Vålerenga – Frisk/Asker 3-2

Da var det klart for første romjulskampen. Vi skulle møte lage som er nabo og tabellnabo til dyst i Furuset Forum. Seier her kan redusere avstanden opp til Frisk ned til 10 poeng. Med tap er den 15. Viktig kamp mtp å ha noe å spille for resten av sesongen.   1. periode Denne kampen starter … Fortsett å lese «Vålerenga – Frisk/Asker 3-2»

Da var det klart for første romjulskampen. Vi skulle møte lage som er nabo og tabellnabo til dyst i Furuset Forum. Seier her kan redusere avstanden opp til Frisk ned til 10 poeng. Med tap er den 15. Viktig kamp mtp å ha noe å spille for resten av sesongen.  

1. periode
Denne kampen starter ikke som et fyrverkeri. Begge lag har fokus på å ikke gjøre egne feil. Som følge av det så skjer det ikke særlig mye. Ingen av lagene kommer 3 mot 2 eller 2 mot 1. I alle fall kommer de ikke det før Frisk setter 0-1. 0-1 kommer etter godt spill fra utlendingene til Frisk. Backen Wall fører over blå og skaper et overtall. Han dytter pucken ut til Nunn. Nunn sklir innover og vi blir litt baktunge og går ikke oppi ham. På lengste kommer Forster, som får et presist pass, og som fra skrå vinkel lurer den forbi Søberg. Det er fullt mulig å unngå slike mål. Stå opp i stedet for å skli helt ned til egen keeper og ta ut mann i egen sone fremfor å se på pucken pleier å være en godt utgangspunkt.

Med 10 minutter igjen kommer en stor sjanse for Vålerenga. Thomas Olsen setter fart i midtsonen og Vålerenga kommer 2 mot 1. Han passer til Lindström som prøver å klemme den opp i nærmeste kakeboks. Dahlgren i Friskburet får spakhansken på den. Thomas Olsen følger opp med en nydelig open icetakling da Frisk prøvde å spille seg ut i neste fase.

Det begynner å bli litt mer temperatur nå!

Spesielt rekka med Ahlholm, Lindström og Olsen leker med Frisk. De skaper plutselig masse situasjoner. Skuddene er ikke farlige hver gang, men det skjer ting. Spesielt no lookpasset til Ahlholm tilbake inn i slotet der Thomas Olsen kom skliende kunne blitt befriende. Frisk blir tvunget dyp i egen sone og ser seg også nødt til å ta noen minutter da Medby tripper en av våre menn.

Vi er nære på å score en goal i overtallet vi fikk av Medby og nærmest er faktisk Øksnes som bare legger et flippass på mål som nesten går inn. Der hadde vi Dahlberg på gyngende grunn.

Mot slutten av perioden får begge lag noen utvisninger og den situasjonen som er interessant er den som skjer med 1:27 igjen av perioden; Fredrik Lystad Jacobsen får noen bønner av Morten Ask rundt målet til Søberg. Rullgardinen går ned på’n og han skal ta Ask. Går inn bakfra og visper kølle opp i trynet på’n og Ask detter som en sekk med poteter. For denne referenten så det ut som at Ask kunne se den komme i øyekroken og la på litt dramaeffekter. Dommer 2 min på begge. Lystad Jakobsen fikk for høy kølle og Ask for diving. Den artige detaljen i det hele er jo at Ask ikke soner utvisningen selv fordi han trenger behandling som følge av kutt i ansiktet. Så den soner Aspehaug.

I utgangspunktet så applauderer jeg dommere som tar det de mener er diving – også i de situasjonene der det er et regelbrudd, men der spillere overspiller. Mtp at Ask faktisk ble skada i denne situasjonen så er VPNs kritiske blikk først og fremst retta mot at Lystad Jakobsen kun fikk 2 min. Han burde ha hatt 2+2. Uavhengig av 2+2 eller ei så skjer det ikke noe de siste sekundene av perioden og laga går til pause på stillingen 0-1 til Asker.

2. periode
Det første som skjer i midtperioden er at Vålerenga får en lagstraff for å ha seks utespillere på isen. Øksnes soner den.

Vi rir av den og slår kontra. Ask spiller nydelig gjennom Lindström som fosser alene mot Dahlberg. I det han har gjort finta si og skal til å prøve å sette den opp i redet får han en slashing over overarmen fra Oskar Nilsson. 2 min + straffe. Lindström tar den sjæl og skyter kontant i femtehølet til Dahlgren. 1-1! Først rir vi av en undertallssituasjon og så går vi rett og putter. Godkjent start på midtperioden av Vål’enga.

Det gode spillet fortsetter for Vålerenga også etter målet og vi fortsetter å produsere sjanser og skudd, men lenge er det eneste vi klarer å lure inn bak Dahlberg en forfjamset Oskar Nilsson. Han prøver å avskjære Lindström fra å skjære inn for Dahlberg, men får en brikke og ligger i vater 30 cm over isen da han braser inn i Dahlberg og målet.

Vålerenga får også Greven utvist med noen minutter igjen av perioden. Den rir vi av med bravur. Gutta jobber steinhardt for Søberg og eter pucker. Bl.a. Oppy tar en da Pageau ble satt opp på blå. Viktig blokk. I byttet etter er Ylven helt villmann. Han peprer Dahlgren med skudd fra alle mulige vinkler, men mål blir det ikke før Ahlholm bruker huet i stedet for muskler etter at Ødegaard har hatt et forferdelig pucktap. Lindström snapper pasningsforsøket til Ødegaard, tramper inn i offensiv sone og legger pucken i rundvantet. Ahlholm står på motsatt side og hopper over pucken og går dypt. Thomas Olsen står bak og ser det. Han finter bort en bonde og legger pucken på teipen til Ahlholm. Ahlholm på sin side finter vekk Ødegaard og skjærer inn foran Dahlberg der han får kranglet den inn på 2. forsøk. Vi leder 2-1 og perioden er så godt som ferdig!

På de siste sekundene så klarer nesten Thomas Olsen å øke til 3-1, men Dahlberg får hoftekammen på skuddet og det sklir på utsiden av stolpen. Etter at sluttsignalet går klarer Kaptein Speedo også å prate på seg 10 min for usportslig. Det er unødvendig.

3. periode
Etter en jevn start på 3. periode får Ylven 2 min for boarding. Frisk Asker få etablert seg i vår sone og spiller boksen vår veldig liten samtidig som de er flinke til å variere pass og avslutninger. De har bl.a. noen tverrsoverpass som nok gir både utespillere og keeper bra puls. På det jeg tror var den 6. avslutningen så gir Søberg en retur som Pageau visper inn fra kort hold. 2-2 og vi er like langt.

Etter dette åpner kampen seg opp. Det er litt temperatur og spillere deler ut noen brikker i god juleånd. Vålerenga er også nære noen goaler. Bl.a. mulighetene Juell får fra kort hold er store. Han blir nydelig spilt fra i av Øksnes. Vi fortsetter å valse over dem også i neste bytt og Ylven er nære å sette opp en medspiller i slotet. Dahlberg er med å redder med loffen.

Med 4 min igjen så ser det ut som Kaptein Speedo har gjort det igjen. Han får et pass fra rundvantet og kliner til. Pucken går rett inn, men dommeren dømmer for offside i målgården. Det stemmer jo for så vidt at Lindström var der inne og forstyrret Dahlberg. Det hadde vært ok å få med hvorfor han var der også… Lindström bla takla inn i Dahlgren av det jeg tror var Nikolay Andresen. Frisk benytter kaoset som oppstår til å be om timeout. Den trengte de, for Frisk har gått på læret de siste minuttene.

Vålerenga tar også en timeout på slutten. Etter Timeouten fortsetter Vå¨lerenga trykket og førsterekka har enorme muligheter på slutten. Stangskudd, skudd i nettveggen, fantastisk redning av Dahlberg og bom på åpent mål. Alt dette skjedde ila de siste 25 sekundene. Mål blir det ikke og lagene må ut i Sudden Death. Det er lov å føle at man ble nytt for desserten i Vålerengaleiren for vi burde hatt seier etter full tid og 3 poeng.

Sudden death
Vålerenga starter offensivt i sudden også og både Greven og Ask har gode muligheter til å avgjøre det. I neste bytt før vi en enorm sjanse med Lindström og Ylven. Ylvens styring er ikke god nok og vi har tømt oss offensivt. Frisk Asker ser dette og kjører kontra. Kun et meget kvalifisert redning fra Søberg hindrer tap.

Sekundene etter klarer Frisk å kløne det til med feil bytte og for mange menn på isen. De får en mann i syndebingen og vi spiller 4 mot 3. Lindström vant den påfølgende droppen og fra sine dype posisjon ved rundvantet så trer Ahlholm igjennom pucken til Thomas Olsen. Olsen banker pucken opp i nettaket fra kort hold med et kne i isen. Med unntak av at han har motsatt fatning så var det signaturscoringa til Brett Hull. 4-3 og det er jævla fortjent.

Skuddstatistikken i denne kampen vant vi 45-29 og da er det hyggelig vi får med oss seieren når vi pisser på dem i banespill.

Legg igjen en kommentar