Dagboka torsdag 15. februar 2018

Det er under en måned til seriestart, det er fortsatt vinter-OL og vi ser ut av vinduet. Det ser ikke helt ut som Norge er klart for seriestart i utendørsidretten fotball. NRK har en artikkel som heter «Slik ser det ut tre uker før seriestart» og det er rett og slett et vakkert syn. For … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. februar 2018»

Det er under en måned til seriestart, det er fortsatt vinter-OL og vi ser ut av vinduet. Det ser ikke helt ut som Norge er klart for seriestart i utendørsidretten fotball.

NRK har en artikkel som heter «Slik ser det ut tre uker før seriestart» og det er rett og slett et vakkert syn. For den som liker ski. Fotballbanene er dekket av flott snø, som sikkert ville vært fantastisk om idretten utøverne skulle konkurert i var basert på … snø.

Men sånn er det altså ikke. De som sender Champions League har for tiden en reklame som sier «sport er best på gress». Nå skal vi ikke si at alt er best på gress; hockey for eksempel er mye bedre på is. Men for sporter som fotball er det absolutt best på gress (eller kunstgress).

Det er besynderlig, syns dagboka, at fotballen skal starte opp samme helg som Holmenkoll-helgen går av stabelen. Det er fortsatt snø, det er fortsatt kaldt og gressbanene er ikke gode ennå.

Driftsleder på Skagerak arena mener at banen skal være snøfri til seriestart.

– Vi hadde svart asfalt her i forrige uke, men nå er isen tilbake rundt banen. Først må snøen fjernes, så er det bare å starte prosessen med å få isen vekk, sier han.

Dette er altså på banen. Så må de i tillegg fjerne snøen fra tribunen. Noe de helt sikkert klarer. Vi har trua på at skiensfolket klarer å skyfle snø.

Men selv om snøen er borte, så er det fortsatt guffent. Det er kaldt. Normalverdien i mars i Oslo er 0,2 grader celsius. Vil NFF ha folk på tribunen i de første rundene bør de vurdere å flytte seriestarten til en litt hyggeligere dato. Svenskene, som har like mange lag i toppdivisjonen som vi har i Norge, har seriestart 1. april.

Det går om man vil.

Første Eliteserie-kamp på Intility arena spilles 18. mars. Litt bedre, men allikevel tidlig. Kampen spilles forresten mot Odd, og vi skal være der, selv om det er surt som fy.

Vålerenga i dag

Vi har allerede starta planlegginga av fotballsesongen. Mer om dette kommer. Vi gleder oss. Også ser vi treningskampen mellom Vålereng og Tromsø direkte fra Marbella klokka 18:00. Der har de ikke snø.

Legg igjen en kommentar