Dagboka fredag 18. mai 2018

Flagget et tatt inn, sjampisen er drikki opp, isen er smelta og du angrer bittert på at du ikke tok den inneklemte fridagen. Fredagen er her med alt det fører med seg, enten du holder med Vålerenga eller ikke. I dag starter vi å se tilbake på det som er fotballens festdag, om du bor … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. mai 2018»

Flagget et tatt inn, sjampisen er drikki opp, isen er smelta og du angrer bittert på at du ikke tok den inneklemte fridagen. Fredagen er her med alt det fører med seg, enten du holder med Vålerenga eller ikke.

I dag starter vi å se tilbake på det som er fotballens festdag, om du bor i Bergen eller Trondheim. Hva vi syns om det bør alle vite nå, men det vi vil fokusere på er Vålerengas tre nye poeng. Tre deilige poeng mot et overraskende motivert Stabæk-lag og vi befinner oss på femteplass i serien, tre poeng bak sølvet. Og er det lov å snakke om medaljemuligheter nå?

Vi leser stadig at Vålerenga underpresterer og at det er forventa mye mer av laget, men akkurat nå leverer gutta det de skal. Det gjør selvsagt ingenting om spillerne gjør det litt mindre spennende ved å bøtte inn enda flere mål, men tre poeng kommer inn på rekke og rad, og laget har ikke tapt siden i vinter. Kampene mot Stabæk og Sandefjord var ingen målkalas, men det var likevel solide greier. Selv om stillingene ble 0-1 og 1-0 satt ikke angsten for utligning så hardt som det ofte gjør i disse kampene. Vi stolte på spillera, og de gjorde jobben sin. Bra saker og ikke minst noe som kan minne om stabilitet. Vi graver frem en vassen sjampisskvett fra i går og skåler for den.

Bortekamp

Vi skal vestover over fjell og dale til det forblåste land, til en bygd som heter Bergen (https://no.wikipedia.org/wiki/Bergen). Laget vi skal møte heter Sandviken. Forrige kamp var litt på kanten for spennende for oss. Vi liker opphentinger, men mot lag som Grand Bodø, bør det være enklere enn det var på søndag. Denne gangen blir motstanderne vanskeligere. Bergenslaget ligger på en andreplass i serien så langt, frem poeng foran Vålerenga. Om det skal bli medalje i år, er det uhyre viktig å plukke poeng mot gode lag, og det skjer på lørdag. Kampen spilles i morgen klokka 14:00 på Stemmemyren.

Mandagskamp

På grunn av pinsen og de hellige ånder, strekker denne helga seg litt lenger enn de vanligvis gjør, og det betyr at det er mandagskamp som i bunn og grunn er en søndagskamp. Vi liker ikke mandagskamper, men om det gjøres på denne måten er det greit. Uansett, det er greit å ha i bakhuet om du har planer om å gjøre noen innkjøp. Butikkene er stengte. Med mindre du bor i Østfold, men da har du større problemer enn stengte butikker.

For å komme frem til mandagens motstander må vi reise nordover til isbjørnen og reinsdyrenes rike. Et sted der tundraen strekker seg milevis inn i horisontene, snøen ligger på fjelltoppene og et evig mørke omfavner landskapet kun avbrutt av nordlysets vakre dans over himmelen. Destinasjonen: Tromsø.

Dette er den første av to ganger denne våren vi møter dette laget på bortebane, og mandagens kamp bør gi en god pekepinn på hvordan vi skal ta oss videre i cupen. Begge kampene må selvsagt vinnes, men cupkampen må vinnes litt mer.

Tromsø ligger en niendeplass med 14 poeng og skal være et lag som kan slås på en møndag, men det er også et lag som aldri slutter å overraske på hvor møkkafotball det faktisk er mulig å spille. Om de slår seg fullstendig vrange er det fort at dette ender i uavgjort, grining i media, brekte spillerbein og fandens oldemor i takvifta.

Greit å nevne er at det spekuleres i om Tromsø IL er selve grunnen til at motstanden mot fylkessammenslåingen i Finnmark er så høy som den er. Mulig litt billig poeng dette her, men det er lov å spørre.

Nå er det helg og det er meldt 22 grader og strålende vær i hovedstaden hele helga. Om du skal på reisefot er det greit å nevne at Bergen stiller med 17 grader og sol, selvsagt med fare for regn på lørdag, mens i Tromsø skal temperaturene krype under 10 grader på mandag. Regn også der.

Vålerenga i dag
Øst og Vertshuset stiller med uteservering mens det som vanlig er fredagsquiz på Bohemen.

 

 

Legg igjen en kommentar