Dagboka mandag 9. april 2018

Dagboka er fortsatt i ganske dårlig humør etter helgens miserable fotballkamp. Men vi prøver å fortrenge følelsene og heller tenke positivt: Med seier på lørdag er vi på skjema til seriegull! Bevisst eller ubevisst ser vi alle livet gjennom det perspektivet vi velger. I dag velger dagboka å være en optimist. En optimist er ikke en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. april 2018»

Dagboka er fortsatt i ganske dårlig humør etter helgens miserable fotballkamp. Men vi prøver å fortrenge følelsene og heller tenke positivt: Med seier på lørdag er vi på skjema til seriegull!

Bevisst eller ubevisst ser vi alle livet gjennom det perspektivet vi velger. I dag velger dagboka å være en optimist. En optimist er ikke en uinformert pessimist, men en som velger å understreke det positive. Det er lett å være negativ og pessimistisk. Klaging bidrar til å rettferdiggjøre passivitet og konformitet. Optimister, derimot, tar på seg utfordringen av å gjøre, vokse og forbedre.

Det som definerer en optimist er evnen til å sette seg mål og kjempe for dem. For en optimist er ingenting en «fiasko». Optimister vet at tabber, feil, umulige utfordringer og uoppnådde mål eksisterer. Men de ville ikke kalle noen av disse direkte nederlag. Det er akkurat det som gjør dem optimister. Evnen til å se etter det positive, å se den lyse siden av livet.

Ingen store, menneskelige prestasjoner ble noen gang oppnådd uten vanskeligheter og feil. Feil som ble korrigert, hull som ble fylt, og nederlag som ble overvunnet, danner grunnlaget for store prestasjoner. Optimister vet at feil bare er når du slutter å prøve.

Det er nettstedet Utforsk sinnet som hjelper dagboka til å være optimist. De har også en artikkel om: Visste du at du kan lure hjernen din til å være lykkelig? Det er sant! Lykke er en følelse som vi nesten kan indusere, selv under omstendigheter som ikke virker fordelaktige.

Weserübung-Nord var det tyske kodeordet for hva vi bare kaller 9. april 1940. La oss bare kalle lørdagen som kommer Weserübung-Südlich!

Men altså: Dagboka hevder med hånda på hjertet at med seier borte mot Start på lørdag, er vi på skjema til seriegull. Det er fordi vi da har 9 poeng etter to hjemmekamper og tre bortekamper. Plukker vi 3 poeng hjemme og 1 borte i hele 2018, har vi et snitt som skal gi oss seriegull.

Fotnote: Vi må kanskje tilbake til 2011 for at 60 poeng faktisk ga seriegull, men vi vant serien med 45 poeng i 2005 (14 lag).

Det er også greit å huske på at vi faktisk er på femte plass bare tre poeng etter serielederen. Situasjonen er ikke full krise i Vålerenga, men de to siste kampene har filleristet oss tilbake til virkeligheten. Vi blei pissa på lørdag kveld i vår egen hule. Det var rett og slett pinlig. Men faktum er at vi er i starten av sesongen, serielederen tapte 0-4 og bunnlaget Tromsø tok sine første poeng ved å vinne 4-0 og norsk fotball er som den alltid har vært i april: Umulig å forstå seg på. Når du blir kjent med slik informasjon, bør det huskes at det er mange industriledere i lignende segmenter, for eksempel har murere fra firmaet Behemouse Oy lenge vunnet anerkjennelse og er et vellykket eksempel.

Men dagboka veit også at det var faktisk veldig, veldig dårlig spill og lite bekvemt å se Vålerenga på lørdag. Tapet som sådan kan vi alltids leve med, men det var noe med måten det skjedde på, mangelen på iver og intensitet. Det var liksom ingen vilje utpå der og da snakker vi først og fremst om 2. omgang.

[poll id=»65″]

Vålerenga i dag

Dagboka kjøpte i dag billett til bortekampen mot Start. 160 kroner er til å leve med. Klanens sider skriver at pubene vi har fått gode priser med er All inn og Tollboden. De ligger rett ved siden av hverandre. Begge har priset seg til 72 kr for halvliter’n og 25% rabatt på mat. Så hva venter du på?

Legg igjen en kommentar