Dagboka tirsdag 10. april 2018

Det er fortsatt dagen derpå for mange. Dagboka har mye skuffelse, litt sinne og vi skal dele ut noen ranunkler til noen vi mener har gjort ytterst godt arbeide. Vi er på dag 3 av «Bråket etter Stengel», en antalogi som snart kommer som vedlegg i bladet Familien. «Et drama fra virkeligheten» har dagboka fått … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. april 2018»

Det er fortsatt dagen derpå for mange. Dagboka har mye skuffelse, litt sinne og vi skal dele ut noen ranunkler til noen vi mener har gjort ytterst godt arbeide.

Vi er på dag 3 av «Bråket etter Stengel», en antalogi som snart kommer som vedlegg i bladet Familien. «Et drama fra virkeligheten» har dagboka fått høre taglinen er.

Uansett.

Som majoriteten av dere sikkert har fått med seg så ble det slengt ukvemsord mot Herman Stengel under lørdagens Eliteserie-oppgjør på Intility arena. Disse ukvemsorda har ført til en del debatt, om enn ikke i fotball-Norge så i alle fall i sfæren rundt Vålerenga. Nå kan det jo virke som om sfæren rundt Vålerenga er av nasjonal størrelse, men det er en annen sak.

Uansett.

VG er ett av mediene som har kastet seg på denne «nå har supporterne gjort noe fælt»-bølgen. I en lengre sak om at Stengel ble kalt «horesønn» har de snakket med Stengel, med Klanen og med Vålerengas ledelse. Stengel selv trekker litt på det. Klanen på sin side mener Stengel fortjener all tyn han kan få, men at det burde vært gjort på en litt smartere måte. Det kan dagboka være enig i. Tyn fyren, men gjør det på en morsommere måte.

Vålerenga får mest taletid. Daglig leder Erik Espeseth sier følgende til avisa med de rosa sportssiden:

– Vi stiller oss ikke bak karakteristikken supporterne ga Stengel. Supporterne ble skuffa da Stengel ikke valgte å bli i klubben. Sånn sett kan man si det er et stort engasjement knyttet til Stengel i Vålerenga. Men jeg ville vel valgt å uttrykke skuffelsen på en annen måte.

Det ville han nok helt sikkert. Og der burde det egentlig stoppa. Problemet kommer i neste sitat på spørsmål om hva de skal gjøre videre:

– Vi har jevnlig prat med supporterne. Vi kommer nok også til å ta en prat med dem i forhold til tribuneliv og det som skjedde på lørdag når vi møtes neste gang. Men de er en uavhengig supportergruppe. Det er umulig for oss å rette opp i de karakteristikkene som kom frem på lørdag, det har jo skjedd. Men vi stiller oss som sagt ikke bak de uttrykkene som kom frem der, sier Espeseth.

Virkelig, Espeseth, virkelig? Skal dere snakke med supporterne om hvordan oppføre seg på tribunen? Nå maler nok dagboka litt fanden på veggen, men uttalelsen burde heller vært «vi stoler på at supporterne selv klarer å oppføre seg på tribunen».

[poll id=»66″]

VG stopper dog ikke der. Nå har de fått vann på mølla og kommentator Leif Welhaven får lov til å ytre seg om «sjikane i norsk fotball». Han trekker fram en rekke situasjoner (egentlig ikke så mange) der fotballspillere har fått slengt ukvemsord etter seg. Eller sjikane og hets om du vil. Han trekker til og med sammenligninger mellom å bli kalt horesønn og reinspikka rasisme.  I tillegg slenger han rundt seg med «i flere av tilfellene har det dreid seg om drapstrusler» uten egentlig å vise til noe annet enn da Bakenga ble trua av en RBK-supporter. Og da var det snakk om en fyr som hadde skrevet «Drep Bakenga!» på Instagram.

Dagboka skjønner at mediene må ha noe å skrive om, men majoriteten av disse sakene er storm i vannglass og ikke-saker. Det gjelder å skjønne konteksten og settingen. Det gjelder å se betydningen av ordene i stedet for å lese de helt bokstavelig. Det trodde Dagboka VG skjønte, men der tok vi feil. Igjen. Vi gjør gjerne det.

Klanen har skjønt det

De som derimot har skjønt det er Klanen. I en beklagelse de har lagt ut på nettsidene sine går de langt i å beklage ropene fra tribunen, men også en hel del annet. Dagboka gjør ikke annet enn å applaudere beklagelsen og dele ut dagens første ranunkel. Best Hentai Movies https://hentai-moon.com selected hentai videos.

For dette sitatet er kanskje noe av det bedre vi har lest hittil i år: «Vi ønsker å si unnskyld til Hermans mor. Bare fordi sønnen hennes selger seg billig, trenger ikke hun å ha gjort det.»

Framsynte aper

Dagens andre ranunkel sender vi til Vålerenga-familiens svar på Åndenes makt: Aperopet. I gårsdagens rop skrev de: «Vi kan forvente negative artikler signert Tore Ulrik Bratland i Dagbladet hver eneste dag.» og jaggu fikk de ikke rett!

For hvem andre enn Bratland er det som fører dagens negative Dagblad-artikkel om Vålerenga i pennen? Du får ikke annet enn gode tanker om du gjetter riktig.

Snart cup-kamp

Om bare åtte dager skal Vålerenga ta seg videre i cupens første runde på bekostning av Årvoll. Det gleder vi oss til. Informasjon om billetter og plassering og tribuner og whatnot kommer så fort Årvoll har fått summa seg. Er jo selveste Vålerenga som kommer.

Vålerenga i dag

Gå ut i sola, det er vår.

Legg igjen en kommentar