Dagboka fredag 1. juni 2018

Akkurat i dag er det 14 år siden Røykeloven begynte å virke i Norge. Mer interessant er det kanskje at det er fire dager til treningskamp mot U21-landslaget og ni dager til seriekamp borte mot Brann. Vålerenge vant i går 8-1 over Snøgg i cupen. I Twitter-lenka får du vite litt mer om kampen, og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 1. juni 2018»

Akkurat i dag er det 14 år siden Røykeloven begynte å virke i Norge. Mer interessant er det kanskje at det er fire dager til treningskamp mot U21-landslaget og ni dager til seriekamp borte mot Brann.

Vålerenge vant i går 8-1 over Snøgg i cupen. I Twitter-lenka får du vite litt mer om kampen, og et intervju med Vålerenga-spilleren Adriana Imeri. I fjor skrev Sotahjørnet og Hjesus følgende om henne:

Hun kom til Vålerenga fra Bøler våren 2012 og er en spiller vi dermed har fulgt med på svært lenge. Hu er en offensiv back. Teknisk elegant, rask og med gode finter skaper hu ofte trøbbel for motstanderne på Vålerengas høyrekant. Hu har en veldig god pasnings- og innleggsfot, men er vel så giftig på å gå på mål og avslutte sjøl. Defensivt er hu sterk i duellene og sjeldent ballwatching og rydder ofte opp i midtstoppernes juniorfeil. En juniorspiller med et svært klokt fotballhode.

Snøgg er et 2. divisjonslag fra et lite sted i Telemark, og den eneste kjente personen derfra er vel tidligere landslagskeeper Roy Amundsen. Wikipedia har noen fun facts om fyren, som i dag er 63 år:

I Snøgg ble han førstekeeper allerede som 17-åring i 1972. Foran 1973-sesongen ble keepertalentet hentet til det nyopprykkede toppserielaget Start, der han sto fast i mål i to sesonger. I 1974 kom han også med på U-landslaget.

I 1975 vendte Amundsen tilbake til hjembyen, og spilte i to sesonger spiss for Snøgg i 3. og 4. divisjon. I den andre av disse laget han hele 26 seriemål. I 1977 vendte han tilbake til toppfotballen og keeperplassen i Start, og fremsto nå som en av landets aller beste mellom stengene. I 1978 bidro han sterkt til klubbens første seriemesterskap ved å bare slippe inn 13 mål på 22 kamper. Året etter var han minst like god, og ble vurdert som toppseriens beste keeper av VG.

Usain Bolt

Denne uka har Usain Bolt vært den store snakkisen i norsk fotball. 31-åringen som blir 32 i august, vi snakker altså om verdens beste sprinter gjennom tidene som har vunnet 8 OL-gull og 11 verdensmesterskap på 100 meter, 200 meter og 4×100 meter stafett. Han har satt fem individuelle verdensrekorder og har de tre beste tidene på 100 meter gjennom tidene.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp. Vi har jobbet med dette i fem-seks uker. Det er ufattelig morsomt for spillerne, og han kan mye fotball, sier Strømsgodsets Jostein Flo til NTB.

Og det er garantert moro å få besøk av en verdenskjendis, og det gir sikkert god stemning i gruppa. Men er det smart? Den neste uka skal han trene med klubben. Gir det gutta energi å trene sammen med Bolt, som sikkert er raskere enn dem, men ikke nødvendigvis bedre med ballen i beina. Muligens får han også spille når Godset har treningskamp mot G19-landslaget på tirsdag, i alle fall vil Bolt det for å bli best mulig før det store som skal skje:

10. juni skal han nemlig spille veldedighetskamp med masse andre stjerner på Old Trafford. Så vi spør.

[poll id=»85″]

E-sportklubb med ny spiller

Nordavind er Norges beste E-sportklubb, og nå har de, som altså er Vålerengas klubb, signert ny spiller. 16 år gamle Magnus Kristiansen fra Grorud spiller da med den kongeblå drakta når han spiller FIFA18-kamper.

Denne dagbokisten er ikke superdreven i disiplinen, så er du keen på å lese mer om dette, klikk her.

Eliteserie og økonomi

Driftsinntektene fra mennenes eliteserie og 1. divisjon går mot rekordhøye 1,8 milliarder kroner. Det gir et samlet overskudd på 80 millioner kroner, viser tall fra forbundet.

– Toppklubbene i Norge viser at de evner å sette tæring etter næring, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Tromsø er sammen med 1. divisjonslagene HamKam, Jerv, Nest-Sotra, Sandnes Ulf og Strømmen de enste i toppen som har havnet i rød kategori for 2017-regnskapene. I Toppserien for damer er også Røa der.

Treningskamp

Vålerenga skal spille treningskamp mot Norges U21-landslag tirsdag 5. juni kl. 14.00. Det er gratis inngang for dem som er ferdig på skolen eller jobben, og selvsagt for alle som ønsker å skulke også.

Det betyr vel at Ivan Näsberg skal spille mot sine egne, og ellers er det en grei bunke med eliteseriespillere som skal måle krefter mot oss.

Lørenskog hockey

Forbundets appellutvalg sender Lørenskog ned i 1. divisjon. Det vil si, den biffen har LØK klart ganske greit sjæl med elendig økonomistyring i mange år. Det toppet seg da forrige sesong ble preget av en rekke konkursbegjæringer fra offentlige instanser og i april gikk klubben selv ut i en pressemelding og beskrev situasjonen som heller svart.

Appelutvalget pleier ikke å offentliggjøre begrunnelsene for sine avgjørelser, men generalsekretær Ottar Eide i forbundet sier til Romerikes Blad  at det er opp til Lørenskog selv om de ønsker å si hva som lå til grunn for avslaget.

Vedtaket skal være sendt styreleder Stig Atle Johnsen i LØK. Han har så langt ikke svart på Romerikes Blad sine henvendelser, som ble gjort sent onsdag kveld. Trener Kenneth Larsen var heller ikke informert om vedtaket.

– Jeg har ikke hørt noe fra klubbledelsen, så det du sier til meg nå er helt nytt, sa han til journalisten.

Og det at treneren ikke er informert av egen ledelse, men får høre det av pressen, sier vel alt om hvor seriøs klubben egentlig er.

Vålerenga i dag

Det er fredagsquiz på Bohemen, og det kan vel være greit å få med seg Frankrike – Italia kl 21 også, selv om sånne treningskamper ikke alltid betyr all verden.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar