Dagboka mandag 23. april 2018

Seier og uavgjort. Banner og bråk. Og dagboka har fått ny helt. Mandagen er her med et brak. Søndag spilte Vålerengas damelag toppseriekamp nummer tre for sesongen. Etter tap mot LSK og knepent tap mot Kolbotn var det på tide å vise Avaldsnes hva som bodde i laget. Vålerenga kom, så og vant. Vi skal … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. april 2018»

Seier og uavgjort. Banner og bråk. Og dagboka har fått ny helt. Mandagen er her med et brak.

Søndag spilte Vålerengas damelag toppseriekamp nummer tre for sesongen. Etter tap mot LSK og knepent tap mot Kolbotn var det på tide å vise Avaldsnes hva som bodde i laget. Vålerenga kom, så og vant. Vi skal ikke si at scoringene rant inn, men Isabell Herlovsen avslutta en flott Vålerenga-ettermiddag i Avaldsnes da hun satte det tredje og siste målet bak hjemmelagets keeper Johansen. De to andre scoringene var det Marte Berget og Victoria Ludvigsen som stod for.

Vi skal ikke si at damelaget er friskmeldt, men vi ser en helt tydelig framgang i spillet. Fra å være noe hodeløse og ikke henge med i det hele tatt i seriestarten så har det tatt seg gradvis opp. Nå ser vi en god struktur og vi tror Monica Knudsen får enda mer skikk på laget neste helg. Da tar Vålerenga imot Stabæk på Intility lørdag klokka 15:00. Det tror vi blir tre nye poeng.

Molde-match til besvær

Det var ikke bare toppseriekamp som ble spilt i går. Vålerengas eliteserielag skulle også ut i dyst. På motsatt side av banen stod Ole Gunnar Solskjærs Molde. Kampen endte riktignok 0-0, men var ekstremt underholdende. Det er ikke kampen i seg selv Dagboka skal snakke om. Den kan du lese om i referatet vårt. Dagboka vil snakke om det som skjedde på tribunen.

Bannerne uttrykte ganske hardt hva supportera mente om både Molde og voldtekt.

"Heller horesønn enn voldteksmann" stod det på et banner ved innmarsj. (Foto: Anders Grydeland / grydis.no)
«Heller horesønn enn voldteksmann» stod det på et banner ved innmarsj. (Foto: Anders Grydeland / grydis.no)

Dagboka syns de aller fleste var godt på vei innafor med en liten favoritt i #Moldetoo-banneret. Der treffer’u spikeren rett på det berømte huet. Om vi skal reagere på noe så er det banneret der det blir oppfordra til voldtekt (miste såpestykket). Det er ikke innafor. Skal du reagere på voldtekt er det skivebom å oppfordre til ny voldtekt. Skjerpings.

En annen som syns de fleste er innafor er talsmann i Supporteralliansen Bjørnar Posse Sandboe. Han sier til TV 2:

– Det virker som at de holder seg innenfor. At alle skjønner referansen, men ikke plumper uti med ren hets. Det er kunsten man må mestre, at det er snert og ikke bare drittslenging, sier Sandboe.

Den som ikke mente disse bannera var innafor var Molde-direktør Øystein Neerland. Han er mest opptatt av å dytte ansvaret over på andre. Etter å ha sett bannera blei han, og klubben, såpass fornærma at han har meldt Vålerenga til NFF. Utfordringa deres, Molde, er at dette ikke forsvinner over natta. Det blir ikke borte bare fordi dere ber supporterklubber fjerne banner fra Røkkeløkka eller er sinna i telefonen til NFF etter en match.

Du kan ikke fjerne tekst bare fordi du syns det ikke passer seg. Det æ’kke sånn det funker.

At Molde sjæl ikke ser det er bare latterlig. Molde? Der harr’u gjeng! Nårr’u er mer opptatt a’ å dytte ansvaret over på motstandera enn å ta ansvar sjæl så harr’u tapt. Denne saken kommer bare til å rulle og gå. Hadde dere prøvd å skåne spillern med en gang tiltale blei tatt ut så hadde dere slippi dette.

Barbara Streisand ville vært stolt av Molde.

Hæ? Hva sa du, Espeseth?

Molde va’kke den eneste klubben som reagerte. Reint oppskriftsmessig reagerte klubben og daglig leder på et spesielt banner. Det var et banner klubben mente identifiserte spilleren. Akkurat det forventa vi komme. Det vi ikke helt forventa var at daglig leder i Vål’enga varsla oppvaskmøte med Klanen på grunn av det spesielle banneret. Dagboka blei rett og slett litt overraska da vi leste dette:

– Vi har hatt en dialog med supporterne i forkant hvor vi har vært tydelig på at norsk lov skal gjelde også her. Vi har et eget stadionreglement. Etter vår oppfatning mener vi at det har gått for langt i denne saken her, sier daglig leder i VIF, Erik Espeseth og viser til at spilleren ble navngitt.

Det som overrasker oss er at han trekker inn norsk lov som Klanen ikke har brutt, og at han trekker fram stadionreglementet. Vi skjønner ikke helt hva’n mener med det siste. Og ikke det første heller.  Det æ’kke ulovlig å identifisere folk selv om media ikke gjør det, noe jusprofessor Olav Torvund også påpeker.

Dagboka er derfor dundrende uenig. Supportera gikk absolutt ikke for langt. Molde har som sagt malt seg sjæl inn i et hjørne. Selv om vi syns dette er ganske dust av Espeseth så blir’n programforplika til å si det. Vi trudde dog ikke helt på hva vi leste da vi så kommentaren, men vi skjønner’n. Sier’n at han ikke syns det det er dust så blir’e bot fra NFF. Og bøter får vi vel nok av uansett.

Supportera tar aldri stilling til det rettslige, de tar derimot en moralsk domfellelse over hele Molde. Og det trur Dagboka Molde merker.

Dagboka har ny helt

En som ikke dreit seg ut i går var Felipe Carvalho. Beistet fra Uruguay hadde god kontroll på Moldes angrep gjennom hele kampen og var til og med opp i angrep.

Luis Felipe Carvhalo var kampens beste spiller - og en som har kjempa seg inn i dagbokas hjerte. (foto: Anders Grydeland / grydis.no)
Luis Felipe Carvhalo var kampens beste spiller – og en som har kjempa seg inn i dagbokas hjerte. (foto: Anders Grydeland / grydis.no)

Vi visste han var fysisk sterk, men blei advart om manglende på det taktiske. Om han hadde mangler der så har de blitt luka vekk allerede nå. Fortsetter dette har vi dessverre ikke stor glede av ham veldig lenge. Signer ham for noen flere år a’!

Vålerenga i dag

Vi ser på bilder av straffesituasjoner som burde vært gitt straffe på og prøver å finne ut hvilke dommere som må settes opp i hvilke kamper for å unngå favorisering.

 

Legg igjen en kommentar