Dagboka tirsdag 21. november 2017

Det som skulle vært en dag der vi hyllet klubben er blitt til en mørkets dag hvor spekulasjoner og undring står i høysete. I dag skulle dagboka hylla både damene og herrene. Damene for å ha spilt sin første cupfinale noen sinne; den første av mange – og herrene for å spille en god siste … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. november 2017»

Det som skulle vært en dag der vi hyllet klubben er blitt til en mørkets dag hvor spekulasjoner og undring står i høysete.

I dag skulle dagboka hylla både damene og herrene. Damene for å ha spilt sin første cupfinale noen sinne; den første av mange – og herrene for å spille en god siste hjemmekamp.

Men det gjør vi ikke.

For i sjokket av at Grindheim ikke fikk forlenga kontrakt ble vi smått optimistiske på at her hadde klubben en plan. Vi forventa nesten at Herman Stengel skulle ta over for Christian Grindheim. Skulle han kanskje til og med bli visekaptein? Eller kanskje kaptein! For et signal det hadde gitt.

Det signalet kom aldri. For ut av det blå så kom nyheten om at også Stengel er ferdig i klubben. Etter sesongen så drar han sørover til Drammen og Strømsgodset. Hans siste kamp kom passende nok på Intility Arena. For det å reise til Sogndal slipper han etter at han pådro seg et gult kort og skaffet seg karantene neste kamp.

Dagboka veit ikke helt hva den skal mene. I motsetning til alle andre så har ikke dagens dagbok innsideinformasjon. Det er jo egentlig bra, men det gjør oss ikke i stand til å mene noe om selve overgangen.

Istedet er det to ting som opptar VPNs medlemmer: Det ene er hvem som skal ta plassene på midtbanen og det andre er spørsmålet om hva som faktisk foregår på Valle.

La oss ta det første først.

Vålerenga er nå i en situasjon der antall midtbanespillere går kraftig nedover. I seg selv ikke et problem hadde det ikke vært for at spillerne som forsvinner er i tilnærma samme roller.

Internt har ikke klubben så mange valg. Felix Horn-Myhre er for ung, og Abdi Ibrahim er ikke riktig spillertype. Skal Vålerenga bruke noen av de dem allerede har må de også endre måten å spille gjennom på midtbanen. Verken Berntsen eller Finne er sentrale midtbanespillere, og når vi har enten feil typer eller spillere som ikke er klare for nivået så må klubben atter en gang ut på jakt.

I forlengelsen av det kommer moment to: Hva skjer egentlig på Valle.

Vålerenga hadde to av Eliteseriens pr nå beste midtbanespillere i Christian Grindheim og Herman Stengel. Joda, Stengel har vært litt ute av det, men han har virkelig funnet plassen sin. Så forsvinner Grindheim og deretter så forsvinner Stengel.

Christian Grindheim takker Klanen for støtte i sin siste hjemmekamp på Intility Arena.
Christian Grindheim takker Klanen for støtte i sin siste hjemmekamp på Intility Arena.

Er det sånn at Grindheim ble avskiltet fordi de trodde en som allerede var rykta på vei til Sarpsborg skulle signere et kontraktsforslag som hadde liggi der i siden sommeren. For basert på intervjuer virker ledelsen helt overrasket. Og blir du overraska av dette så tror ikke dagboka det skal så mye til før du blir handlingslamma.

Hvordan er dette i det hele tatt mulig?

Derfor er vårt største ønske at i tillegg til at Lars Tjærnås kommer inn som speiderleder så får vi inn en sportsdirektør også. Dette kan ikke landes tidsnok. Vålerenga trenger en sportsdirektør som kan fikse en sviktende spillerlogistikk. En som til enhver tid har oversikt over hva som skjer i markedet og en som til enhver tid har oversikt over egne spillere.

Men hvem skal inn?

I mellomtida så tar vi gjerne på oss rollen som speider, sportsdirektør, dommer og trener. Det er jo gjerne roller supportere vil ha, men absolutt ikke burde få. Dagboka har sjekka litt spillere som kan passe inn på midten.

Vi har sett til utlandet. Det må vi jo nesten. Vi har også prøvd å se på spillere som kan komme gratis (utenom en heftig lønn og sign-on fee selvsagt). Da har vi landa på noen få, men helt ålreite spillere. Den første er Iver Fossum. Han er ute i kulda i Tyskland og en spiller Deila kjenner fra før av. Aberet er at han sikkert tjener greit med euro og kan nok koste litt mye. Men hey, Vålerenga henta Bård Finne så hvorfor ikke.

De andre vi har på blokka er spillere på utgående kontrakt. Dette er spillere flere av redaksjonsmedlemmene har henta på Football Manager til akkurat Vålerenga så dette burde gå bra. Den første er Jack Wilshere. Han er jo helt ute av det. Får ikke spille noe steds. Også går han gratis i sommer! Dagboka tenker han burde først komme på lån, så kan han bli signert på fast basis i sommer. Tror han ville gjort seg godt på midten.

Så har vi noen som ville vært spennende, men som nok er ganske uaktuelle. Belgiske Fellaini har jo vært i Norge og spilt mot Vålerenga før. Han har sett byen og er nok supergira på å spille for Norges desidert beste lag. Så kommer Mesut Özil. Også han er på utløpende kontrakt. Han er nok ikke like aktuell, men tipper han også ville likt å spille på Intility Arena.

Fellaini er allerede blitt kompis med Lekven, Agyiri og Fredheim Holm.
Fellaini er allerede blitt kompis med Lekven, Agyiri og Fredheim Holm.

Hvem tror dere blir henta inn? Skriv inn ditt forslag i kommentarfeltet enten under artikkelen eller på Facebook så tar vi med noen av dem i mogendagens dagbok.

Vålerenga i dag

Vi slikker midtbanesåra og ser fram til å gruse Sogndal. Vi skylder dem såpass etter 2004 og 2001.

Legg igjen en kommentar