Dagboka torsdag 18. januar 2018

I går spilte Vålerenga sin første treningskamp på La Manga og i dag spiller Vålerenga mot Lørenskog. Noen spillere har labba ut portene på Valle og Dagboka gir rom for en ørliten dose politikk.  Tap på La Manga Selv om Tanga-gjengen stilte med sedvanlig pølsefest på La Manga tapte Vålerenga 0-1 for den Sveitsiske klubben Neuchatel … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. januar 2018»

I går spilte Vålerenga sin første treningskamp på La Manga og i dag spiller Vålerenga mot Lørenskog. Noen spillere har labba ut portene på Valle og Dagboka gir rom for en ørliten dose politikk. 

Tap på La Manga

Selv om Tanga-gjengen stilte med sedvanlig pølsefest på La Manga tapte Vålerenga 0-1 for den Sveitsiske klubben Neuchatel Xamax i går. Vålerenga erkjenner at dette kun var en treningskamp og Ronny Deila valgte derfor å la hele troppen få spilletid, dermed var 22 spiller i aksjon.

Amin Nouri startet kampen, ble byttet ut til pause før han igjen ble byttet inn i det 65 minutt. Det synes han var moro. Eller som han, litt mer utfyllende, sier til klubbens sider (de har videointervju):

– Det var moro å få spilt med gutta igjen. Det er en ny spillestil å forholde seg til, og det ble litt kaotisk til tider, men vi klarte å få til noe av det vi har trent på. Heldigvis er det mange kamper igjen, så vi får sørge for at vi tar de riktige stegene inn mot sesongstart.

Nouri, det var moro å se deg igjen også!

Neste kamp er 21. januar. Da møter Vålerenga CSKA Moskva.

L-Wood away!

I kveld spiller Vålerenga ishockey mot Lørenskog, eller L-Wood som de lokale kaller det. Kampen starter 18:30 og det er fine forhold for en tur over by-grensa.

Akkurat nå ligger Lørenskog så nær nedrykk at Dagboka kjenner på litt euforisk glede. Som kjent støvsugde Lørenskog vår egen klubb for spillere noen sesonger tilbake. Siden det har det stort sett gått i trusler om konkurs før de nå kjemper bittert mot nedrykk.

Karma er så vakkert!

Spillere ut av Vålerenga

På denne tiden av året er det reine pilegrimsstemninga i fotballen. Folkebladet (!) melder at Frida Lyshoel nå har forlatt Valle til fordel for Røa hvor hun ønsker å bidra til at laget tar medalje. Dagboka ønsker lykke til med det.

Kristoffer Hay, som har et år igjen av sin kontrakt med Vålerenga, leies ut til Tromsdalen IL. Dagboka håper Kristoffer får en fin utvikling under midnattssola og at våre veier krysses igjen.

En annen unggutt på reisefot er Madhusan Sandrakumar. Forsvarsspilleren skal rett nok ikke like langt som Hay, Sandrakumar skal bare til Bærum. Denne overgangen er dog permanent og med i sekken tar unggutten med seg følgende attest fra Jørgen Ingebrigtsen:

Madhusan er en spiller vi er stolte av å ha fått være med å utvikle. I løpet av de siste årene har han spilt hele 50 B-kamper og over 30 aldersbestemte landskamper. Madhusan er en flott person og en god fotballspiller som vi nå håper og tror vil kunne utvikle seg videre i Bærum.

Politikk

Noen ganger dukker det opp politikk som er relevant for Vålerenga. Denne gangen skaper klubben vår, helt uforskyldt, den første krisa i den nye regjeringa.

Bakgrunnen er at påtroppende kulturminister Trine Skei Grande fikk et Rosenborgskjerf av påtroppende barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland. Grande er som kjent Vålerengasupporter, noe hun var snar med å påpeke ovenfor Helleland.

Dagbokas politiske kommentator spekulerer vilt i at dette allerede har skapt isfront mellom de to statsrådene og skikkelig dårlig stemning mellom Høyre og Venstres stortingsgrupper. Videre spekuleres det i at dette er den største krisa Erna Solberg står ovenfor i 2018.

Kan Norge virkelig leve med en minister som skal fronte barns rettigheter og likestilling som deler ut fargeløse skjerf i hytt og gevær? Neppe.

Smånytt

Haakon Lunov har økt sin synlighet på sin twitterprofil. Nå har han både profilbilde hvor klubbens logo er godt synlig og han har oppdatert sin biografi. Med interessante oppdateringer på daglig basis kan vi bare slå fast at Dagboka elsker Lunov!

Ellers melder Øst om at de har fått flere stoler.

Vålerenga i dag

Det er hockeykamp på Lørenskog 18:3o!

 

 

 

Legg igjen en kommentar