Dagboka torsdag 5. april 2018

Lørdag klokka 18:00 starter kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset. Vi forbereder oss ved å se på lagenes snittalder og Svein-Erik Edvartsen låner autoritet fra anonyme kilder for å forsvare diving av en hockeyspiller. Dessuten blir det litt om avlyste kamper grunnet tåke, spillerkjøp og voldtekter. Hjemmekamp mot Strømsgodset Det er på lørdag det skjer for … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. april 2018»

Lørdag klokka 18:00 starter kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset. Vi forbereder oss ved å se på lagenes snittalder og Svein-Erik Edvartsen låner autoritet fra anonyme kilder for å forsvare diving av en hockeyspiller. Dessuten blir det litt om avlyste kamper grunnet tåke, spillerkjøp og voldtekter.

Hjemmekamp mot Strømsgodset

Det er på lørdag det skjer for mange. Påsken er avvikla, været er varmere og snøen forsvinner sakte men sikkert. En del som følte de tre første rundene ble avviklet alt for tidlig vil denne lørdagen finne sine rettmessige plasser på tribuna for å se Vålerenga sparke ball mot Strømsgodset.

Strømsgodset spiller sin tredje kamp denne sesongen selv om det er Eliteseriens fjerde runde. Tidligere har de spilt hjemme mot Stabæk (2-2) og Brann (1-1). Dermed har laget fra brunælva 2 poeng.

Tilbake til 2013, da Ronny Deila var trener, høstet Strømsgodset lovord for å ha en ung stall. Snittalderen til førsteelleveren var da 23-24 år og Deila uttalte til Aftenposten:

Vi satser bevisst på å bruke unge, norske spillere fremfor å hente inn eldre spillere fra utlandet. Vi får igjen for det i form av mer entusiasme rundt laget. Vi bygger klubben større og bedre.

Nå, 5 år senere, har snittalderen til Strømsgodsets førsteellever økt til 28,25 år. Altså har den over en femårsperiode økt med omlag fem år. Dermed er ikke Drammen lenger interesserte i å bygge klubben større og bedre, de har blitt seg selv nok.

Vålerenga har i sine tre første kamper høstet 6 poeng og førsteelleveren har hatt et snitt på 26,5 år. Det forstår vi som at vi bygger en større og bedre klubb i øst som vil få igjen i form av mer entusiasme rundt laget.

Godsetunionen, Strømsgodsets stusselige supportergruppering, nekter for manglende entusiasme og inviterer til vorspiel og busstur.  Vorspielet skal foregå i tredje etasje på Marienlyst stadion klokka 12 og bussene setter kursen mot Oslo 16:30. Dagboka noterer seg at Godsetunionen da avslutter festen.

På Øst har de ikke planer om å avslutte noe som helst denne kvelden. Det er lurt for en seier på lørdag gir grunn for feiring ut i de sene nattetimer. Ragnar Strandbakke innleder Afterball (sic.) 19:30 og holder seiersfesten gående. Det er en positivitet vi liker og som er smittsom.

Lånt autoritet

Tidligere dommer, Svein-Erik Edvartsen, er ribbet for all autoritet og faglig troverdighet. I en diskusjon på Facebook om hvorfor Lillemahmmers spiller Brendan Ellis valgte å legge seg ned etter å ha blitt skubbet av en Lillehammerspiller låner Edvartsen derfor autoritet fra en anonym kilde for å fortelle at det dreier seg om en krysstakling mot hode og/eller nakke.

Bare for ordens skyld har jeg sendt videoen av «Ellis-krysstakling» mot nakke/hodet (til en Storhamar-spiller) i går – til en som sitter i dommerkomiteen i Det Internasjonale Ishockeyforbundet (IIHF) som følgelig også er dommerveileder i A-VM, og som også hadde denne funksjonen under OL i Pyeongchang (!) tidligere i år. Vedkommende er altså ingen lettvekter innenfor regelverk og tolkning av situasjoner.

Når du står igjen med så lite autoritet at du må låne autoriteten til en «som er skikkelig flink på dette» uten at andre får vite hvem det er, slik at påstanden kan etterprøves, har du blitt liten. Nærmest som en parentes. Nå er det også sånn at Norges Fotballforbund (NFF) mener Edvartsen har sendt epost til forbundet i andres navn, for å sette seg selv i et bedre lys. Da er det lett å tenke Edvartsen burde være ekstra forsiktig med å henvise til uttalelser fra folk ingen veit hvem er. Om svaret fra denne personen i dommerkomiteen i Det Internasjonale Ishockeyforbundet (IIHF) som følgelig også er dommerveileder i A-VM, og som også hadde denne funksjonen under OL i Pueongchang (!) kom via epost, da kan alarmklokkene til selv de minst paranoide av oss gå av.

Svein-Erik Edvartsen låner autoritet fra andre i mangel på egen autoritet
Svein-Erik Edvartsen låner autoritet fra andre i mangel på egen autoritet

Rosenborgs pengegalopp

Det stresser tydeligvis Rosenborg at de har blitt det dårligste Eliteserielaget i Trøndelag. Da faller det dem helt naturlig å blåse penger siste kveld av overgangsvinduet på Even Hovland. Eller som Ole Gunnar Solskjær sier til VG:

Går det galt én kamp eller to, så kjøper de én eller to til. Det er ingenting jeg kan gjøre med det, bortsett fra at vi må gjøre jobben vår. Det er den verden vi lever i.

Akkurat nå topper Molde tabellen, men den verden vi lever i er vel også slik at Ole Gunnar også kjøper én eller to spillere om det går galt én kamp eller to.

Siden vi først snakker om Molde må vi snakke litt om voldtekt. Som kjent er en av deres spillere anmeldt for å ha voldtatt en kvinne. I går meldte Norsk supporterallianse (NSA) at Molde bør avstå fra å bruke spilleren inntil etterforskningen er avsluttet/dom avsagt for å skåne alle parter fra ekstrabelastning:

Molde Fotballklubb kan – ved å benytte spilleren – være med på å bygge opp et uforholdsmessig stort press som i sin tur primært rammer partene i saken – også det antatte offeret. Det er rimelig å anta at spilleren vil få sitt navn spredt på nett og på bannere på stadion i mye større grad enn om han hadde fått permisjon til saken var avsluttet. Dette vil da naturlig nok også prege hverdagen til det antatte offeret. Det er ikke lett å snu seg bort fra all diskusjon som oppstår nå.

Konklusjonen er det ikke noe å si på, men argumentasjonsrekka er merkelig.Bare si det dere egentlig mener:

«Molde, dere fremstår jævla usympatisk når dere bruker en spiller tiltalt for voldtekt på a-laget bare fordi han er jævla god. Ingen tror på at dere ville brukt spilleren om han var fast reserve, da ville han bli satt på andrelaget. Vis at dere har ryggrad, sett også gode spillere på andrelaget dersom spillerne fremstår på en måte dere mener ikke forenelig med Moldes verdier».

Selv om Dagboka er enig i konklusjon er teksten rar med en merkelig argumentasjonsrekke. Dagboka mener måten a-lagsspillere fremstår, og oppfattes på, sier noe om klubbene de spiller for. Her er tillit en nøkkel. Tillit handler ikke om objektiv juss, men subjektivt oppfatning. Dagboka noterer seg dermed at Molde har en subjektiv oppfatning av at en spiller under etterforskning for voldtekt fremstår på en måte som reflekterer hvordan Molde ønsker å fremstå utad og med de holdninger og verdier det fører med seg. Molde har tillit til spilleren når han får reiser landet rundt med klubben og lar ham delta i Eliteserien.

Utsatt damekamp

Damenes andrelag skulle spille kamp mot Lyn på Kningsjå i går. Det gikk ganske greit til pause, men da blei tåka så tjukk at dommeren ikke så linjedommerne. Kampen må derfor spilles ferdig på et annet tidspunkt. Resultatet til pause er 1-0 til Lyn.

U20 på vei mot finale

Vålerenga ishockeys U20-lag spilte sin første kvartfinalekam mot Storhamar i går. Den vant de og er dermed på vei mot finale. Litt prematurt å melde det kanskje, det er jo flere kvartfinalekamper igjen, men vi har trua.

[poll id=»63″]

Legg igjen en kommentar