Dagboka mandag 20. november 2017

Kapteinen Christian Grindheim har spilt sin siste kamp for Vålerenga i Oslo by. Han fikk naturligvis stående applaus for enorm innsats og lang og tro tjeneste, og det gjorde ingen ting at både han og vi fikk med oss en fortjent 2-0-seier over Odd. Alt om gårsdagens kamp kan leses i vårt utmerkede kampereferat. Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 20. november 2017»

Kapteinen Christian Grindheim har spilt sin siste kamp for Vålerenga i Oslo by. Han fikk naturligvis stående applaus for enorm innsats og lang og tro tjeneste, og det gjorde ingen ting at både han og vi fikk med oss en fortjent 2-0-seier over Odd.

Alt om gårsdagens kamp kan leses i vårt utmerkede kampereferat. Vi nøyer oss med å påpeke at Odd var enda mer defensive og spilte enda kjipere fotball enn vanlig. Eller la oss sitere Fagermo:

– Den siste timen av kampen er vi med, men Vålerenga var best den første halvtimen, sa Dag Eilev til Telemarksavisa, som også påpeker at tidligere Odd-spiller Magnus Lekven ikke jublet da han scoret. 

Det er helt greit at vi etter nest siste runde plutselig kom oss foran Stabæk, Haugesund og Odd, om det så bare er på bedre målforskjell.

Christian Grindheim

Grindheim står med over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder i klubben. Grindheim fortjener enorm respekt for alt han har gjort for Vålerenga. Han kom hit i 2005 og vant serien, og samme år fikk han også kallenavnet: Grine-pelle. Det var Steffen Iversen som kalte han Grine-pelle på grunn av mye kjefting og smelling på banen. Deilig med sånn kjeft, mener dagboka.

Grindheim ser fortsatt for seg flere sesonger i eliteserien, men altså ikke med Vålerenga. Det er vel mest naturlig at han nå reiser hjem til Haugesund for å få et par sesonger til der hvor han uansett har planer om å bosette seg med ungene. Men i fotballens verden kan penger styre mye, og en mann som har 54 landskamper i skjeftet, bør være ønsket flere steder.

Dagboka synes det er trist å miste Grine-pelle, men samtidig er det riktig. Får litt sånn Frank Lampard-følelse av det hele, som jo viste at han holdt nivået selv om Chelsea ikke ville fornye kontrakten. For Grindheim kan være en sentral brikke i det riktige laget – et Sandefjord, Kristiansund, Haugesund eller andre som trenger en bauta på midtbanen som drar med seg andre spillere.

Men Vålerenga har høyere ambisjoner, og da tror dagboka det er riktig å bygge opp midtbanen med en annen spiller. Hva betyr for eksempel dette for Stengel?

Samtidig veit vi hvordan dette fungerer. Taper vi to kamper på rad i 2018, og midtbanen ikke er optimal, og kanskje slurves det med innsatsen her og der. Da vil presse og Vålerengas indre kritikere raskt påstå at det var feil å slippe Grindheim, ikke minst hvis han i tillegg har fått noen 7-ere på VG-børsen og utmerket seg på et annet, anonymt lag.

– Vi må tenke på framtida utover de neste par sesongene, sier Ronny Deila.

Seier borte mot Sogndal

Det er faktisk sånn at 6. plass i eliteserien faktisk betyr noe. Riktignok blir det ikke Europa på oss i 2018, men 6. plass gir en utbetaling fra Norsk Toppfotball på 9,8 millioner kroner til klubben, mens 8., 9. og 10. plass gir 8,9 millioner kroner. Du skal selge mange pølser på Intility Arena for å få inn disse 900.000 kronene netto.

Nå bør jo guttas motivasjon for å vinne over Sogndal være stor uansett, men når du veit at Sogndal kan rykke direkte ned dersom de ikke tar poeng mot oss, er i alle fall det grunn god nok til å gi litt ekstra. Får de poeng, kan Sogndal spille kvalik dersom Aalesund taper mot Godset.

Og hvordan Sogndal kommer til å fremstå på søndag, er vel lett å se for seg: Ultradefensivt. Eller som Stabæks Omoijuanfo sa det i går:

– De ligger lavt. Jeg har aldri spilt mot et lag som ligger så dypt. Men det er vel sånn når de har kniven på strupen, sa han til Eurosport.

Personlig gir denne dagbokisten beng i om vi må til Sogndal eller Aalesund for å spille fotball i 2018. Men opp gjennom årene har Sogndal vært så fulle av Vålerenga-hat, og de har lagt seg på et så lavt verbalt nivå som du bare finner på Hedmarken, at Sogndal fortjener direkte nedrykk. Det hjelper ikke at Kjetil Wæhler, som jo er en ålreit fyr, spiller for Sogndal. Nå skal han krige mot sine egne.

– Nå er det heldigvis slik at de (VIF) er på trygg plass og vi slipper den tvisten med at begge skal krige for å overleve. For meg blir dette en ny krigekamp, hvor jeg håper vi tar tre poeng, sier 41-åringen til VG.

Vålerenga-seier i øsende regnvær på Vestlandet kan minne om det famøse nedrykket i regnet på Ullevaal høsten 2000 – da Sogndal gikk seirende ut av kvalikkampene mot oss?

Tap i cupfinalen

Avaldsnes vant 1-0 etter en tidlig scoring. Kjipe greier. Den lokale eiendomsinvestoren Arne Utvik har spyttet inn utallige millioner kroner i Avaldsnes de siste årene, og alle veit at cash også i fotball er king. Avaldsnes vant fullt fortjent, men med skikkelig griseflaks a la Sverige, kunne Vålerenga vunnet cupen på lørdag.

– Vi klarte ikke å komme opp i duller eller å være tøffe nok slik vi hadde avtalt på forhånd. Så fikk vi et mål mot oss. De hadde også flere sjanser, så vi var heldige som bare lå under med 0-1, Vålerenga-trener Kjell Gustad til NTB etterpå.

Hockey-seier

I stedet ble det hockeyseier på Romerike på lørdag. Det smaker også godt. Lørenskog – Vålerenga 1-3 (0-0, 0-2, 1-1) etter scoringer av Rasmus Ahlholm (to) og Vegard Aspehaug. Stemningen på Lørenskog er ikke god.

– Det er klart vi må gjøre noe. Det er jo ingen som er fornøyde med har et godt stykke opp til sluttspill. Vi visste at vi var tynne og sårbare for skader. Men vi hadde forventet at vi skulle være bedre enn dette, selv om vi har hatt store utskiftninger, økonomiske utfordringer og mange skader. Men vi kan ikke skylde på det, sier daglig leder Mats Wibe-Lund til lokalavisa Romerikes Blad.

Zahid-scoringer

Ghayas Zahid gjorde kampens to første mål da APOEL Nikosia vant 3-1 borte mot byrival Omonia i den kypriotiske toppdivisjonen i fotball fredag kveld. Det skriver NTB.

– Det føltes helt fantastisk. Dette var det første Nikosia-derbyet mitt, og med to mål kunne det ikke blitt bedre. Det var en veldig god opplevelse, en ekstrem stemning på tribunen, og man ser hvor mye denne kampen betyr for fansen, sa Zahid til Nettavisen etterpå.

Vålerenga i dag

Bruk dagen til å lese deg opp på noe viktig. Lurer du på hvorfor det er forsinkelser i byggingen av ny stadion på Jordal amfi? Vel, det triste svaret finner du her. Makan til inkompetanse i en kommunal etat – og unnskyldninger i lang tid fra ansvarlige politikere – er heldigvis sjelden vare.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar