Dagboka torsdag 30. november 2017

Dagboka er klar. Det er torsdag, noe som betyr at det er hockeykamp. Ellers så kan det se ut som det skjer ting på overgangsfronten til fotballaget…. Sesongkort 2018 Sesongen er offisielt over for oss selv om Sogndal fremdeles driver og rører rundt. Ronny Deila har allerede begynt å planlegge 2018-sesongen, og det burde du … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. november 2017»

Dagboka er klar. Det er torsdag, noe som betyr at det er hockeykamp. Ellers så kan det se ut som det skjer ting på overgangsfronten til fotballaget….

Sesongkort 2018

Sesongen er offisielt over for oss selv om Sogndal fremdeles driver og rører rundt. Ronny Deila har allerede begynt å planlegge 2018-sesongen, og det burde du også gjøre. Sesongkortene er lagt ut for salg og det kan være lurt å informere nissen om at du ønsker en hard pakke under treet. For å lese deg opp på pakker, priser og o.l. bør du ta turen innom klubbens sider.

For de som ikke har vært på sesongkortkjøret noen år så kan vi opplyse om at de to største fordelene med kortet at man får forkjøpsrett på billetter til en eventuell cupfinale  og at man sklir rett inn på andrelagskampene.

Vålerenga snuser på Tobias Lauriten

Vålerenga ryktes å være interessert i Porsspissen Tobias Lauritsen. Lokalavisen Varden har fulgt både Pors, Lauritsen og Vålerengas interesse for ham i lang tid. De kan også opplyse om at Odd og Fagermo ønsker Lauritsen. At det rykker i rockefoten til Fagermo når det kommer til talenter fra Telemark bør ikke overraske noen. Lauritsen selv var innom Odd Grenland i yngre dager og er ikke spesielt negativt innstilt til en retur til Falkum. Samtidig heller Fagermo kaldt vann i årene til Porsledelsen da han signaliserer at han og Odd ikke ønsker å delta i en budkrig mot Vålerenga angående Lauritsen.

Borte mot Lillehammer

Som forventet har Lillehammer en god sesong og de ligger og vaker i toppen sammen mes Frisk, Sparta og Dragons. Vålerenga ligger på 6. plass og kan passere mediokre Oilers med seier.

Siden sist møte, der LIK vant 6-3 har LIK plukket greit med poeng selv om de har tapt noe terreng til Sparta og Dragons. De er et lag som bemerkelsesverdig ofte spiller tette kamper. Faktisk har 5 av de siste 9 kampene deres endt med med enten ettmålstap eller ettmålsseier.

Under Roy spiller Vålerenga med hjertet utenpå drakta og har Søberg mellom stengene. Vi tror på enn jevn batalje der det blir om å gjøre å spille enkelt i egen sone – unngå tellefeil, spise pucker og spille back – back – ut. Vi har en god sjanse på å ta med oss poeng, men er nok avhengig av at Ahlholm og Lindström deler ut litt gamle kamferdrops til Knikteberget.

Kampen går på TV2 Sumo.

Jul i cupfinalefjell

Det brygger seg opp til cupfinale og naturlig nok kommer det kritiske røster til NFFs ønske om å tilpasse den norske serien mest mulig til de på kontinentet slik at landslaget står sterkere i den ene kvalikkampen som går i slutten av mars hvert år. En kamp som uansett tradisjonelt sett går uten innslag fra eliteserien.

Nå diskuteres det om desember er noe sent å arrangere en fotballkamp utendørs. Det er ikke unaturlig at en slik diskusjon kommer jevnlig med tanke på norges plasering på jordkloden og den helningen på 23 grader dom eksisterer på jordrotasjonen og som gir oss årstider. Disse årstidene virker ikke å være noe NFF ønsker å ta inn i betraktningen da de har et ensidig fokus på kvalikkampen i mars og deres eneste virkemiddel for å gjøre det godt i denne kampen er å jage fotball-Norge ut for å spille en runde eller to midt på vinteren. Så slik er ståa; NFF vil ha internett og annet fjas på stadion for å tekkes publikum, men ikke mer enn at de synes det er helt alright å presse folk på en urinveisinfeksjon og eller en kald og lite attraktiv opplevelse i samme slengen. Snakk om å pisse på eget produkt.

Cupfinalen i år er faktisk ikke utsolgt. Det til tross for at NFF selv gir bort storparten av billettene til folk som er uengasjerte, men som har penger for spons. Greit nok at lagene som spiller, LSK og Sarpsborg 08, ikke har særlig med publikumsappel, men årets kamp er faktisk ikke utsolgt selv om forbundet har kastet sine billetter i retning av sine samarbeidspartnere i så stor grad at du får med billetter på kjøpet om du tegner abo på VG så skjønner du at noe er galt.

I Dagbladet slår de nå et slag for at cupfinalen bør gå på forsommeren året etter. Det er jo en ganske drastisk endring. En mindre endring hadde vært om NFF faktisk forstår at man har årstider og legger cupfinalen til høsten og ikke vinteren. Man kan fremdeles avslutte sesongen med cupfinalen da. Det forutsetter bare at man slutter med den idiotiske strekkingen sesongen for å sikre at flest mulig kamper avvikles på vinteren.

Vålerenga idag

Bortekamp mot Lillehammer. Kampstart er 18:30 og kampsted er Kristins Hall.

Legg igjen en kommentar