Dagboka tirsdag 3. april 2018

Det er dagen derpå for mange og dagboka ser på reaksjoner etter gårsdagens kamp. Spesielt i vår egen bakgård. Gårsdagens oppvisning i Sarpsborg var litt forventa. Det er tydelig at koden for å knekke Geir Bakkes mannskap fortsatt ikke er funnet. Selv om Dagboka håpa på tre poeng så var null forventa, og ett var … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. april 2018»

Det er dagen derpå for mange og dagboka ser på reaksjoner etter gårsdagens kamp. Spesielt i vår egen bakgård.

Gårsdagens oppvisning i Sarpsborg var litt forventa. Det er tydelig at koden for å knekke Geir Bakkes mannskap fortsatt ikke er funnet. Selv om Dagboka håpa på tre poeng så var null forventa, og ett var en bonus. Du kan jo se referatet vårt for å få en litt bedre oversikt, Dagboka kommer ikke til å dvele så mye mer ved det.

Det Dagboka derimot skal dvele ved er reaksjonene etter kampen. Kampens forumtråd er et studie i misantropi. Det er ikke grenser hvor rævva alt er plutselig. Dagboka skal ikke, og vil ikke, leke supporterpoliti. Det kan andre gjøre. Det dagboka vil er å peke på at selv om Vålerenga ikke spilte særlig bra, så er det grenser for hvor rævva det skal være.

Det er ikke så veldig lenge siden Sam Johnson jubla for mål...
Det er ikke så veldig lenge siden Sam Johnson jubla for mål…

Er det konstruktivt å være så ekstrem-negativ som mange er i den tråden? Følelser er viktige for fotballen; både positive og negative. Vær grinete etter tap. Vær happy etter seier. Men er det så forbanna viktig å ødsle ut så ekstremt mye eder og galle som kommer etter et tap? Vålerenga hang sånn delvis med i deler av kampen, men det var ikke bra nok og i ærlighetens tegn var vel sjansene for å få tre poeng ganske langt unna.

Men er det fortsatt vits i å fortelle hele verden at ingen i Vålerenga er gode nok og at dette plutselig er et helt forferdelig overgangsvindu? At Ronny Deila er en skikkelig dårlig trener? At ingen kan noe som helst? Dette er sånn vi ser kanarifansen holde på. De slakter laget sitt annenhver match. Det er sånn bergenserne holder på når de ikke lenger ligger an til å være så gode som de tror de skal være.

Vi er bedre enn det. Vi er fåkkings Vålerenga.

[poll id=»62″]

Dagboka setter mange av kommentarene på øyblikkets skuffelse. Sjæl var VPN-redaksjonen mer resignert enn noe annet. En erkjennelse av noe vi mistenkte før sesongstart. Vålerenga er ikke bedre. Ennå. Men det kommer, og når det kommer så kommer det hardt.

Vålerenga i dag

Vi humrer av at Ranheim med sin ene kamp ligger høyere oppe på tabellen enn Rosenborg med sine tre, og registrerer at en del RBK-supportere ønsker å bytte ut Sutre-Kåre med Ronny Deila.

Legg igjen en kommentar