Dagboka tirsdag 16. januar 2018

Dagboka føler seg lettere nedsnødd og venter på at gatene skal bli måket. I mellomtida ser vi på Grorud og OMOs klubbkasse. Vi begynner på Grorud. Der er det en fotballbane gjemt under snøen. Du kan lete, men du finner den antageligvis ikke. Hvorfor snakker vi så om denne banen? Det spilles jo ikke ball … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. januar 2018»

Dagboka føler seg lettere nedsnødd og venter på at gatene skal bli måket. I mellomtida ser vi på Grorud og OMOs klubbkasse.

Vi begynner på Grorud. Der er det en fotballbane gjemt under snøen. Du kan lete, men du finner den antageligvis ikke. Hvorfor snakker vi så om denne banen? Det spilles jo ikke ball der? Nei, det gjør det jo ikke. Den er jo dekket av snø. Men hadde ikke snøen vært der ville det vært full aktivitet. Banen ble åpnet i 2016 og er en av få som er spesielt egna til faktisk vinterbruk.

Så hvorfor brukes den ikke? Ifølge Dagsavisen så nekter Bymiljøetaten (de som måkte snø i natt, og kanskje gjør det resten av dagen) å måke banen, og ifølge samme avis så gikk etatens medarbeidere aktivt inn for å fysisk stoppe de som prøvde å måke banen. Dette høres ut som en røverhistorie fortalt på et skjenkested, mens snøen laver ned, men det er det faktisk ikke.

Så for å virkelig sjekke at Bymiljøtetaten har lov til å stoppe bruken av banen har Grorud IL politianmeldt etaten.

Hovedproblemet skal visstnok ligge i noen gummigranulater. Dette er små gummibiter som ligger i selve kunstgresset og granulatene blir dytta ut i naturen når du måker banen. Så nå må Bymiljøetaten ifølge dem selv hente inn entrepenører som kan gjøre en del med kunstgresset når snøen forsvinner. Alt dette fordi det ble måka i første vinter og før granulatene og banen hadde satt seg.

Vi veit ikke helt hva som er riktig her, men vi syns det er synd unga i Groruddalen ikke får et skikkelig sted å spille fotball midtvinters. Samtidig så er det jo litt greit at banen får satt seg og at gummigranulatene ikke forsvinner helt.

OMOs klubbkasse og Vålerenga

Vålerenga Trolls er en annen klubb uten en skikkelig bane. De har heller ikke skikkelig draktsett. Det siste kan du være med å gjøre noe med. Om du går inn på OMOs klubbkasse så kan du være med å stemme fram Vålerenga Trolls eller Vålerenga håndball. Denne konkurransen skal gi 235.000 kroner til et heldig lag. Vi håper litt at Trolls eller håndballen vinner så de kan dele penga mellom seg.

Vålerenga i dag

U20-hockeylaget spiller bortekamp mot Lørenskog. Vi er litt overraska over at LØK fortsatt eksisterer.

Legg igjen en kommentar