Dagboka mandag 12. mars 2018

I dag er det endelig seriestart, og vi er på vei til Kristiansund for å kjempe om tre poeng. La oss glemme vær og baneforhold, la oss heller være 100 prosent fokuserte og gjøre jobben vår og plukke tre poeng. Det er lett å miste fokus når baneforhold og elendig håndtering av NFF i forkant … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. mars 2018»

I dag er det endelig seriestart, og vi er på vei til Kristiansund for å kjempe om tre poeng. La oss glemme vær og baneforhold, la oss heller være 100 prosent fokuserte og gjøre jobben vår og plukke tre poeng.

Det er lett å miste fokus når baneforhold og elendig håndtering av NFF i forkant fører til krangling og negativt fokus, og generelt masse tøys. Det er verdens enkleste ting å fatte at forbundet burde vært på banen mye tidligere og ikke stolt blindt på enhver lokal arrangør av eliteseriekamper om at dette kommer til å gå bra. Men faktum er at NFF har sovet i timen, så da er det bare å preppe seg selv for seriestart.

Det betyr at Vålerenga IKKE må gjøre som Arne Erlandsen og Lillestrøm. NTB skriver at mye snø før kampstart gjorde at banen i Bodø ble svært vanskelig å spille på. Etter 15 minutter beordret dommeren lagene i garderoben fordi det var så mye snø på banen at det var umulig å se de oppmerkede områdene.

LSK-trener Arne Erlandsen tok til orde for at kampen burde bli avlyst etter spilloppholdet, men en solid jobb av traktorsjåføren i Bodø, kombinert med at snøværet lettet, gjorde at lagene etter over en halvtime igjen entret banen.

Hvis en trener signaliserer at kampen må avlyses, tenker dagboka at spillerne til denne treneren tenker det samme. Så forhåpentligvis er Vålerenga mer proffe: Ja, det kan være dritsurt på nordvestlandet i mars – i juli også – men fokuser på det som gjelder. Og det er å være kampklar helt til dommeren sier at det trenger du ikke være lenger.

– Vi fikk høre at Lillestrøm ville stoppe kampen, og da var vi veldig fokusert på at vi skulle bruke det som en mental fordel, for det var ikke vårt fokus. Dommeren avgjør, og i utgangspunktet skulle vi ut og spille. Når det ene laget ikke vil spille og det andre laget vil spille, så handler det om en mental stor forskjell, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til NTB.

Seriestarten

Bodø/Glimt – Lillestrøm 3-1, Molde – Sandefjord 5-0, Odd – Haugesund 1-2, Sarpsborg – Rosenborg 1-0, Start – Tromsø 4-1 og Strømsgodset – Stabæk 2-2. Ranheim – Brann ble utsatt.

Dagboka klarer ikke å konkludere med mye etter denne serieåpningen, men det er interessant at RBK allerede har tapt i serien, Molde og Sandefjord innfrir forhåndstipsene, Haugesund overrasker positivt, Start imponerer stort og Stabæk blir vriene også i 2018. Mos spilte 9 minutter i Drammen, mens Marcus Pedersen scoret to ganger.

Det er som de aller fleste vet tidlig i mars og kaldt i Norge, og det eneste ved seriestarten dagboka egentlig bryr seg om er at vi gjør jobben i Kristiansund. Fullt trøkk og full innsats i 1 varmegrad og 8 sekundmeter vind. Det kalles frisk vind og er helt alminnelig langs kysten i vest.

Vålerengas 11-er

Det er vel grunn til å tro at de samme 11 som startet mot Start også starter i kveld i en 4-4-3-formasjon.

  • 21 Adam Larsen Kwarasey

  • 33 Amin Nouri, 4 Jonatan Tollås Nation, 22 Ivan Näsberg, 25 Sam Adekugbe

  • 6 Abdisalam Ibrahim, 7 Daniel Fredheim Holm (K), 27 Samuel Kari Fridjonsson

  • 17 Simen Juklerød, 19 Peter Godly Michael, 40 Chidera Ejuke

I juli i fjor spilte vi 1-1 borte mot Kristiansund, og Zahid gjorde sitt relativt berømte intervju med VG:

– Vi spiller mot et lag som bare slår lange baller. Jeg tror ikke jeg har vært borti lag som slår flere lange baller, men nå har det blitt ganske normalt i Eliteserien å spille på den måten. Sånn er fotballen i Eliteserien blitt, og det ødelegger norsk fotball, sier en svært misfornøyd Zahid til VG etter å ha scoret Vålerengas mål i 1-1-kampen.

VG skriver at Vålerenga hadde 66 prosent ballbesittelse mot et Kristiansund som skapte mange store sjanser etter lange baller i bakrom. VIF prøvde med raske, korte kombinasjoner langs bakken, men det var Kristiansund som var nærmest seieren.

Ranheim

Vi må snakke om Ranheim. Nå har vi altså fått inn en ny trønderklubb i eliteserien, og du verden hvor mange tåpeligheter de lirer av seg verbalt. Fredag var deres leder Frank Lidahl ute i VG og påsto at «Ranheim burde vært et stabilt topp-fem-lag i Norge, hvis de hadde hatt 40 millioner i budsjett».

I intervjuet skryter han av at banen blir klar til seriestarten dagen etter:

– Husk, det har vært 40 mann i aksjon her siden begynnelsen av desember for å få til dette. Det nytter ikke å si at «dette blir vanskelig.» Du må starte med å legge en plan med en gang sesongen er slutt, og vi la en meget god plan. Derfor blir også banen ferdig til kamp i tide, sier Frank Lidahl.

Dagen etter mente dommeren at baneforholdene på Ranheim er farlige for spillerne. Da sa Ranheims trener Svein Maalen til Aftenposten:

– Det er ikke noe tvil om hva som har skjedd her. Brann har jobbet særdeles aktivt de siste dagene for at denne kampen ikke skulle spilles.  Jeg tipper at Brann tenker at det er mer gunstig sportslig for dem å utsette denne kampen. Jeg ser ikke for meg at de har gledet seg i det hele tatt til å møte oss til serieåpning her i dag. Jeg tror de tenkte at vi hadde en mulighet til å ta fra dem tre poeng, og at det derfor passet dem utmerket at denne kampen ikke ble spilt, sier han.

I samme intervju presterer denne figuren av en trener å si:

– Men dette blir verst for Brann. På en bedre bane blir det enda verre for dem å spille mot oss, sier han.

Dagboka kan bare konkludere med at en nypult Nils Arne Eggen på syre og lokalt brennevin, som snakker om at de ikke har kjøpt en eneste spiller fra klubber som ikke er lokale, ville fremstått langt mer sympatisk.

Vålerenga i dag

Dagboka gleder seg som en unge til at vi er igang. Kristiansund borte blir ingen enkel affære, men her bør vi være med fra start for å få poeng. Så hvis du ikke allerede er på vei til klippfiskbyen og skal dit i kveld, så skru på Max kl 19 i kveld.

 

Legg igjen en kommentar