Vålerenga-Odd Grenland 2-1

Det er da ikke for tidlig å starte serien når Vålerenga speller som dette her? Eliteseriens 2. runde – Intility Arena 18. mars 2018, Kl. 20:00 Solgte billetter: 6063 Mål: 58 minutter       Nije 60 minutter       Tollås Nation(Juklerød) 65 minutter       Johnson(Juklerød) Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe … Fortsett å lese «Vålerenga-Odd Grenland 2-1»

Det er da ikke for tidlig å starte serien når Vålerenga speller som dette her?

Eliteseriens 2. runde – Intility Arena 18. mars 2018, Kl. 20:00

Solgte billetter: 6063

58 minutter       Nije

60 minutter       Tollås Nation(Juklerød)

65 minutter       Johnson(Juklerød)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim – Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Sam Johnson

Odd Grenland: Rossbach – Ruud, Bergan, Semb Berge, Kitolano – Grøgaard, Samuelsen, Nordkvelle – Nije, Børven, Rashani

Dommere: Svein Oddvar Moen, Magnus Lundberg, Geir-Oskar Isaksen, Ola Hobber Nilsen

Kampen:

VPNs vanlige kampreferent stiller med sidekick på pressetribunen på denne første hjemmekampen for sesongen 2018. Vi håper på noen fine observasjoner fra Nestor, som nettopp har flyttet hit fra Barcelona.

1. omgang:

Blussing og godt trøkk fra supportertribunen fra start. Tegner til å bli en fin kveld på en litt glissen Intility Arena.

5 minutter spilt når Enga får sin første sjanse. Vi jobber ekstremt godt i gjenvinninga på midten, Juklerød setter fart, forserer forbi sin back, og legger inn. Johnson får beinet på den, men den blir blokkert og etter litt klabb og babb får Odd avklart ut over sidelinja.

Odd har knapt vært over midtlinja så langt. Bare å fortsette å presse her gutter.

Fredheim Holm har begynt bra. Strør noen fine lange baller rundt omkring.

Etter 15 minutter bryter Adegkube fint på midten, Juklerød spiller igjennom Johnson som kommer litt skrått på mål, men får likevel avslutta rett på Rossbach som slår til corner. Bra gjort av vår nye spiss.

Vi jobber godt i presset og vinner tilbake ballen gang på gang. Odd kommer ikke ut av egen sone.

Igjen er det Johnson som kommer til en sjanse etter 19 minutter. Får skutt fra 20 meter med venstra, men ballen går via støvelen til Odd-forsvareren og i en bue akkurat over mål.

Både Nouri og Adegkube veldig villige fremover til nå. Juklerød og Nouri må bare finne rytmen seg i mellom så blir dette meget bra. De har begge kommet på noen fine dype løp i bakrom, hvor Fredheim Holm har vekta gjennombruddspasningene perfekt. Bare tilfeldigheter gjør at det ikke blir større sjanser ut av det.

Odd ligger ekstremt lavt i mange tilfeller. Fredheim Holm faller helt tilbake mellom midtstopperne når det skjer og fungerer akkurat som den ballfordeleren og spielführeren han skal være.

Etter 29 minutter får Johnson skutt igjen. Ballen går rett utenfor lengste stolpe. Nærmer seg nå.

Skikkelig baluba i Odd-forsvaret et par ganger nå. Vi er meget direkte når vi vinner ballen. Rett og slett imponert over laget vårt nå. Trenger bare en goal!

Må vel være kampen største mulighet etter 35 minutter, og igjen er det Johnson. Nouri slår et deilig bua innlegg fra dypet og bak forsvaret til Odd. Der stuper Johnson fram, men er akkurat litt for seint ute til å dytte den i kassa fra 3 meter.

Frispark i meget farlig posisjon til Odd etter 37 minutter. 17 meter og skrått på mål, men heldigvis for oss setter Ruud den rett utenfor Larsen Kwaraseys lengste kryss.

Odd litt mer med nå. Må opp i presset igjen nå gutta. En Odd-corner blir stussa på første stolpe, men sisteskansen vår er på rett plass og holder den trygt.

Bra angrep etter 43 minutter og igjen er det høyresida vår. Juklerød utfordrer, slipper til Nouri som kommer på utsida og den sklir litt av hodet til Johnson. Vi vinner tilbake ballen og Juklefør fyrer fra hjørnet av 16-meteren, men den er for høy.

Fløyta går for 45 minutter spilt. Vi er i særklasse best mot et Odd-lag som ikke har kommet for noe annet enn uavgjort. Fredheim Holm og Johnson være beste til nå. Marginer unna ledelse.

1. omgang:

Et bytte i pausa. Fridjonsson inn for Ibrahim.

Vi har så vidt fått satt oss i kulda når vi kommer på en fin overgang. Ejuke avanserer, spiller Fridjonsson sentralt, han ruller videre til Juklerød som slipper til Nouri. Han slår 45 grader ut, men der har løpa gått for tidlig inn. Meget pent dette her!

Og så kommer Ejuke igjen. Og denne gangen kan de ikke stoppe han på lovlig vis. Han finter av to mann og blir klart felt. Straffe!

Juklerød er, overraskende nok for denne referenten, mannen som skal ta den… og han bommer! Det er en utrolig dårlig straffe i keeperhøyde. Ei lompe. Aiaiai! Kjøre på nå gutter!

Rett etter er Odd farlig frampå. Kan se ut som en feil offsideavgjørelse når Børven setter ballen i mål etter et skudd som spretter i en av våre.

Rossbach har begynt med drøyinga av tid nå. Det var tidlig.

Og så skjer det selvfølgelig! Du kan ikke ha et sånt overtak pluss ei straffe og ikke ta ledelsen uten å bli straffa for det! Larsen Kwarasey er på skikkelig bærtur på en corner i det 58. minutt og Nije header ballen i mål fra 2 meters hold. Kjempe på!

Og det er nettopp det gutta gjør! Istanbul-sangen ljomer fra supportertribunen to minutter seinere når Juklerød gjør opp for straffebommen. Han finter seg fri på høyresida si og slår inn til Tollås Nation som stanger ballen kontant i hjørnet! Fullføre det Istanbul-sangen handler om nå gutta!

Men var Juklerød ferdig med å gjøre opp for seg? Ikke faen! Han blir spilt perfekt igjennom på høyre, ser opp, og bare legger ballen langs 5-meteren. Der er Johnson sikker som bare en toppscorer kan være! Det er 2-1 i det 65. minutt! «I år så tar vi alt» lyder fra #denblåveggen

Tror min venn fra Barcelona er litt imponert jeg! Det er hyggelig!

Etter 74 minutter får vi tre skuddsjanser på rappen. Helt utrolig at ingen av de treffer ordentlig. Få inn en tredje goal nå, så jeg får ro i sjela!

Og så gjør nesten Fredheim Holm for akkurat det. Vi er så gode i gjenvinninga at vi vinner den inni Odds 16-meter. Ballen triller ut i returrommet og der prøver Daniel å plassere den, men Rossbach redder komfortabelt.

Vi styrer resten av kampen. Odd får ikke til noen ting, og det er deilig å aldri føle seg ordentlig trua. Detta var laget sitt!

Oppsummering:

Vi er så til de grader best i denne kampen og styrer alt. Odd kom for å hente uavgjort og la seg lavt. Vi skaper mye, men sliter med uttellinga. Så skjer det som ikke skal skje med mål imot, men vi slår grusomt tilbake med moral og trøkk både på banen og på tribunen. Tror kanskje jeg får lurt min venn fra Barcelona med hit flere ganger! Vi er blitt så utrolig mye bedre i forsvar og i gjenvinningene siden forrige sesong og det er så deilig å se! Fredheim Holm styrte kampen fra sin sentrale midtbane, Juklerød gjør opp for seg til slutt, også er det tilfredsstillende å kunne si: «For en spiss vi har fått!»

Hvem synes du var kampens beste spiller? Stem i vei! Vi ses på neste hjemmekamp!