Tabelltips Eliteserien 2018

Vålerenga På Nett-redaksjonen har titta i krystallkula og spådd tabellen. Du vil ikke tro hva vi har sett! Vi har, som alle andre medier med mer eller mindre respekt for seg selv, gjetta på årets tabell. Noen sikre plasser, men de aller fleste er ganske vilt tippa. 1) Rosenborg Det er bare å sette på … Fortsett å lese «Tabelltips Eliteserien 2018»

Vålerenga På Nett-redaksjonen har titta i krystallkula og spådd tabellen. Du vil ikke tro hva vi har sett!

Vi har, som alle andre medier med mer eller mindre respekt for seg selv, gjetta på årets tabell. Noen sikre plasser, men de aller fleste er ganske vilt tippa.

1) Rosenborg
Det er bare å sette på klagevisa til Karius og Baktus. Allting er så trist og leit for “hele Norges Rosenborg”. Det er så vanskelig å komme til Champions League.

Alle burde applaudere at de kommer seg ut i Europa.

Alle burde glede seg over at de blir stinnere og stinnere av gryn.

Lyspunktet er at de vinner Eliteserien i år også. Hvis det ikke ser sånn ut til sommeren, så kjøper de nok bare de beste spillerne til de andre laga, sånn som i fjor.

2) Molde
Hedersmennene Jim Solbakken og Ole Gunnar Solskjær skal igjen utfordre RBK om tittelen. Det blir bare nesten i år også. Bredden i stallen er fortsatt god, men der de hadde en skikkelig ledestjerne og toppspiller i Björn Bergmann Sigurdarson i fjor, så gjenstår det å se om Chima Chukwu kan finne tilbake til nivået han hadde i sin første periode i Molde. Noen må ta steget ellers i stallen også, for jevnt over ser det for svakt og profilløst ut til å kunne følge RBK til døra. Pallplass blir det uansett.

3) Godset
“Herman 2020” sang vi. “Herman 3043” tenkte Stengel, og dro til Marienlyst. Man skulle gjerne ønske både han og Godset dit peppern gror i årets sesong, men Herman var en fin fyr han, og gamleklubben til Deila var latterlig gode på høsten i fjor. Skullerud var nok ikke langt unna fyken til sommeren, men en forandring i formasjon sendte plutselig Godset inn i medaljerøkla bak RBK.

Der tror vi de holder seg i hele år. En sterk stall har blitt enda bredere og bedre, spesielt med nevnte Stengel og Mos inn, og de har en ganske klar førsteellever som ikke står tilbake for noen andre enn bartegutta. Molde og Godset gjør opp om andre- og tredjeplassen i år.

4) Vålerenga
I årets versjon av Vålerenga har Ronny Deila endelig fått satt sitt preg på laget. En av Eliteseriens aller beste keeperkonstellasjoner der både Kwarasay Larsen og Sandberg holder høyt Eliteserie-nivå. Forsvaret er uprøvd, og det er usikkerhet rundt hvem som skal starte på midten. Allikevel tror vi dette blir året der Vålerenga framstår som årets overraskelse.

Det blir mer jubel på Intility arena for Vålerenga i år.
Det blir mer jubel på Intility arena for Vålerenga i år.

Full flyt fra start. 15 poeng i de fem første kampene og delt tabelltopp med Rosenborg. Det er vår spådom for mars og april. Deretter kommer noen sure tap og noen uforståelige uavgjort. Men europacup blir det uansett (så kan dere gjette hvorfor vi tror det).

5) Sarpsborg 08
Særpingene måtte straffes etter å ha klart kunststykket å forære jernbanestasjonen på vei til Gardermoen en cuptriumf. Straffen er at den breiale sportsdirektøren har solgt de beste spillerne og kjøpt et helt nytt lag.

De har altså større og bredere stall enn i fjor, men vi har vanskelig for å se at de har noen skikkelige toppspillere. Det er jevnt over bra, men vi tror det blir hakket dårligere enn i fjor.

6) Brann
Han nye keeperen ser bra ut, forsvaret blir vanskelig å score på igjen, og midtbanen har mange mål og målgivende i seg, men så var det spissene da… Selv om de har henta Vålerengas spydspiss fra i fjor (surprise!), så blir det nok litt tynt på topp for bergenserne. Med en spiss av høyere klasse kunne det blitt medalje, men i år blir det en kjedelig 6. plass for klubben “where Vålerenga-rejects go to die”!

7) Start
Start En Drøm er satsinga som skal få IK Start opp i norgestoppen. Tor Kristian Karlsen er henta inn sammen med Solskjær-kompis Mark Dempsey for å sørge for dette. Bak disse to sitter en firer-bande med folk som har tjent gode penger på gambling – ikke en drøm for Norsk Tipping og NFF med andre ord.

Spillerne er litt ymse. De har hentet en del nytt, men beholdt stammen som rykket opp. I tillegg har de krydra med spennende spillere utenfra. Om det skulle knipe skal det også finnes penger Start kan gamble med på nye spillere. Vi tror Start klarer seg og det med god margin.

8) Lillestrøm
Lillestrøm er rævva. De er så rævva at de ikke klarer å rykke ned engang. Arne Erlandsen tok Lillestrøm til cupgull, men cup er cup. Serien, derimot, det er å prestere jevnt gjennom 30 kamper fra iskalde mars til iskalde desember. Frode med kulen er fortsatt sjefen i forsvaret, noe som burde bekymre alle fra lyskrysset.

Årets LSK tar ikke medalje. De rykker ikke ned. De klarer ikke engang å fortsette 7. plass-rekka si.

9) Kristiansund
“Den vanskelige andresesongen” ligger som en skygge over Kristiansund. Den skyggen forsvinner nok ganske fort om de klår Enga i sesongens første kamp på mandag. Med et hardtarbeidende kollektiv i bånn og profilene Gjertsen og Stokke som leverer målpoeng, er det ingen umulighet hverken å slå Enga eller å overleve i Eliteserien denne sesongen også. Vi tror de ramler noen plasser ned fra i fjor, men aldri havner i nedrykksgjørma.

10) Stabæk
Nadderud er fortsatt et høl og vi skulle gjerne tippa Stabæk ned i Obos fram til de får laget en skikkelig stadion. Den skal stå klar i 2020-2021 så inntil videre må de ta til takke med dårlig stadion og brakker som klubbhus. Dette betyr at Stabæk ikke har så mye å rutte med. Ressursene er ikke helt på plass. Allikevel har Toni Ordelas klart å stable et slagkraftig lag på banen.

Spørsmålet er hvor lenge spillerne blir. Stabæk godtok et bud på Ohi Omoijuanfo, men spilleren takket nei til den kinesiske klubben som ville ha ham. Vi forstår Ohi. Klubben gjorde det ikke. Forsvarsklippen Morten Morisbak Skjønsberg har lagt opp. For å sikre forsvaret hentet de den tidligere Vålerenga-spilleren Steinar Strømnes fra Strømmen.

11) Odd
Odd har klart å etablere seg som hele Telemarks fotballag. Kanskje ikke så veldig imponerende tatt i betraktning at eneste utfordrer er Notodden… Fagermo sin visjon er å skape et lag bestående av telemarkinger. Om han vil vinne serien er usikkert, men det er kanskje ikke så farlig så lenge han kan snakke om hvor mange telemarkinger de har på a-laget.

Ejuke dribler, Fagermo skriker.
Ejuke dribler, Fagermo skriker.

VPN tror ikke Børven og Kitolano er nok for å hevde seg i toppen av Eliteserien. Keeper Sondre Rossbach er en god matchvinner for Odd, men det blir ikke nok. 11. plass høres helt riktig ut.

12) Tromsø
Lå lenge på nedrykk, så sparket de Bård Flovik og hentet finnen Simo Valakari. Han fikk Tromsø til å spille enkelt og vipps – så var de oppe på trygg grunn. Nå er det kanskje litt mer avansert enn dette, men det er en grei historie å forholde seg til.

Årets versjon av Gutan gir mer av det samme vi så i høst. Enkel fotball og Valakari har drilla to forskjellige formasjoner så de kan justere litt etter hvem de møter. Tromsø er et lite usikkerhetsmoment. De kan få det til og klatre oppover tabellen, men de kan også ende opp i sumpa der de ofte er. Vi tror de havner litt over, men klarer seg denne sesongen også.

13) Bodø/Glimt
Vant suverent Obos med 71 poeng, 16 poeng foran neste lag på tabellen. I år blir det vanskeligere, men vi tror det finnes dårligere lag enn Bodø/Glimt i Eliteserien. Aspmyra er et fælt sted å være og kommer til å være grunnen til at Glimt holder seg.

Offensivt ser det bra ut. Spissen Kristian Fardal Opseth scora hele 28 mål forrige sesong og kommer nok til å score en del mål i år også. Bakover, derimot, ser det litt mørkere ut. De må håpe på at nyanskaffelsen Zoran Popovich på keeperplass er såpass god som de mener han er.

14) FK Haugesund
Etter å ha produsert storscorer etter storscorer sesong etter sesong, sa det plutselig stopp for Haugesund i fjor. Et godt forsvar og en god keeper var fundamentet som skaffet de en 10. plass. Det fundamentet har de fortsatt i år, men vi kan ikke se at de har forsterket seg offensivt, selv ikke med vår gamle kaptein Grindheim som ny hærfører.

Vi spår en kamp for å unngå kvalikplassen. De får heller kose seg med den polske frijazzfestivalen de arrangerer hvert år i gledesrus over å ha klart å fange fisk.

15) Ranheim
Fjorårets overraskelse i Obos-ligaen. De rykka opp etter kvalik der de vant den avgjørende kampen mot Sogndal på straffer. Bare på grunn av det burde de få kongens fortjenestmedalje i gull. Så slenger vi på noen laurbærblader for å irritere på seg Eirik Bakke i slengen.

I år blir det tungt. De kan nok ta noen poeng på hjemmebane, men det holder ikke bare med stå-på-vilje. Skal du overleve i Eliteserien må du også inneha en del evner. De evnene er det rett og slett ikke nok av i Ranheim og de har heller ikke mulighet til å hente spesielt mye med forsterkninger. Vi takker for besøket; vi sees kanskje i cupen senere en gang.

16) Sandefjord
De har styrevedtak på at de skal spille 3-5-2, og gamletrener Bohinen har dratt for å jakte koner på Mørekysten. Inn har de henta en tidligere spiss som spilte for jernbanestasjonen på vei til Gardermoen og som sverger til 4-4-2. De overpresterte i fjor, og flere av de nyopprykkede lagenes staller ser sterkere ut enn hvalfangernes. Det går rett ned i år.

Er du enig med tipset vårt? Kommenter gjerne under artikkelen eller på Facebook.

Legg igjen en kommentar