Dagboka fredag 23. mars 2018

Vi må snakke om kvinnefotball. For i morgen er det lagt opp til en fantastisk seriestart i Toppserien, og det skjer i vår egen lekegrind Intility Arena. Vålerenga mot LSK Kvinner er den feteste kampen å oppdrive i norsk kvinnefotball anno 2018. Senere i år kommer Lyn på besøk, men Vålerenga mot Lyn i kvinnefotball … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. mars 2018»

Vi må snakke om kvinnefotball. For i morgen er det lagt opp til en fantastisk seriestart i Toppserien, og det skjer i vår egen lekegrind Intility Arena.

Vålerenga mot LSK Kvinner er den feteste kampen å oppdrive i norsk kvinnefotball anno 2018. Senere i år kommer Lyn på besøk, men Vålerenga mot Lyn i kvinnefotball er nok ikke helt der oppe ennå.

Vålerenga nyter godt av millionene til Glava-arving Ole Richard Anfinnsen, som gjør det mulig å gjennomføre et skikkelig løft. Eller som nytrener Monica Knudsen sier det til TV2:

– Det er klart at klubben har ambisjoner og nå skal vi se hvor langt vi kan ta klubben. Vi ønsker å kjempe i toppen. I Lillestrøm brukte vi lang tid og bygget sten for sten, nå i Vålerenga skal vi prøve å bli gode på kort tid. Det er jo det dagens fotball handler om, få resultater på kort tid, forteller hun.

Nederlands landslagskaptein Sherida Spitse er også intervjuet av TV2.

– Jeg har kommet til Vålerenga for å vinne titler. Det er flere gode lag i ligaen, men vi skal gjøre det vi kan for å vinne noe. Alle i Vålerenga vil vinne titler og det er en veldig fin spillergruppe å komme inn i, sier Vålerenga-kaptein Sherida til TV 2.

Terje Svendsen

Fotballpresident Terje Svendsen går glipp av serieåpningen i morgen. Han skal se Norge mot Australia i kveld, men prioriterer altså ikke Vålerenga – LSK Kvinner. Det er Aftenposten som skriver det. Ser ikke NFF symboleffekten i dette? Mye har skjedd i kommunikasjonsfaget de siste ti årene, men det er ikke nytt at en leder har en viss symbolverdi i de valgene som tas.

Mandag denne uka kokte det i politikken rundt Sylvi Listhaug. Hva gjorde Erna Solberg? Jo, hun dukket opp som planlagt på en skole i Bærum for å gjennomføre det planlagte besøket i anledning Verdens downsdag på onsdag. Hun ville gi oppmerksomhet til downs. Punktum.

NFF velger i kjent stil å satse på landslaget i en ubetydelig treningskamp mot Australia. Det er åpenbart hva som er fokus i fotballforbundet.

Kvinnefotball

Så hvordan står det til med våre egne holdninger til kvinnefotball? Antagelig er vi mange i Vålerenga som ikke er like opptatt av damene som menn. Dessverre er det nok en del som ser på det med et skjevt smil også.

Men noe er på gang i norsk kvinnefotball. Antall solgte sesongkort og et generelt voksende mediefokus i tillegg til en dramaserie av høyt format om en kvinnelig fotballtrener i norsk eliteserie, bidrar til at kvinnefotball mer og mer finner sin naturlige plass. Så vi spør, og ber deg være helt ærlig:

[poll id=»59″]

Mats Møller Dæhli

Mats er en kar som vet å gi de riktige verdiene videre. I dette gode intervjuet, igjen gjort av TV2, har faktisk NFF noe å lære.

Han har nemlig erfaring med å bli trent av en kvinnelig trener. Da han som et av landets mest lovende talenter gikk på Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum, ble han trent av nåværende Vålerenga-trener Monica Knudsen, skriver TV2.

– Jeg syntes hun var veldig, veldig flink. Hun trente oss, og det var veldig bra. Det er mange flinke trenere der ute, mener han.

– Skilte hun seg fra mannlige trenere du har hatt?

– Ikke i det hele tatt. Hun var veldig dyktig på feltet, var veldig på, veldig godt forberedt og hadde alt jeg ser etter i en trener. Hun kunne jeg gjerne hatt som trener igjen, roser Dæhli.

Landslaget

Samuel Adekugbe (Canada), Samuel Kari Fridjsonnson (Island), Ivan Näsberg (Norge U21) og Christian Borchrevink (Norge U18) er alle opptatt med landslag.

Treningskamp

– Vi skulle gjerne hatt flere seriekamper nå, men slik er opplegget. Vi har lagt inn en treningskamp mot Nomme Kalju fra Estland i Vallhall i dag, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Spillerne får kun en kort helgefri ellers er det fullt kjør i hele påsken. Vi må holde gløden oppe, sier Deila.

Vålerenga i dag

ENGA Live treningskampen direkte på vif-fotball.no, med sendestart fra kl. 12.30. Kampen begynner kl 12.45. Freddy dos Santos kommenterer kampen, trygt flankert av en eller annen kyndig kommentator, skriver klubbens sider.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar