Dagboka torsdag 19. april 2018

Det er avansement, opprykk, klikkhoreri og debutanter som står øverst på dagens meny. Men vi løfter også blikket mot søndagens Eliteseriekamp hvor vi må passe på hvilke holdninger vi velger å vise. Årvoll overstått Cupens første runde skal være et litt sært sirkus for spesielt interesserte og nysgjerrige naboer til småklubber. Storklubbene skal, med rette, være … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 19. april 2018»

Det er avansement, opprykk, klikkhoreri og debutanter som står øverst på dagens meny. Men vi løfter også blikket mot søndagens Eliteseriekamp hvor vi må passe på hvilke holdninger vi velger å vise.

Årvoll overstått

Cupens første runde skal være et litt sært sirkus for spesielt interesserte og nysgjerrige naboer til småklubber. Storklubbene skal, med rette, være kledelig nervøse og alle skal ha vært enige om at det var en fin dag.

Oslo, Årvoll kunstgress 18. april 2018 Årvoll møtte Årvoll IL til første runde i cupen. Årvoll IL tapte 0-8 over Vålerenga i cupens første runde. Oslo, Årvoll, Årvoll kunstgress, 18. april 2018
Det ble en fin dag på Årvoll kunstgress, 18. april 2018 (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)

Vålerengas nedsabling av Årvoll IL ble intet unntak. Vennskapsskjerf og sjokoladekake ble solgt om hverandre, tilskuere stod langt opp på gratishaugen i den milde vårbrisen og alle sa de lot seg imponere over hva den lille klubben i provinsen hadde fått til.

Kampen starta egentlig gemyttlig. Begge lag fikk ha ballen og begge lag fikk både sentre, skyte og ta innkast. Helt frem til 30 minutter. Da syntes debutant João Meira det fikk være måte på til vennskapelighet og satt kveldens første mål. Simen Juklerød tok hintet og satt de to neste, begge assistert av Ernest Agyiri, og dermed var det virkelig blitt gøy på landet.

Vålerenga ga seg ikke med avsluttingstreninga før blokka viste 8 mål. Etter 60 minutter syntes Ronny Deila det var ille at vertene ikke skåra og bytta dermed inn keeper Kristoffer Klaeson, som dermed fikk sin debut. Til Deilas overraskelse gjorde Klaeson sine saker bra, og Årvoll kunne forlate cupen uten skåringer.

Kristoffer Klaesson fikk sin debut for Vålerenga på Årvoll kunstgress 18. april 2018 Årvoll møtte Vålerenga til første runde i cupen. Årvoll IL tapte 0-8. (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)
Kristoffer Klaesson fikk sin debut for Vålerenga på Årvoll kunstgress 18. april 2018 Årvoll møtte Vålerenga til første runde i cupen. Årvoll IL tapte 0-8. (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)

Nå blir jo spørsmålet hvem som blir Vålerengas neste motstander. Grorud IL har jubileum i år og uttaler i følge Dagsavisen følgende:
Tønsberg klarte å ødelegge mye av vårt spill, men vi kjempet oss videre og vant kampen uten å imponere. Nå ønsker vi oss Vålerenga, eller et annet lag vi kan slå, sa trener Eirik Kjønø til klubbens facebookside.

Forbundet har sikkert andre planer og mener Vålerenga har godt av å ha det gøy på landet, noe som kan ende med at vi blir sendt en plass i Akershus eller noe annen drit.

Opp i første

Vålerenga håndball har hatt som mål å rykke opp til førstedivisjon denne sesongen. Dette klarte de i går!

Dagboka synes det er vakkert og gratulasjonene våre kommer fra dypet av våre pacemakere.

Nå har hands blitt gøy igjen.

Vålerenga er salgbart

Steffen Iversen har blitt trener for Trygg/Lade. Det kunne blitt forbigått i stillhet dersom det ikke var slik at Trygg/Lade skal spille cupkamp mot Rosenborg i kveld.

Vålerengarelevans?

I utgangspunktet ingen verdens ting. Men Dagbladet klarer å gjøre Iversen sin fortid i Vålerenga som hovedpoeng i sin kampomtale. Avisa trekker frem da Iversen sang «Rosenborg er ræva» da han spilte for Vålerenga. Og Iversen angrer ikke, og mener det fremdeles:

Da var jeg i Vålerenga. Og de var ræva. Så jeg løy ikke. Kom de ikke på sjuendeplass i 2005?

Etter et langt og innholdsrik fotballiv på lag med noen av verdens beste spillere blir du huska av riksmedia for å synge at en ræva klubb er ræva.

Eller var det bare klikkhoreri? Lot Dagboka seg hore?

Ikke vis dine holdninger

Førstkommende søndag er det igjen klart for Eliteseriekamp på Valle. Molde er denne rundens motstander, og nå er det viktig at vi holder tunga rett i munnen. Husker du bråket i etterkant av at Herman Stengel fikk sin helt egen hyllest i form av en sang? Det er bare småtteri i forhold til hva som venter dersom du skulle uttrykke dine holdninger på søndag. Noen supportere i Lillestrøm ville markere sin motstand mot voldtekt og seksuelle overgrep for litt siden, men ble bastant stanset i forsøket.

Noen kunne bli krenka.

Dagbokas anbefaling er at du driter i å ha holdninger kommende helg. På kampdag oppfordrer vi også til å tape over «Mot rasisme» som står på alle draktene, dersom du går med drakt.

Vi vil ei krenke noen.

Don’t Mention the War!

Dette er en klassiker fra Fawlty Towers (Hotell i særklasse) hvor tyske gjester er ventet. Stående ordre på hotellet denne dagen er at krigen ikke må nevnes på noen måte.

Litt som «voldtekt» ikke må nevnes når Molde kommer.

Lås inn din datter og ditt hamster

Dette er en strofe fra en klassisk supportersang hos Klanen. Litt tøyesete forteller sangen hvor ille det er når Vålerengas supportere er på tur og alle anbefales derfor å låse inn alt de har kjært når de inntar bygdene. Humor, glimt i øyet og ironi der.

Nå er det derimot ramme alvor! Lås inn din datter, og alle andre kvinnelige familiemedlemmer til helga, Molde kommer.

Vålerenga i dag

Gode forslag mottas med takk til: kontakt_ossATTvpnDÅTTno

 

Legg igjen en kommentar