Dagboka mandag 26. mars 2018

783 personer så Vålerenga damer tapte 0-5 mot LSK Kvinner på lørdag og i forbindelse med oppgjøret er Vålerenga beskyldt for å være kjøpelag. På herresiden har vi signert ny midtstopper og flere spillere har vært på landslagsoppdrag. Sånn innledes den stille uka i Vålerengas univers. Kjøpelag Vålerenga spilte mot LSK Kvinner på lørdag, en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. mars 2018»

783 personer så Vålerenga damer tapte 0-5 mot LSK Kvinner på lørdag og i forbindelse med oppgjøret er Vålerenga beskyldt for å være kjøpelag. På herresiden har vi signert ny midtstopper og flere spillere har vært på landslagsoppdrag. Sånn innledes den stille uka i Vålerengas univers.

Kjøpelag

Vålerenga spilte mot LSK Kvinner på lørdag, en kamp Vålerenga tapte 0-5. Det er på et vis krise, samtidig ikke. Grunnen til at det ikke er krise er fordi mye hos damene er nytt. Man har derfor ikke kunne si helt sikkert hvordan nivået egentlig er, og det vi ser nå er at trenerteamet kommer til å gjøre adekvate justeringer. Til damenes facebook-side sier trener Monica Knudsen at damene skal slå til bake:

Vi fikk en på trynet, men vi skal slå tilbake! Jeg er helt sikker på at med hard og god jobb fremover, kommer vi til å ta steg utover. Så må jeg rette en stor takk til alle som tok turen. Fantastisk støtte.

For det var mange som tok turen, 783 tilskuere er det ikke mange Toppserielag som kan skilte med. Og vi tror på Knudsen når hun sier damene skal slå til bake og ta nye steg fremover.

I kjølvannet av kampen har en god del folk fra sumpen på Romerike ment Vålerenga er et kjøpelag. Grunnen skal være at flere av trenerne og spillerne har hatt andre jobber før de begynte å spille og trene for Vålerenga. Når en begir seg inn i denne diskusjonen kan de være fordel å kunne historien. Vålerenga har drivet med jentefotball i «alle år». Damelaget har gått stegene gjennom divisjonene før de rykket opp til Toppserien i 2011 og kunne spille sine første kamper i øverste divisjon i 2012.

LSK Kvinner er på sin side et lag skapt på bakrommet. Setskog/Høland var et damelag på bygdene som ville komme seg litt nærmere sivilisasjonen. Litt overraskende var det derfor at de ikke kom seg lenger enn til Strømmen, men laget til Setskog/Høland flytta i hvert fall dit og Team Strømmen så dagens lys i 2001. Team Strømmen overtok Setskog/Høland sin plass i den øverste serien.

Strømmen ble nok litt for urbant for jentene fra Setskog/Høland. Derfor grein de seg til å få trene og spille kamper i Lillestrøm. Dette skjedde 2009, og Setskog/Høland ble da kjent under navnet LSK Kvinner. Lillestrøm SK har altså aldri klart å etablere et eget damelag. De har bare kjøpt hele Setskog/Høland. Men ikke med hud og hår. LSK kvinner heter jo ikke Lillestrøm Sportsklubb. Ikke får de spille på Åråsen heller.

Så når de sitter og sutrer på Romerike om at andre lag er kjøpelag må de vite følgende:

  • Lillestrøm Sportsklubb har ikke eget damelag
  • LSK Kvinner er egentlig Setskog/Høland, senere Team Strømmen

Neste gang skal vi fortelle hvordan Stabæk ikke greide å etablere eget damelag og kjøpte hele Asker.

Portugisisk krigsskip

Midtforsvaret til Vålerengas herrer er pekt på som et svakt ledd. Ikke fordi gutta vi har nå er dårlige, men det er et sted Vålerenga mangler bredde i spillere. Dermed vil vi være sårbare ved skader.

Derfor har Deila i sin visdom henta inn det portugisiske krigsskipet João Diogo Serpa Meira. Dagboka synes det er interessant.

Landslagssuksess

Hele sju Vålerengaspillere har vært på landslagsoppdrag i helga.

Om du vil lese hvordan det gikk kan du lese her, Dagboka nøyer seg med å være stolte og gratulerer.

Vålerenga i dag

Om en uke spiller vi borte mot Sarpsborg. Det betyr at vi får ut finger´n og kjøper billett, Enga er tross alt på topp.

Legg igjen en kommentar