Dagboka mandag 21. mai 2018

Vålerenga fløy opp til Tromsø i går, og i dag kl 18 er det kampstart. Dagboka har tanker om kampen, og får med seg at damelaget sliter og litt om holdninger i fotball. Vi er ubeseiret i de fire siste oppgjørene i Tromsø. Vi har vunnet de tre siste. Det er statistikk som gir grunn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. mai 2018»

Vålerenga fløy opp til Tromsø i går, og i dag kl 18 er det kampstart. Dagboka har tanker om kampen, og får med seg at damelaget sliter og litt om holdninger i fotball.

Vi er ubeseiret i de fire siste oppgjørene i Tromsø. Vi har vunnet de tre siste. Det er statistikk som gir grunn til håp og optimisme i en sesong hvor det spillemessig ikke er 100 prosent på skinner, men poengfangsten er imponerende.

– Vi har god selvtillit i laget om dagen. Gutta har senka skuldrene og sluppet seg litt mer løs. Vi satser på en god kamp mot Tromsø, og at vi kan opprettholde den gode statistikken på Alfheim, sier Amin Nouri til klubbens sider.

Tromsø hadde tre kamper på rad uten seier, før de slo Glimt 1–0 på 16. mai. Det sies at det var en litt heldig trepoenger, men det sier antagelig mange om Vålerengas 1-0-seier på 16. mai også. Sist Tromsø vant mot oss på Alfheim var 12. mai i 2012.

Vi har ikke tapt siden 1-4 for Strømsgodset 7. april. Nå ligger alt til rette for å plukke nye poeng – både i dag og lørdag når pip-pipene kommer på besøk. Samtidig kjenner denne dagboka alltid på frykten for å tape og drite seg ut igjen.

 

Deilas utvalgte

Ernest Agyiri, Fitim Azemi, Enar Jääger og Joao Meira er fortsatt utilgjengelig for spill, men de to sistnevnte nærmer seg og Azemi har allerede kastet krykkene etter operasjonen. Dette er de som er i Tromsø:

  • Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

  • Forsvarsspillere: Amin Nouri, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Samuel Adekugbe, Christian Borchgrevink

  • Midtbanespillere: Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem, Daniel Fredheim Holm

  • Angrepsspillere: Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Sam Johnson, Bård Finne, Peter Godly Michael

[poll id=»79″]

Sander Berge

Sander Berge spilte i går sin første kamp for Genk siden oktober i fjor. 20-åringen fikk en knapp halvtime på banen da Anderlecht ble slått 2-1, melder NTB og TV2.

– Sander har hatt en komplisert hamstringskade (den store muskelen på baksiden av låret). Dette har tatt tid, sa landslagslege Sand.

Per Mertesacker

Per Mertesacker har skrevet bok om sitt liv og karriere, og tittelen på boka sier det meste: Weltmeister ohne talent. Han er nå ansvarlig for Arsenal academy, og har mange interessante tanker i dette intervjuet med The Guardian. Her er det mye å lære.

Even at the age of 33 I was one of the most flexible at Arsenal when it came to my back muscles. Hardly anyone came to the yoga sessions that the club offered. Often there were only four of us: Héctor Bellerín, Nacho Monreal and Tomas Rosicky.

The youth players who were promoted to the first team smiled at these exercises. They thought we were meditating. They were happy with the ball at their feet but for everything else there was a lack of desire. “I play football and go to training. That’s enough.”

But no, it isn’t enough when you want to maintain a certain level for a long time or want to improve.

I used a lot of energy trying to convince team-mates they should do more for their bodies and try new things. But working long term to improve their weaknesses? Hardly anyone.

Footballers are used to working only three hours a day. And out of the three hours they are at the training ground they are on their mobiles for half of that.

In my new role as Arsenal academy manager I will do everything I can to challenge the young players’ mindsets. I want to challenge them so that they are ready to take on new ideas and protect them from being injured, when it comes to their body and soul.

I want to convince them they have to do something to get to the top of the world and I want to be an example for them. For me there wasn’t really a way up but somehow I made it there anyway, because I did everything I possibly could to give me the best chances to succeed. Talent is what you make of your situation.

Vålerenga damer

Vålerenga tapte 0-3 borte mot Sandviken. Riktignok er Sandviken på andre plass bak suverene LSK Kvinner, men igjen viser damelaget at det tar tid å bygge opp et slagkraftig lag.

Vålerenga i dag

De færreste har vel faktisk tatt turen til Tromsø i dag, og for de av oss som ikke er på Bohemen, Vertshuset eller Øst, er det Eurosport Player som gjelder.

 

 

Legg igjen en kommentar