Dagboka fredag 13. april 2018

  Dagboka gir deg reisetips til Kristiansand og forteller deg hva du skal gjøre i kveld og på søndag. Hør på boka, boka er din venn. Tilbake til Start I morgen er det kamp igjen, og denne gangen møter vi det som regel nyopprykka laget Start fra Kristiansand S, et tettsted litt sør for Vennesla … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. april 2018»

 

Dagboka gir deg reisetips til Kristiansand og forteller deg hva du skal gjøre i kveld og på søndag. Hør på boka, boka er din venn.

Tilbake til Start

I morgen er det kamp igjen, og denne gangen møter vi det som regel nyopprykka laget Start fra Kristiansand S, et tettsted litt sør for Vennesla nede på Sørlandet, mest kjent for ungdomskriminalitet, fallende boligpriser og primater som kaster avføring på turister.

Stedet ligger også i det eneste fylket uten bompenger. Noe som er greit å ta med seg om du tenker å ta turen ned i morgen. Bygda ligger på venstre side etter at du har passert dyreparken og er det skilta til Molde har du kjørt feil. Dette er som nevnt tidligere årets bortetur, noe som ofte byr på enormt god stemning.

Reisetips i seineste laget: Om du ønsker å overnatte der nede må du for all del styre unna Budget Hotel, med mindre du trives med å tilbringe natta i køyeseng i en brakke under motorveien. Smertefull lærdom fra tidligere der altså.

Om du ikke har lyst til å kjøre sjæl kan du jo enten ta toget eller enda bedre; kjøre en av supporterbussene. Bohem-bussen er utsolgt, men du har andre alternativer.

Daniel hadde lunsj med Dagbladet her om dagen der han snakket om fadesen på lørdag. Han kunne melde om at alle gutta tar situasjonen på alvor og har hatt det kjipt i tida etterpå. Det er bra, fordi det betyr at de bryr seg og ønsker å gjøre det bedre. Ronny minner om at vi fremdeles har god heng på teten, men at de to siste tapene svir.

Det har han rett i. De to siste kampene svir, men Vålerenga ligger ikke så ille an som man gjerne tror selv. Det er tre poeng opp til førsteplassen, vi ligger foran Rosenborg, og Lillestrøm henger som ventet etter. Nå er det bare å ta seg sammen, og Start er på mange måter en god ..start. I morgen møter vi et lag som av de fleste blir tipsa til den nedre delen av tabellen, men aldri helt på bunn. For til det er Start for anonymt. Det er på mange måter et lag som folk kliner på litt under midten bare for å fylle opp tabellen. Et lag som kun er med for å stjele poeng fra. Tre poeng.

Så, det vi satser på i morgen er et friskt Vålerenga, fulle av faen, som har lagt det vonde bak seg. Klare for å vise at de to siste kampene var arbeidsulykker og at vi går tilbake til det vi hadde i starten av sesongen. Et lag som har alt og bevise og mye å tape, et lag som viser at motgang kan snus, et lag som blør for drakta og slipper inn færre mål enn de scorer. Om det i tillegg er full samba ute på matta er det selvsagt ikke noe negativt, men det viktigste nå er å vinne. Det gjør byturen for de tilreisende mye triveligere.

Kolbotn på søndag

Etter å ha blitt sabla ned av stasjonsbygda forrige runde er det tid for å dra seg opp av myra, børste av seg gjørma og vise hva som bor i laget. Fra en forstad til en annen, nå skal det sitte.

Laget som møtes er Kolbotn, et sted som er kjent for å hete Kolbotn. Heldigvis slipper du å dra ut dit for å se det. Det hele finner nemlig sted på Intility Arena søndag klokken 15:00.

Unggutter på landslaget

En hyggelig nyhet er at Vålerenga-spillerne Oscar Bobb, Miran Kuci og Christos Zafeiris er tatt ut på U15-landslaget for å spille turnering i Italia (Østerrike). Der skal de møte lag fra Portugal, Østerrike og Costa Rica. Utviklingsleder i Vålerenga Fotball, Thomas Hasselgren, beskriver dem som en hardarbeidende gjeng med gode ferdigheter. Dagboka satser selvsagt på at de kommer seg ut på matta og viser hva som bor i Vålerengas ungdomssatning. Lykke til alle tre!

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen klokka 18:00. Vi anbefaler sterkt å komme tidligere om du vil ha plass.

Legg igjen en kommentar