Dagboka tirsdag 8. mai 2018

Helter, syndebukker. Nye nettsider og landslag i flere idretter. Dagboka er av det lange slaget i dag. Noen er helter, andre er syndebukker. Etter de åtte første rundene er det to spesielt som har utpekt seg i begge ender av skalaen. I den positive enden, helten, så finner vi Felipe Carvalho. Oppofrende, offensiv, hardttaklende. Alt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. mai 2018»

Helter, syndebukker. Nye nettsider og landslag i flere idretter. Dagboka er av det lange slaget i dag.

Noen er helter, andre er syndebukker. Etter de åtte første rundene er det to spesielt som har utpekt seg i begge ender av skalaen. I den positive enden, helten, så finner vi Felipe Carvalho. Oppofrende, offensiv, hardttaklende. Alt sånt vi supportere elsker. Den vi finner i andre enden av skalaen er Adam Kwarasay Larsen. Han er blitt den store syndebukken på sosiale medier. Det er ikke grenser for hvor dårlig han er, og det er ikke grenser for hvor teit Ronny Deila er som ikke bytter han ut med Marcus Sandberg.

Dagboka har lenge ment at det var dårlig forretning å hente Larsen. Det er dog ikke i bakgrunn av fotballferdighetene, men fordi vi mente Sandberg var på omtrent samme nivå og muligens større videresalgspotensiale.

På sosiale medier er Adam Kwarasay Larsen altså blitt den store syndebukken. Nå har han visstnok tapt såpass mange kamper for oss at Ronny Deila burde sette innpå Marcus Sandberg for flere kamper siden. For om man skal tro forumet så er Sandberg vår Buffon, vår Kahn, vår Jasjin, vår Neuer.

Dette er ikke en forsvarstale for verken Larsen eller Sandberg. Begge er gode keepere og Dagboka gidder ikke ta stilling til hvem som burde spille.

(Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)
Adam Kwarasay stopper en moldespiller. (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)

Dette er mer en henvisning til i fjor. Da var det Marcus Sandberg som var den store syndebukken og Aslak Falch var den nye vinen. Allerede i runde tre (1-2 mot Sandefjord hjemme) ble det erklært at tabbekvota til Sandberg var oppbrukt. Og sånn fortsatte det utover sesongen.

Så ble det henta inn ny keeper. Adam Kwarasay Larsen ble vist fram og folk gleda seg. Nå har stemningen altså snudd. Larsen er visstnok ikke god nok og Sandberg må inn.

Og sånn kommer det til å gå hver eneste sesong framover, uansett hvem som står i mål, så lenge man bare klandrer keeper for de måla som renner inn.

Det er en forbanna ukultur som har spredd seg som ild i tørt gress. Det er om og gjøre å finne en syndebukk. Klagemuren fra Vestbredden har spredd seg til sosiale medier og inn på nye supportertribunen. Akkurat som Aperopet skreiv i går.

Felipe «Mr. Boof» Carvalho

For å vende tilbake til helter. Det dagboka er mest opphengt i er hvordan Carvalho feiret etter målet sitt. Først løp han ut mot sida før han snudde seg og vinka alle medspillere inn til seg. Så fikk alle og enhver en klem før de jogga lett tilbake til egen banehalvdel. Det var rett og slett fantastisk å se. Han virker som en super fyr og en fyr som er samlende i gruppa.

0,4 sekunder før ballen ligger limt i krysset. (Foto: Eivind Hauger)
0,4 sekunder før ballen ligger limt i krysset. (Foto: Eivind Hauger)

Dagboka håper han blir lenge, men har sine tvil.

Nye nettsider

Det er ikke bare stadion som er ny, nå har damelaget også fått seg nye nettsider. Det setter vi i VPN stor pris på. Det var noe vanskelig å grave opp informasjon når damelaget har vært bortgjemt på vif-fotball.no.

Nå er det dog andre boller. På vif-damefotball.no finner du alt du trenger å vite om Toppserie-laget. De har til og med en nedtelling til neste hjemmekamp.

Gratulerer! Sida er fin!

Vålerenga 2 mot Hødd

Vålerenga stilte et ungt mannskap mot Hødd, men klarte seg etter sigende veldig bra. Det gikk dessverre ikke helt inn og etter 90 minutter pluss ekstremt mange tilleggsminutter så stod det 2-1 til Hødd.

Dagboka er ganske imponert over 2. laget vårt i år. Vi er såpass imponert at vi tror det kommer til å holde seg med god margin og fortsette å være en god utviklingsarena.

Vålerenga i mesterskap

I tillegg til lokale, nasjonale ligaer så spilles det også mesterskap utenfor Norges grenser. Vålerenga har spillere i to av dem: VM i hockey og EM i fotball for G17.

Helgen var aktiv for hockeygutta med kamp både lørdag og søndag. Vålerengas deltagere, Stefan Espeland og vår nye landsmann Tobias Lindström, fikk begge spilletid mot henholdsvis Latvia og Tyskland. Lindström har til og med fått en assist. I dag er det ny kamp. Den er mot Finland og går i Jyske Bank Boxen (Herning) klokka 20:15.

For øvrig er det spennende å se de nye hockeyanleggene som er bygget i Danmark. Sånt skulle vi bygget i Norge også.

Der hockeygutta kunne hvile i går skulle Norge G17 spille EM-kamp mot Sverige. Både Leo Cornic og Harald Hauso fikk spilletid denne kampen, men det var Thomas Rekdal – sønn av Kjetil – som gjorde seg bemerket. Et flott skudd rett før pause utligna til 1-1 og i andre omgang scora jaggu meg Rekdal junior igjen. 2-1 og Norge har fire poeng etter to kamper. For å gå videre fra gruppespillet må Norge G17 vinner over Slovenia G17. Sistnevnte står helt uten poeng etter to kamper.

Vålerenga i dag

Vi tar livet med ro. Jobber litt. Ser frem mot kamp på Skeid på Nordre Åsen i morgen klokka 19:15.

Legg igjen en kommentar