Dagboka søndag 18. mars 2018

Alt handler egentlig om kveldens kamp mot Odd, men vi er rause nok til å glede oss over at Kristiansund fikk med seg ett poeng fra Lerkendal. Det er jo litt moro å registrere at KBK-keeper Sean McDermott fikk gult kort på overtid for å drøye tiden. Mandag fikk vi inntrykk av at hele Nordmøre bare … Fortsett å lese «Dagboka søndag 18. mars 2018»

Alt handler egentlig om kveldens kamp mot Odd, men vi er rause nok til å glede oss over at Kristiansund fikk med seg ett poeng fra Lerkendal.

Det er jo litt moro å registrere at KBK-keeper Sean McDermott fikk gult kort på overtid for å drøye tiden. Mandag fikk vi inntrykk av at hele Nordmøre bare var opptatt av fair play og det å drøye tiden er noe av det verste som finnes på denne jord. Hehe.

14.285 tilskuere på Lerkendal er anstendig i 2-2-kampen. Det var 3.842 på Åråsen i går som så LSK spille 2-2 mot Sarpsborg. Hvor mange kommer for å se oss i kveld?

Resultatene så langt i eliteserien bekrefter det vi egentlig veit: Kveldens kamp er helt åpen. Odd styrte og dominerte stort hjemme mot Haugesund i første omgang, men Torgeir Børven var bare en av flere som ikke maktet å sette sjansene sine for Odd. Bilal Njie misbrukte også en stor sjanse før han ble byttet ut. Så det endte i tap.

I denne fasen av sesongen – selv om det egentlig gjelder året rundt – er det ekstra viktig med topp innsats og aldri hvile utpå banen. Det finnes statistikk som viser at når det gjelder Messi, er det bare keeperen som løper mindre enn han på Barcelona-laget. Husk: Det finnes ingen Messi på Vålerenga, vi må gjøre den sure jobben – hele tiden.

Årets første hjemmekamp

Det er altså i kveld det skjer. Årets første hjemmekamp er et faktum. Dagboka skjønner at det kan være fristende å se kampen på tv hjemme, men ærlig talt: Finn fram skjerfet og støtt Prosjekt Ronny ved å være der.

Daniel Fredheim Holm spilte mot Kristiansund med sykdom i kroppen. Han har nesten ikke trent denne uka, men kapteinen melder seg likevel spilleklar til kampen mot Odd. – Ja, jeg er klar, sier han til Dagsavisen.

Da det var spil elleve mot elleve på torsdagens trening tydet alt på at vi stiller med samme lag som i serieåpningen. Felix Horn Myhre vikarierte i Fredheim Holms dype rolle.

– Vi har jobbet veldig mye med presisjon på den siste tredelen. Samhandling, innlegg og avslutninger. Det hjelper ikke å spille ball hele tiden hvis vi ikke har tempo i forflytningene, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Laget

Ernest Agyiri og Felipe Carvalho spilte treningskamp for rekruttlaget mot Grorud lørdag formiddag, og gjorde sine saker bra, skriver klubbens sider. De nærmer seg kampform igjen etter skadene de har slitt med i oppkjøringa, og melder seg for alvor på i kampen om en plass i troppen, men de er ikke med i kveld.

Her er troppen:

  • Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

  • Sam Adekugbe, Amin Nouri, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Christian Borchgrevink

  • Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson, Abdisalam Ibrahim, Magnus Retsius Grødem, Bård Finne, Simen Juklerød, Aron Dønnum

  • Sam Johnsson, Fitim Azemi, Chidera Ejuke

Og det betyr at dagboka tror de samme 11 starter i kveld som mot Kristiansund:

Vålerenga (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Abdi Ibrahim – Simen Juklerød, Sam Johnson, Chidera Ejuke.

Steffen Hagen

Lokalavisa Varden i Skien skriver at Steffen Hagen ikke spiller i kveld – dermed er Odds kaptein ute av spill. Heller ikke Markus Kaasa blir å se i 11-eren som starter mot oss, skriver Varden. Midtbanespilleren har slitt med sykdom og er visst ikke klar for spill i 90 minutter. Hva det betyr for oss er umulig å vite.

Bilal Njie

Bilal Njie fra Hiolmlia fikk ett innhopp for Vålerenga i eliteserien i fjor, men valgte i januar Odd selv om Ronny ville ha han med videre. I Odd fikk han starte første seriekamp, og trolig starter han også i kveld. Telemarksavisa har intervjuet Bilal:

– Det blir som en vanlig seriekamp, kanskje med litt mer publikum enn på søndag, så det blir kult. Jeg kan bare fokusere på å gjøre det beste for laget så vi kan ta med oss en trepoenger, forhåpentligvis. Tanken var å prestere så godt som mulig på hver trening, og så har Fagermo gitt meg tillit. Da er det bare å jobbe enda hardere hver eneste dag, sier Njie til avisa.

Til Varden sier Bilal:

– Jeg gleder meg til å spille mot Vålerenga, men jeg er ikke Vålerenga-gutt, jeg. Da hadde jeg blitt værende i Vålerenga.

– Jeg er veldig glad for at jeg dro til Odd, for Dag-Eilev har hatt troen på meg og gitt meg tillit. Den tilliten følte jeg ikke at jeg fikk i Vålerenga, sier han til Varden.

Tobias Lindström

Vålerengas svenske toppscorer i eliteserien i ishockey, Tobias Lindström, er en del av den norske landslagsstroppen som samles mandag.

Det bekrefter Norges Ishockeyforbund (NIH) til TV 2.

Vålerenga i dag

Dropp sofakroken, vær der når Vålerenga åpner sesongen på hjemmebane i mars. Kampstart er kl 20.00.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar