Dagboka mandag 19. mars 2018

For en deilig mandag. Vi har spilt to kamper og vi har seks poeng. Det er bare å nyte fotball i mars – for de av klubbene som faktisk får spilt kamper, da. Dagboka veit at ingen blir seriemester i mars, og det er 28 kamper igjen og blabla. Men la oss nyte kommentatorene som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. mars 2018»

For en deilig mandag. Vi har spilt to kamper og vi har seks poeng. Det er bare å nyte fotball i mars – for de av klubbene som faktisk får spilt kamper, da.

Dagboka veit at ingen blir seriemester i mars, og det er 28 kamper igjen og blabla. Men la oss nyte kommentatorene som nå har latt seg overraske og imponere over Vålerenga.

Trenere vil gjerne kopiere sine tidligere suksesser, på alle måter, og det er forbløffende mange likhetspunkter mellom Ronny Deilas Strømsgodset fra 2013 og hans Vålerenga i år… Ja, det er tidlig. Men noe må man våge, for eksempel å tippe at Vålerenga får en god sesong. Snakker vi om medaljenivå?

Det er Ola Bernhus i Aftenposten som kommer med tipset. Morten Perdersen i Dagbladet ser et vesentlig poeng i gårsdagens seier:

Jeg kjenner veldig mange Vålerenga-utgaver som ville bukket under og gått opp i liminga etter et brent straffespark og en påfølgende keepertabbe til 0–1. Vålerenga 2018 ble bare bedre.

[poll id=»56″]

Dag Eilev Fagermo er sitert i flere medier på at han mener «Odd gjør en veldig bra kamp». Det er jo bare helt utrolig at han får seg til å si det. Han klager også mye på at dommeren burde blåst for offside på 2-1-scoringen, og der er han nok nærmere sannheten.

Fagermo til lokalavisa Varden:

– Om vi er gode nok akkurat nå, kan man alltids diskutere. Men vi blir gode nok. Hvis vi skal være feige, ta hensyn og spille taktisk, så kan man tjene på det på kort sikt. Slik som for eksempel Haugesund gjorde mot oss. Men over tid så tjener man ikke på det. Over tid vil man få betalt for å gjøre slik vi gjør. Vi gjorde en god kamp, bortsett fra i starten. Vi viste deler av potensialt. Vi kan bli bra vi, sa han.

Dagboka kan bare konstatere at Vålerenga styrte denne kampen fra første til siste minutt. Selv når Odd lå under og måtte jage scoring, var de ikke i nærheten av å skape farligheter. Det sier noe om hvor solide Vålerenga er – samtidig vil dagboka minne om: Er egentlig Odd en målestokk i Norge?

Uansett om svaret er ja eller nei, er det viktigste med fotballkamper i Norge i mars at gutta faktisk VIL vinne. Og det viste vi i går til fulle. Det er særdeles imponerende å snu 0-1 til 2-1, og mange av våre spillere var gode i går.

Vi la ut en poll i det glimrende kampreferatet i går:

Hvem synes du var Vålerengas beste spiller?

  • Sam Johnson (38%, 109 stemmer)
  • Daniel Fredheim Holm (36%, 103 stemmer)
  • Simen Juklerød (11%, 31 stemmer)
  • Jonathan Tollås Nation (7%, 21 stemmer)
  • Chidera Ejuke (7%, 20 stemmer)

Jonathan ble kåret til Vålerengas beste spiller under kampen i går, men VPNs lesere har stemt fram Sam Johnson, som etter to serieomganger har to scoringer og ser ut til å være den spissen vi har drømt om siden Vidar Ørn Kjartansson herjet for oss.

Stavanger vant hockey-NM

Damelaget til Stavanger Hockey har vært uslåelige denne sesongen. De slo Vålerenga i finalen.

Vålerenga i dag

Nyte livet fram til neste seriekamp som er borte mot Sarpsborg mandag 2. april.

 

 

Legg igjen en kommentar