Dagboka mandag 4. juni 2018

Kjetil Rekdal er tilbake i eliteserien, denne gang i Start. VPN har mange tanker om Reka, men kanskje enda flere om hva som skjer i Start for tiden. Det ble nytt tap på rekruttgutta lørdag. Kjelsås ble for sterke. «Vålerenga 2 stilte med et særdeles ungt mannskap der eldstemann var 19 og yngstemann 16 år», … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. juni 2018»

Kjetil Rekdal er tilbake i eliteserien, denne gang i Start. VPN har mange tanker om Reka, men kanskje enda flere om hva som skjer i Start for tiden.

Det ble nytt tap på rekruttgutta lørdag. Kjelsås ble for sterke. «Vålerenga 2 stilte med et særdeles ungt mannskap der eldstemann var 19 og yngstemann 16 år», skriver klubbens sider.

Det hyggelige er at Sander Werni scoret to ganger og er avdelingens toppscorer, men vi ville heller hatt alle poengene. Werni, som kom fra Rælingen i november 2015, har virkelig gjort det bra i år.

Vålerenga 2s neste kamp går mandag om en uke på Intility Arena mot Nardo, som ligger nest sist på tabellen to poeng bak oss. Kampstart mandag 11. juni er klokka 18.00, og det er ingen tvil om at den kampen er viktig.

Start og Reka 

12 nye spillere ble hentet til Start siden sesongslutt i fjor. De «nye kreftene» i klubben hentet i tillegg tre spillere på tampen av fjoråret, som gjør at til sammen 15 spillere er kjøpt siden Tor-Kristian Karlsen og kompani overtok i juli i fjor.

– Vi hadde egentlig ikke noe annet valg enn å rydde opp, og å få lagt et fundament for et fremtidig lag, sa Tor-Kristian Karlsen til Aftenposten i april. I det hele tatt er det lett å snakke fotball før serien har startet:

– Det er aldri ideelt å få inn så mange spillere på en gang, men denne gangen tror jeg det var nødvendig. Det laget som rykket opp manglet en kjerne, sa Karlsen.

Mange vil nok hevde at Start-laget fortatt mangler en kjerne. Og i det samme intervjuet i april innrømmer da også sportssjefen at det har vært vanskeligere i spillermarkedet enn det han hadde trodd. Trolig er det derfor Mark Dempsey måtte gi seg i mai.

Samtidig sa sportssjefen: «Vi skal bygge noe, og vokse og vokse. Så må vi akseptere at det kan ta tid».

«Det store spørsmålet er hvordan Tor-Kristian Karlsen passer i lille Start», ble det skrevet i fjor sommer. Konturene av det ser vi allerede. Nå er kanskje det store spørsmålet: Hvilken klubb går Karlsen til når sesongen nærmer seg slutt?

29. september i fjor gikk klubben ut med nyheten om at Steinar Pedersen ble sparket:

– I et langsiktig perspektiv så mente vi at tiden var inne til å finne en ny trener for Starts A-lag, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fevennen. Han passet altså ikke inn i deres planer og ambisjoner for fremtiden.

18. mai passet heller ikke Mark Dempsey inn i deres ambisjoner og planer for fremtiden. Nå er Reka på plass med hele sin personlighet, og det skal nok gå mange kuler varmt før vi ser hvem som overlever uenighetene i Start-klubben. Karlsen og Rekdal er både en spennende dynamikk, men kan også potensielt være veldig ødeleggende.

I januar i år sa Karlsen:

– Jeg tror per i dag at Start er blant Skandinavias mest spennende klubber. Vi er i ferd med å skape et miljø og et ambisjonsnivå som spillere ønsker å være en del av, sier Karlsen.

Vel, det spørs om veldig mange er enige i den påstanden. Mye minner her om de store ordene som ble sagt i Vålerenga for en del år siden: Best i Norge innen 2010, best i Norden innen 2013 og unike i Europa. Store ord kan være tøffe i pressen, men veldig pinlige og ødeleggende når det unike uteblir.

Erik Ruthford Pedersen, tidligere keepertrener og hovedtrener i Start, og pappa til han som fikk sparken, ønsker nå debatt rundt sportssjefens rolle i norsk fotball. Han mener at Tor-Kristian Karlsen var den som burde ha gått, ikke trener Mark Demsey i kjølvannet av den svake sesongstarten i eliteserien for laget.

Så hva kan Reka tilføre Start? Antagelig var han kandidat i Start sammen med Uwe Rösler og kanskje Tom Nordlie. Tre typer som pleier å hankes inn når lag står i fare for å rykke ned, men som ikke nødvendigvis har lik spillestil og tanker om fotball som Dempsey.

Reka sier at han elsker å jobbe med unge spillere, men han er vel minst like kjent for å være glad i å handle spillere.

Journalist Pål Wollebæk Jørgensen i lokalavisa på Sørlandet skriver følgende om trenerskiftet i Start:

«For meg representerer Kjetil Rekdal og Mark Dempsey to ytterpunkter i norsk fotball. Den nye treneren overtar en spillergruppe som var tiltenkt en trener med et spillende lag. For Rekdal har det i større grad handlet om fysikk, løpskraft og kjemping».

Så VPN spør deg:

[poll id=»86″]

TV2 påsto at Tor-Kristian Karlsen sa nei til Vålerenga i fjor, noe klubben benekter.

[poll id=»87″]

Alt annet er antagelig underordnet dette:

[poll id=»88″]

Hvis du ikke har skjønt det allerede, så er dagboka rimelig skeptisk til hele prosjektet på Sørlandet, og de 40 millionene over 10 år som lokale helter har spyttet inn i klubben, kommer garantert til å bli brukt opp lenge før det har gått 10 år.

Vålerenga i dag

Vi venter på Brann – Vålerenga – borteseier søndag vil være så sykt deilig. Og det er garantert fullt mulig og 100 prosent innafor å tru på. Kan vi håpe på en Bård Finne igjen nesten fem minutter på overtid?

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar