Dagboka mandag 2. april 2018

Det er andre påskedag og tredje serierunde. I kveld er det toppkamp i eliteserien borte mot Sarpsborg, og våre 500 billetter på bortetribunen er utsolgt.  Sola skinner, bussen går kl 12 fra Bohemen og Felipe Carvalho er med i sin første ordentlige Vålerenga-tropp. Abdisalam Ibrahim skal også være fit for fight igjen, så dagboka har … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. april 2018»

Det er andre påskedag og tredje serierunde. I kveld er det toppkamp i eliteserien borte mot Sarpsborg, og våre 500 billetter på bortetribunen er utsolgt. 

Sola skinner, bussen går kl 12 fra Bohemen og Felipe Carvalho er med i sin første ordentlige Vålerenga-tropp. Abdisalam Ibrahim skal også være fit for fight igjen, så dagboka har en deilig følelse i kroppen. Det sies at Nordby senteret er åpent i dag også…

Ja, vi har åpna serien sterkt, men for å henge med i toppen og forbli et topplag gjennom hele 2018, er ikke seire mot Kristiansund og Odd en målestokk. Det er i dag det begynner. Sarpsborg har blitt en faktor i norsk fotball, og da må vi imponere i kveld. Dagboka forlanger ikke borteseier for å bli overbevist, men reiser vi hjem fra Sarpsborg i kveld uten poeng, er vi ikke der vi håper å være.

Uansett hva som skjer i kveld har vi trua på Prosjekt Ronny Deila, men han trenger tid på å bygge oss opp igjen. Kveldens kamp vil vise om vi ligger foran skjema eller ikke.

Seier i kveld vil gjøre oss alle til bergensere og seriegull i april vil være et faktum. Uavgjort er et knallsterkt resultat og noe dagboka vil være superfornøyd med. Og med tap er vi vel antagelig på skjema og må bare jobbe beinhardt videre for å komme oss helt opp dit vi ønsker å være.

Husk følgende tall for S08 i 2017:  9-5-1 hjemme på Sarpsborg stadion. Og Vålerenga på bortebane i 2017:  3-2-10.

[poll id=»61″]

Sarpsborg-trener Geir Bakke er en gammel Vålerenga-kjenning fra tiden da Tom Nordlie var hovedtrener og Geir assistent. Han lot seg ofte og villig intervjue av VPN. Det var på den tiden alle spellera i Vålerenga hadde telefonnummer 959595, og med spillernummeret som de to siste sifrene.

– Vi skal hindre Vålerenga i deres småspill og framdrift, der er de gode hvis de får tid og rom. Og vi må stå opp og vinne duellene. Fotball er egentlig et enkelt spill, er Sarpsborg-trener Geir Bakke sitert på i Dagsavisen.

S08 vant alle tre kampene mot oss i fjor, men Dagsavisen påpeker at Sam Johnson ikke spilte da. Og skriver:

«Sarpsborg-trenerne har studert bevegelsene hans og hans evne til å avslutte raskt. Sarpsborgs midtstoppere er svært oppmerksomme på norsk fotballs nye spiss fra Liberia».

Det skulle selvsagt bare mangle om særpingene ikke har gjort hjemmeleksa si. Uansett om Sam kan trylle inn en gåll eller to i kveld, så blir dette knalltøft. Det er varmegrader og sol i Østfold i kveld, men denne kampen avgjøres av topp innsats og mental styrke. Hjemmelaget kommer til å gå ut i et skyhøyt tempo, de vil være svært ivrige i å drepe Vålerengas spill og initiativ. Da må vi stå imot, og aller helst vise at vi har klasse nok til å holde på ballen og vilje nok til å krige som bare faan.

Sarpsborgs spisser

Kjetil Rekdal uttalte seg til VG om spissene i eliteserien før seriestart. Han trodde en av Sarpsborgs spisser fort kunne bli toppscorer i 2018. Her er hva han sa om Sarpsborg:

Ronnie Schwartz/Mikkel Agger, Sarpsborg: – Det jeg har sett av Schwartz i vinter er interessant. Det minner meg om det vi så og fikk med Vidar Örn Kjartansson i Vålerenga i sin tid. Schwartz scoret i fire treningskamper på rad, du ser han er en målsnik. Men han har vært skadet, og han må spille. Det var det samme med Kjartansson, han var ikke i form, hang etter, men han fikk spille. Og så løsnet det skikkelig. Jeg tror fort Schwartz kan bli toppscorer, hvis han får spille mye. Og med Patrick Mortensen som makker, så kan dette bli bra. Agger er litt lik Schwartz. Men begge må være i fysisk toppform, hvis ikke er det sjanseløst.

Schwartz ble i januar kjøpt fra Waasland-Beveren i Belgia. Spissen har vært en kjent målscorer i dansk fotball i mange sesonger, og borte mot LSK i forrige runde scoret han for Sarpsborg.

– Jeg er en aggressiv spiller som jobber hardt. Jeg er en god avslutter, men også en lagspiller. Forhåpentligvis kan supporterne forvente godt med mål fra meg, sa han til lokalavisa i januar.

Elias og Vejabah

Husker du Elias Mar Omarsson og Vejabah Sakor? Selvsagt gjør du det. I går scora de alle målene da IFK serieåpnet med 3-1-seier. Elias satte to og Vejabah ett som innbytter. Dagboka tenker ikke annet om det enn at «når de er gode nok, så henter vi dem hjem igjen». Eh, noe sånt…

Ingebrigtsen/Fagermo

Vil Kåre Ingebrigtsen eller Dag Eilev Fagermo snakke om uflaks og dommeravgjørelser etter kveldens kamp mellom Odd og Rosenborg? Du får 0,01 i odds hos VPN på at en av dem har en minnerik unnskyldning eller hinsides bortforklaring.

Vi henter fra bokmålsordboka: klovn (fra engelsk egentlig ‘bondsk person’, opphavlig trolig fra nordisk ) stilisert komisk skikkelse, særlig i sirkusforestillinger

Vålerenga i dag

Kom deg til Sarpsborg og sørg for ny publikumsrekord. Det åpnes en ny tribunedel i Sarpsborg i kveld. Derfor håper klubben at den gamle tilskuerrekorden på 5759 blir slått. Nå er nemlig kapasiteten på stadion økt til 6833. 100 kroner for voksen, 50 for barn, student og honnør. Disse prisene kan hjelpe på østfoldingenes motivasjon for å se kveldens kamp.

 

 

Legg igjen en kommentar