Dagboka torsdag 12. april 2018

Årets bortetur nærmer seg seg med stormskritt, en kamp Felipe Carvalho mener blir tøff men han er også sulten på seier. Til helgen er det også NM-sluttspillet U20 sin finalehelg og vi tenker litt på cup mot Årvoll. Tur til Kristiansand Klanen har blinka ut lørdagskampen borte mot start som årets tur. «Årets tur» betyr at … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. april 2018»

Årets bortetur nærmer seg seg med stormskritt, en kamp Felipe Carvalho mener blir tøff men han er også sulten på seier. Til helgen er det også NM-sluttspillet U20 sin finalehelg og vi tenker litt på cup mot Årvoll.

Tur til Kristiansand

Klanen har blinka ut lørdagskampen borte mot start som årets tur. «Årets tur» betyr at bussa reiser litt tidligere sånn at oppholdet i bortebygda blir litt lenger før kamp enn man vanligvis legger opp til.

Forhåndsomtalen sier at det hagler med med rabatter på mat, drikke og overnatting. I tillegg rigger flere busser seg til for tur. En fullstendig liste over busser og tilbud er på klanens sider.

Før kampen melder Felipe Carvalho at han er sulten på seier og forventer en tøff kamp mot Start. Start har på sin side vært mest opptatt av diskusjon om klubblogo i sesongoppkjøringen. Først skulle de ha en løve, noe som fikk Sørlandet til å rase. Dette overraska en samla VPN-redaksjon som var sikre på at enhver Sørlending skulle bli fra seg av lykke over å få knytta idrettsklubben og dyreparken tettere sammen.

Til sist gikk IK Start for en logo klin lik Sparebanken Sør sin. Når du er eid av sponsorene er du eid av sponsorene. Med tanke på hvor populær nazisymboler er på Sørlandet for tiden er vel de fleste letta, og kanskje overraska, over at dette ikke ble foreslått som IK Start sin offisielle klubblogo.

Inn mot kampen står Vålerenga med to seire og to kamper hvor vi ble rævkjørt fra ende til annen. Start har på sin side seier mot Tromsø (4-1), tap mot Sandefjord (1-4) og tap mot Lillestrøm (1-0). Dette er ikke på noen måte nok data for å mene noe kvalifisert om utfallet av kampen. Helt ukvalifisert mener Dagboka at begge lag evner å skåre mange mål og begge lag evner å slippe inn mange mål. Derfor må kampen ende 3-3. Eller 0-0.

Finalehelg i Stavanger

De som ikke synes det er langt nok å reise til Kristiansand er langt nok reiser til Stavanger. De som reiser til Stavanger gjør ikke det uten grunn, denne helgen spilles nemlig finalekampene i Norgesmesterskapet for U20 i ishockey. Lørdag er dagen for semifinalene hvor Vålerenga har Frisk Asker som motstander. Kampen spilles 13:00

Vålerenga spiller dermed søndagens finale mot vinneren av kampen mellom Stavanger og Sparta klokka 16:00. Hvem som må møte Frisk Asker til søndagens bronsefinale veit vi ikke, og det er samma faen for Dagboka.

[poll id=»67″]

Gjensyn med Årvoll

Sist Vålerenga spilte mot Årvoll i cupen var 1977. Det er greit å bevege seg opp i Groruddalen hvert 41. år for å kaste litt glans over Lars Tjærnås sitt nabolag. Den gang endte kampen 3-0 til Vålerenga. Dagboka er ikke sikre, men tror på marginal seier til Vålerenga også denne gang.

Årvoll gleder seg som noen unger! De mener det er så mange profilerte mennesker fra Årvoll at de har starta «Mitt liv med Årvoll idrettslag» på sin facebookside. Først ut er Lars Tjærnås som må legge ut om hva Årvoll har betydd for ham, hvordan Årvoll skal klare å stoppe Vålerenga og hva resultatet blir.

Tjærnås er høflig og svarer:

Årvoll som sted har betydd alt for meg- og betyr alt for meg. Jeg har bodd 56 av mine 58 år her. Jeg ER på veldig mange måter Årvoll i hele sjela mi. Jeg kjenner hver dump i asfalten, hvert tre i marka og hver oppgang i blokkene rundt på Tonsenhagen og Årvoll. Det er herfra jeg fortsatt har mine aller nærmeste og beste venner, det er hit jeg lengter til selv når jeg får lov å oppleve noen av verdens mest ettertraktede steder og byer.

Det er raust! En slik raushet er mangelvare i dagens samfunn og Dagboka ønsker seg mer av det, selv om vi veit det er jug.

Hvor kampen spilles er foreløpig uklart for Dagboka. På sine hjemmesider operer Årvoll IL med følgende hjemmebaner: Årvoll kunstgress, Årvoll grus, Årvoll hockey (!) og Linderud kunstgress.

Dagboka trur Årvoll klarer å stoppe Vålerenga ved og legge kampen til kunstgressbanen.

 

Legg igjen en kommentar