Dagboka mandag 12. februar 2018

I dag er det nøyaktig en måned til seriestart i eliteserien: Vi åpner som kjent borte mot Kristiansund på en mandag. Er Markus Nakkim på vei til Viking? NTB skriver: Vålerenga tok sin tredje strake seier inne i Vallhall på én uke da eliteseriekollega Stabæk ble slått 4-2 etter en snuoperasjon i en treningskamp fredag. Stabæk ledet … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. februar 2018»

I dag er det nøyaktig en måned til seriestart i eliteserien: Vi åpner som kjent borte mot Kristiansund på en mandag. Er Markus Nakkim på vei til Viking?

NTB skriver: Vålerenga tok sin tredje strake seier inne i Vallhall på én uke da eliteseriekollega Stabæk ble slått 4-2 etter en snuoperasjon i en treningskamp fredag.

Stabæk ledet 2-0 tidlig etter to raske scoringer av Ohi Omoijuanfo og Raymond Gyasi. Begge målene kom etter at bortelaget i Vallhall utnyttet svakt defensivt spill hos hjemmelaget.

Vålerenga snudde imidlertid kampen i løpet av åtte effektive minutter før pause. Ivan Näsberg startet opphentingen, før Chidera Ejuke og Bård Finne satt to fine mål rett før lagene gikk til pause. Magnus Grødem fastsatte resultatet til 4-2 i det 82. minutt.

Bård Finne scora to mål mot Stabæk.
Bård Finne scora to mål mot Stabæk.

VPN liker at Vålerenga fremstår i en 4-3-3-formasjon som ser ut til å fungere (selv om forsvarsspillet i starten er krise). Mange mål på dødballer i vinter er også lovende. Men treningskamp er treningskamp og ikke verdt noe før seriestart, dog er det mye bedre å vinne og vinne om vinteren enn det motsatte.

Markus Nakkim

Rogalands Avis (RA) skriver: Viking-trener Bjarne Berntsen har sagt at de mørkeblå er ute etter to stoppere til, og en av dem klubben ønsker seg skal etter det RA kjenner til være Vålerengas Markus Nakkim.

– I Vålerenga kommenterer vi ikke spekulasjoner rundt spillerlogistikken, så du vil ikke få noen kommentar fra meg, sier Vålerengas daglige leder Erik Espeseth til RA.

Dagboka tenker det kan være lurt å låne ut Nakkim fremfor å ha han på benken denne sesongen, hvis Ronny altså ikke har planer om å satse på han. Og strengt tatt er han vel ikke helt klar for å bli satset på, eller er han det?

[poll id=»48″]

Gutta til Marbella

Her er troppen som reiste til Marbella i går kveld:

Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg og Kristoffer Klaesson. Forsvarsspillere: Felipe Carvalho, Amin Nouri, Sam Adekugbe, Christian Dahle Borchgrevink, Ivan Näsberg og Jonatan Tollås Nation.

Midtbanespillere: Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Samúel Kári Fridjónsson, Aron Dønnum, Felix Horn Myhre, Ernest Agyiri, Daniel Fredheim Holm, Simen Juklerød og Magnus Retsius Grødem. Angrepsspillere: Sam Johnson, Fitim Azemi, Chidera Ejuke, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen og Peter Michael.

I saken fra klubbens sider er det mange forklaringer på hvorfor noen spillere ikke er med, men det skrives ingen ting om Markus Nakkim. Det er vel grunn til å tro at det skyldes «spillerlogistikk», vil denne dagboka tro.

Kamper på Marbella

Vålerenga spiller tre treningskamper på Marbella. Motstandere er Tromsø torsdag kl 16.00, Rubin Kazan søndag 18.2 kl 16.00 og Molde torsdag 22.2 kl 16.00. Dersom det blir tre nye strake seire her, veit alle hvor seriegullet havner i 2018!

Tilskuerstatistikk

Forrige sesong ble 80 prosent av de solgte billettene på Brann Stadion tatt i bruk. Det betyr at det reelle publikumsoppmøtet i gjennomsnitt var 9.487, skriver Bergensavisen. På norske eliteseriekamper opplyses alltid solgte billetter. Men ikke alle som har kjøpt billett møter opp på kampen. I Bergen var for eksempel snittet i 2017 11.858 tilskuere og i Vålerenga 9.702. Artikkelen sier ingen ting om hvor mange som egentlig var til stede på våre hjemmekamper.

Det ble mobilisert kraftig før hjemmekampen mot Vålerenga i juli, og hele 96 prosent benyttet seg av billetten. Det vil si 15.490 på tribunen. Mens 6.644 tilskuere i Bergen så kampen mot Lillestrøm.

Kjetil Rekdal

Fyren er historie, men nå reiser han rundt i Spania og besøker norske lag på treningsleir. Drammens Tidende skriver at på Godset-treningen utfordret han Marcus Pedersen til straffekonk. Og Rekdal sa:

– Det blir spennende å se hvordan Tor Ole Skullerud løser det med Marcus Pedersen og Mos. Mos også er jo en notorisk målscorer. Skal de spille sammen, eller være alternativer og avlaste hverandre, spurte Reka.

Vålerenga i dag

Lite å melde om Vålerenga i dag – det blir vinter og OL og snø og vind som herjer i byen vår. Merkelig hvor lite snø nordmenn faktisk tåler, rullebanen på Flesland i Bergen ble faktisk stengt i går kveld.

 

 

 

Legg igjen en kommentar