Sarpsborg 08 – Vålerenga 3-0

Eliteseriens 3. runde – Sarpsborg Stadion Kunstgress 2. april 2018, Kl. 18:00 Solgte billetter: 6.149 Kort VIF: 17 min Johnson gult kort 60 min Tollås Nation gult kort Mål: 1-0 Mortensen 2-0 Lund 3-0 Mortensen Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven (69 min … Fortsett å lese «Sarpsborg 08 – Vålerenga 3-0»

Eliteseriens 3. runde – Sarpsborg Stadion Kunstgress 2. april 2018, Kl. 18:00

Solgte billetter: 6.149

Kort VIF:
17 min Johnson gult kort
60 min Tollås Nation gult kort

Mål:
1-0 Mortensen
2-0 Lund
3-0 Mortensen

Lagoppstillinger:
VIF:
Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven (69 min Agyiri) , Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim (46 min Fridjonsson) – Simen Juklerød 74 min Azemi), Chidera Ejuke, Sam Johnson
Benk: Sandberg, Carvalho, Michael, Fridjonsson, Ahyiri, Myhre og Azemi

Sarpsborg 08: Falch – Tamm, Thomassen, Jørgensen – Lund Nielsen, Tveita, Singh, Zachariassen – Mortensen, Agger (78 min Schwartz), Halvorsen (88 min Heintz
Benk: Kristiansen, Utvik, Heintz, Mohammed, Askar, Larsen, Schwartz

Dommere: Kai Erik Steen – Jan Erik Engan, Runar Langseth (Rohit Saggi)

Kampen:
Mens snakket i forkant konsentrerte seg om Sarpsborg og deres skader før kamp og hvordan dette ville påvirke dem så ble det fort klart etter at Steen hadde blåst i gang kampen at 08 ikke var en såret sirkusløve som haltet rundt i egen manesj.

De gikk ut i 100 og skapte en rekke store sjanser fra start. Midtsopperen Tamm hadde en krøkete heading i tverra. Denne ble riktignok blåst av for offside, men bar bud om hva som ville komme.

Bakke kommanderte sine tropper i angrep og slagene rundt forsvarsborgen til Kwarasey var hyppige.

Zachariassen var også farlig frempå, men 2 blokkeringer fra Adekgube hindret mål.

Mål ble det ikke før samme Adebugbe ble rundtlurt ute på kanten og den tidligere bryteren Halvorsen kunne slå inn til en umarkert Mortensen som fra 5 meter styrte ballen tilbake i korthjørnet.

Målet blir sikkert sett på som flott av folk som til daglig velter rundt i hamburgerdressing nede i Ytre Fredrikstad, men det oppleves som fryktelig dårlig forsvarsspill. Måtte Adekugbe våre så aggressiv mot 2 08-spillere og var det virkelig så lurte å ikke ha fokus på motspillere i feltet før legget kom? Greit nok at Näsberg er lavere enn Mortensen, men han kunne gått i kroppen på ham.

Hva med Vålerenga da? Vel, de hang ikke med i starten, men de kom seg til en og annen halvsjanse på kontring.

Noe mer enn slappe og ufarlige cornere fikk vi ikke ut av disse situasjonene.

Noe mer skapte vi da Ejuke tapte ballen inne i 08-feltet litt senere. Et leggspark fra en forsvarer senere og Johnson fikk sjansen fra 5 m. Riktignok stod han med rumpa mot Falch. Vendinga var bra, men skuddet kom rett i den oppblåsta kassa til Falch.

Etter den grusomme starten hevet Vålerenga seg jevnt og trutt og så ut som en verdig motstander til 08 i det dommeren blåste av omgangen. Bl.a. så fikk vi jo de siste 5-6 minuttene involvert får høyreside og Juklerød fikk utfordret dypt i banen 2 ganger.

Deila gjør et bytte i pausen. Abdi blir byttet ut til fordel for Fridjonsson.

08 er farlig frempå etter 62 min. Tollås Nation taper en hodeduell ute ved cornerflagget (!). Det er et kjempehull i forsvaret vårt som følge av det og Mortensen plukker opp ballen, spiller til Agger. Agger blir delvis presset av Tollås Nation, men får avgårde et farlig skudd som stryker krysset til Kwarasey.

…men 08 var ikke ferdig med å plage krysset til Kwarasey… Jon Helge Lund dribler av halve langsida på tribben og hele Vålerenga og tupper ballen i bue over vår målvakt og inn helt oppe i krysset. Det kommer vi aldri til å se ham gjøre igjen. Garra.

Med tanke på hvor god defensiv struktur 08 har i laget så trenger man ikke være pessimist for å tenke seg at det var spiker’n i kista. 2 mål borte mot Sarp på bortebane på ca 25 minutter er ukke umulig, men det skjer heller ikke ofte. Det viktigste er at det ikke ser ut som om spillerne har mista trua.

I denne perioden hvor vi må være gode, offensive og effektive så har Sarp mer elle rmindre full kontroll. Ballen er mer på vår banehalvdel, Kwarasey har mner å gjøre, det er de som vinner ballen høytn og det er de som spiller seg til de sjansene som kommer.

Helt på slutten gjør Bakke det byttet Deila burde gjort. Han setter innpå Schwartz. Han er passe Østfold der han går rundt og beefer med alt og alle før han slenger inn et lavt legg til en helt ledig Mortensen (sigh) som bare kan rulle ballen i mål.

Hvorfor er det er så viktig for laget å ikke gjøre en markeingsjobb på dyktige og målfarlige motspillere vites ikke, men det koster oss i grunn kampen i dag. Denne gangen var det Daniel Fredheim Holm som ikke gadd å ta løpet hjemover.

3-0. Vi tapte for et bedre lag, men vi gikk på et større tap enn nødvendig fordi våre spillere ikke gjorde jobben sin.

Kanskje dette er en grei vekker for klubben og oss supportere? Uten masse innsats, aggressivitet og en felles plan som alle følger til punkt og prikke så er vi ikke annet enn et mediokert lag fra Øslos østkant.

En kommentar til «Sarpsborg 08 – Vålerenga 3-0»

Legg igjen en kommentar