Dagboka onsdag 14. januar 2018

På denne alle hjerters dag går våre tanker til NFF, som prøver å rydde opp i rot som de har laga seg helt sjæl. Vi driter i å kjøpe blomster, men vi strekker oss til å tenne et lys. NFF innrømmer feilsatsing Forbundet har skjønt at satsinga på elitefotball og landslag har vært suboptimal og … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 14. januar 2018»

På denne alle hjerters dag går våre tanker til NFF, som prøver å rydde opp i rot som de har laga seg helt sjæl. Vi driter i å kjøpe blomster, men vi strekker oss til å tenne et lys.

NFF innrømmer feilsatsing
Forbundet har skjønt at satsinga på elitefotball og landslag har vært suboptimal og faktisk virka mot sin hensikt. Derfor deler de fotballen opp i to ulike avdelinger, NFF breddefotball/utviklingsavdeling og NFF elitefotball. Landslagene skal være en del av NFF elitefotball og hver avdeling skal ha hver sin leder, dog skal de ha et faglig felleskap (eller som de innlede konsulentene sikkert formulerte seg, «en tverrfaglig erfarings- og kompetanseutveksling på tvers mellom avdelingene i organisasjonen).

– I dette ligger det en erkjennelse av at norsk fotball ikke har nådd sine mål. Da er det nødvendig å tenke nytt. Vi etablerer nå en egen avdeling for elitefotball for å bli enda skarpere. Kompetanse og kapasitet er stikkord for etableringen. Økt innsats på spillerutvikling på toppnivå, tilretettelegging for de beste talentene, kompetanseheving, analyse og ikke minst tettere samarbeid mellom landslag og klubb er sentrale mål. Tett samarbeid med toppklubbene er viktig, det samme er derfor et tett samarbeid med NTF og SKF. Først og fremst på prosjektnivå, men også i form av faste møtearenaer. En felles eliteenhet eller andre former for formelle samarbeidsplattformer vil imidlertid ikke bli etablert. Elitesatsingen legges i NFF, med bredest mulig samarbeid med alle relevante elitemiljøer i norsk fotball, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt på forbundets sider.

Det høres pent og flott ut men Dagboka sitter med en sterk følelse av at dette bare er en finere måte å si at det egentlig betyr en ekstra mellomleder å betale lønn til. Det sies nemlig ingenting om forventa resultater.

På forbundets sider fremkommer det videre at det ligger i «planen» at organisasjonen skal styrkes med nye ressurser på eliteområdet. Detaljene er ikke klare, men vil bli drøftet og klarert i tiden framover med nødvendig involvering fra fagmiljøene. Målet skal være å etablert en organisasjon med vekt på tydelighet, klare rapporteringsrutiner og beslutningsnivåer, stram struktur og en utviklings- og målorientert arbeidshverdag. Dette her høres ut som en fest-tale og er garantert ikke noe som de har kokt i hop sjæl. Her lukter det konsulentbistand og blåruss herifra til evigheten. Dagboka er interessert i hva de FAKTISK skal gjøre. Det er det mer eller mindre umulig å finne ut av basert på det det festskriftet de har publisert på nettsidene sine. Smidig utvikling er trendy, men det skader ikke å ha en liten visjon og tanke om hvor man skal og hva man ønsker å oppnå, sånn bortsett fra at man har en målsetning om å ETABLERE en organisasjon som følger de rutinene og rammene som alle andre organisasjoner, med respekt for seg sjæl, lever etter. Sorry altså…dette er ikke fremoverlet i det hele tatt. Dette er et minimum!

Sesongoppkjøring
I går reiste Vålerenga Fotball til Spania på treningsleir.

Gutta i troppen er:

Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg, Kristoffer Klaesson.

Forsvarsspillere: Felipe Carvalho, Amin Nouri, Sam Adekugbe, Christian Dahle Borchgrevink, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation.

Midtbanespillere: Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Samúel Kári Fridjónsson, Aron Dønnum, Felix Horn Myhre, Ernest Agyiri, Daniel Fredheim Holm, Simen Juklerød, Magnus Retsius Grødem.

Angrepsspillere: Sam Johnson, Fitim Azemi, Chidera Ejuke, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen, Peter Michael.

Det skal spilles tre treningskamper. Motstandere er Tromsø torsdag 15.2 kl 16.00, Rubin Kazan søndag 18.2 kl 16.00 og Molde torsdag 22.2 kl 16.00.

Kampene streames på Nettavisen. Så veit du det.

En som ikke reiste til syden er Thomas Elsebutangen. Han leies ut til Bærum og skal spille 2018 sesongen i PostNord-ligaen. Vi ønsker Thomas lykke til og håper han får mye spilletid og utvikler seg slik at han kan komme tilbake i 2019 sesongen og kicke ass i Eliteserien.

 

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen

Legg igjen en kommentar