Dagboka mandag 22. januar 2018

0-0 mot CSKA Moskva i går. Men for en utrolig deilig hockeyseier i går kveld mot Frisk Asker. Å snu 0-3 til 4-3 gir dagboka ståpikk og frysninger.  Du veit fotballsesongen nærmer seg når en såkalt ekspert som Thomas Myhre uttaler seg om Vålerenga og serien. Men først til hockeyen. 1082 tilskuere så Vålerenga ligge … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. januar 2018»

0-0 mot CSKA Moskva i går. Men for en utrolig deilig hockeyseier i går kveld mot Frisk Asker. Å snu 0-3 til 4-3 gir dagboka ståpikk og frysninger. 

Du veit fotballsesongen nærmer seg når en såkalt ekspert som Thomas Myhre uttaler seg om Vålerenga og serien. Men først til hockeyen.

1082 tilskuere så Vålerenga ligge under 0-3 etter 9 minutter og 39 sekunder av kampen. Det var totalt natta. Men heldigvis fikk Rasmus Juell redusert før første periode var over, og 1-3 er som kjent et resultat det er mulig å jobbe seg ut av.

Langt ut i periode to reduserte Jonas Oppøyen til 2-3, og tidlig i den siste perioden kommer utligningen. Tobias Lindström (Martin Laumann Ylven) gjør 3-3, og 4-3 (49.52) så setter Ylven den i kassa og assist fra (Rasmus Ahlholm og Øksnes).

Vi vant skuddstatistikken 29-17.

– Jeg synes vi gjør en bra match til slutt, men vi starter dårlig. Vi spiller bra de to siste periodene, det er bra moral i laget. Vi er glad for alle trepoengere vi får, ikke minst når vi snur kampen som i dag, sa Tobias Lindstrøm til VIF Hockey-TV på YouTube.

Da er vi på femte plass med 15 poeng opp til Frisk Asker på plassen foran.

CSKA Moskva

Assistenttrener Håkon Lunov sa til VIF Fotball etter kampen og 0-0 mot CSKA.

– Vi gjennomførte nok en solid kamp og fikk jobba bra med de tingene vi hadde som fokus før kampen. Vi var gode defensivt og sto godt i ramma, i tillegg til at vi skapte betydelig flere sjanser enn i forrige kamp. Vi var opptatt av at spillerne skulle våge å være god med ballen, og vi er kun detaljer unna å score i dag, sa Lunov.

Klubben skriver at CSKA Moskva skal spille europacup allerede 13. februar, men mot Vålerenga fikk de russiske stjernene knapt låne ballen de første 45 minuttene. Les mer og se video på klubbens sider.

Dagsavisen skriver interessant om treningskampen Og får med seg at Ivan var kaptein):

Etter Vålerengas to treningskamper på La Manga kan man velge å fokusere på det som åpenbart mangler offensivt: Mål. Eller det motsatte: Hvordan forskjellige forsvarsformasjoner settes sammen og fungerer. Etter 180 minutter mot sveitsisk og russisk motstand har Vålerenga kun sluppet inn et billig straffespark. Legger vi til hjemmekampen mot Strømmen før avreise, har laget i praksis holdt nullen i år. Siste motstander på La Manga er danske Silkeborg onsdag.

Og om spillerkabalen og hvem som går inn og ut i Vålerenga, skriver avisa:

VIFs spillerkabal handler nå om å sortere ut de spillerne som skal være med inn i sesongen, og dem som er aktuelle for utleie når sesongstart nærmer seg. Det er sagt at ingen i dagens stall blir leid ut før i mars måned. Men aller først må man finne ut om nigerianeren Peter Michael er en mann å satse på.

Bilal Njie

Og med tank på det Dagsavisen påpeker:

Dagbladet skriver at Bilal Njie (19) er sterkt ønsket i Vålerenga. Han delvis herjet for Vålerenga 2 forrige sesong med fem mål og ni assist. Ifølge Dagbladets opplysninger har Njie takket nei til tre tilbud fra klubben. Samtidig er han ønsket av minst tre andre klubber i Eliteserien. Trolig vil det skje noe med det første.

Elsebutangen

Telemarksavisa skriver (finner ikke saken online) at Thomas Elsebutangen (19) tror han lånes ut kommende sesong.

– Det har vært litt diskusjoner rundt et utlån. Klubben og jeg har snakket om at det kan være bra med en ny start i nye omgivelser, i en klubb hvor jeg kan spille fast førstelagsfotball etter alle skadene, sier 19-åringen.

– Tror du selv at et utlån kan være riktig for å få karrieren på rett vei igjen?- Absolutt. Jeg vil aller helst spille og trene på høyest mulig nivå, men det kan være vanskelig å spille seg inn på laget i Vålerenga nå. Derfor er utlån noe å vurdere, sier Elsebutangen, som har kontrakt med Osloklubben ut 2019.

Thomas Myhre

Nettavisen har snakket med fotballekspert og tidligere landslagsspiller Thomas Myhre, som mener Vålerenga trenger en målgarantist for å være med i medaljekampen. Vel, vanskelig å være uenige der, hvilken klubb vil ikke ha en spiller som garantert gir deg mange scoringer?

Thomas mener Enga fortsatt har en jobb å gjøre på overgangsmarkedet før de kan se på seg selv som medaljekandidater.

Myhre har tro på «Prosjekt Deila», men føler klubben har for mange like spillere i troppen.

– Vålerenga har hatt problemer med spisser i mange år, med unntak av (Vidar Ørn) Kjartansson. Moa (Mohammed Abdellaoue) har vært mye inn og ut med skader, og en typisk goalgetter blir avgjørende dersom de vil være med å kjempe i toppen, sier Myhre til Nettavisen.

Nettavisen minner om at midtbanespiller Herman Stengel ble toppscorer for Vålerenga med seks mål i fjor. Kun Odd, Viking og Haugesund hadde toppscorere med like lave tall.

– Et mulig alternativ kan være Mos, som er ferdig i Aalesund. Han har vist i Ålesund at han kan være akkurat det Vålerenga trenger, sier Myhre om Mos, som scoret 16 mål for Aalesund i 2017.

[poll id=»47″]

Og Thomas sier dette om Vålerengas sjanser i år:

– Med Ronny på plass, ny stadion og et par spillere på vei inn tipper jeg Vålerenga på topp fem, men uten medalje denne sesongen. Det kan likevel forandre seg i løpet av overgangsvinduet, og spør du meg i mars kan jeg ha et helt annet svar, sier Myhre.

Maria Brochmann

Maria Brochmann ser ut til å bli værende i Arna-Bjørnar, skriver Bergensavisen.

– Maria blir værende i Arna-Bjørnar. Klubbene ble ikke enige. Tilbudet som kom fra Vålerenga var ikke i nærheten av det nivået vi forventet, forteller Bent Arild Raknes, spillerkoordinator i Arna-Bjørnar. BA skriver at Brochmann er en av Arna-Bjørnars viktigste spillere, og har kontrakt ut 2018-sesongen.

U17 og U19 i Danmark

Vålerenga U19 tapte i går 0-2 mot Brann i Kai Thor Cup i Odense. Er du keen på å lese mer om kampen, finner du det her. Det var visstnok en ganske fortjent seier, og dermed ble Brann på femte og vi på sjette plass i cupen.

U17 spilte  til slutt om tredje plassen mot hjemmelaget OB – et ganske så fysisk lag. OB vant 1-0, men særlig i andre omgang hadde vi muligheter. Mer om kampen med danske øyne kan leses her.

Vålerenga i dag

Hvis du veit om noe spennende som ikke vi gjør, ikke nøl med å skrive nedenfor her, eller på Facebook-siden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar