag for fotball. Uavgjort mot serielederne er greit. Vi tar noen poeng borte og alle hjemme. Da er vi fornøyd.

Men nå må vi glemme resultatet, ta med oss de gode opplevelsene og reise nordover. Allerede torsdag er det ny kamp. Cupkamp mot Tromsø IL på Alfheim. I nord er det fortsatt vinter. Det er tydelig på orkene i rødt og hvitt. De har laget sitt eget nord for muren der. Sitt evige vinterrike. Det er der de kjemper seg gjennom snø, vind, kulde og setter sine iskalde, livløse hender på tre poeng. Slik vant de mot Rosenborg, og slik vil de kjempe mot Vålerenga også.

Akk, sånn kan vi ikke ha det. 

Vålerenga reiser oppover med varme i kroppen. Isen skal smeltes. Tromsø skal beseires. Det blir en hard reise. Det blir en tøff kamp. Og Daniel Berntsen klør nok i tæra etter å score. Men Vålerenga skal seire. I år så tar vi alt! Bare vent.

Kongshavn, som har gjort ork av seg, må nok se flere baller trille bak seg på torsdag.
Kongshavn, som har gjort ork av seg, må nok se flere baller trille bak seg på torsdag. (foto: Anders Grydeland / grydis.no)

Det som dog er litt trist er selve tidspunktet. Kampen begynner 18:00, noe som gjør det umulig å komme seg hjem på samme dag (med mindre du bor i Tromsø), og det kræsjer med første kamp i en turnering i Russland Norge ikke deltar i.

De som derimot deltar i nevnte mesterskap er Island og Samuel Kari Fridjonsson. Vi savnet han litt, men ikke kjempemye, mot Brann. Grødem var god. Vi gleder oss heller over talentarbeidet i Vålerenga. Det gror godt, og det liker vi!

Vålerenga 2 under streken

Alt er dog ikke fryd og gammen. For der vi har mange talenter så blir de fort kjempet ut av ruslebiffer i 2. divisjon. Vi er ikke helt sikre, men vi tror det er det som er grunnen til at Vålerenga 2 plutselig ligger faretruende nærme nedrykk.

[poll id=»97″]

For der Vålerenga har unge, lette, tekniske spillere så stiller motstanderne ofte med eldre spillere som har det mer i kroppen enn i beina. Da blir det mye kjemping og lite teknikk; slitne spillere og tunge bein. Og da funker ikke teknikken like bra lenger.

Vi tror dette er grunnen, og vi tror det kommer flere eldre spillere fra Vålerenga A Herrer Elite som kan bidra til å dra lasset.

Legestudiene kaller

Tallak Lyngset har lagt skøytene på hylla. Han har hengt kølla på veggen. Det var dessverre ikke mulig å studere medisin samtidig som han skulle være aktiv hockeyspiller for Vålerenga. Spesielt når studiene foregår i Ungarn.

Til vif-hockey.no sier Tallak selv dette:

– Avgjørelsen var egentlig ganske grei. Har hatt en del hjernerystelser osv.,  så skjønte at man må fokusere på livet etter hockey også. Det er alltid tøft å slutte med noe man er så veldig glad i, men utdanning er viktigere for meg.

Sportslig leder Espen «Shampo» Knutsen slenger seg på lykkeønskningene.

– Vi vil takke Tallak for en lang og fin tid sammen i Vålerenga. Han er en fin gutt med et stort hjerte, som vi vil savne i tiden fremover. Vi ønsker ham lykke til med studiene, og håper at han titter innom når han er på hjemmebesøk i Oslo.

Så får vi se da, om Tallak kanskje kommer tilbake til klubben om noen år når han er ferdig i utlandet.

Vålerenga i dag

Vi regner på hvor mange poeng man får for å vinne mot Tromsø i cupen.

Legg igjen en kommentar