Dagboka fredag 17. november 2017

Det er fredag. Det er snart hælj. For enkelte kan den ikke komme fort nok. Det er cupfinale for damene og gutta skal spille kamp hjemme mot Odd. Hockeygutta møter LØK i pingponghallen. Nok å finne på med andre ord.  Cupfinale Det er cupfinale i morgen. Vålerenga barker sammen med Avaldsnes for å avgjøre hvem … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. november 2017»

Det er fredag. Det er snart hælj. For enkelte kan den ikke komme fort nok. Det er cupfinale for damene og gutta skal spille kamp hjemme mot Odd. Hockeygutta møter LØK i pingponghallen. Nok å finne på med andre ord. 

Cupfinale
Det er cupfinale i morgen. Vålerenga barker sammen med Avaldsnes for å avgjøre hvem som stikker av med Haralds Pokal. I den forbindelse melder Dagsavisen at billettene går unna. De siste årene har det vært ca 5.600 tilskuere i Telenor Arena. Rekorden herfra er 7.648. Den håper man nå at ryker som følge av at Vålerenga er i finalen.

Samme avis melder at Vålerenga nok stiller alle kvinner alle. Emilie Østerås er litt snufs, men VPN håper og regner med at hu rister det av seg.

Samme Østerås vies også endel spalteplass i Dagsavisen der de presenterer den yngste spilleren i Toppserien tidligere i år. Treneren Kjell Gustad berømmer hennes vinnerskalle og evne til å ha riktig fokus i ung alder.

Det er tydelig det gror godt i Vålerenga. Det springer opp nye talenter i alle idretter og for begge kjønn. Slikt er moro.

Siste kamp hjemme
På søndag kl 18 sparkes årets siste hjemmekamp igang på Intility Arena. Motstander er grå Odd fra kjedelige Skien i betydningsløse Telemark. Akkurat nå ligger de på den intetsigende 7. plassen som vi sikler etter og som Erling Rostvåg drømmer om.

Odd skulle gjøre et siste forsøk på å utfordre Rosenborg med sitt aldrende mannskap, men det gikk tidlig skeis gitt. Flere av spillerne virker å være helt ute av det og Fagermo har en dalende stjerne i klubben.

Når det gjelder Vålerenga så stiller vi ganske mannsterke opp. Moa er ute med bruskskade i kneet igjen, men Ivan er tilbake fra karantenen sin og Agyiri og Fredheim Holm er tilbake og rapporteres skadefrie.

Odd er ikke like heldige. De mangler Sondre Rossback.

Kamp mot LØK i Pingponghallen
Iskrigerne skal spille borte mot LØK i Pingponghallen. LØK er i utgangspunktet en overkommelig motstander, men som vi har skrevet tidligere så sliter gutta med mye skader for tiden.

Vi håper Tåka og Shampo klarer å skvise nok ut av sitronen til at det blir 3 poeng på Vålerenga. Kampen spilles samtidig som cupfinalen. For min del blir cupfinalen prioritert, men jeg jeg håper selvsagt på pissing og total Vålerengadominans.

TRIGGER WARNING!!!!!!!!!!!!
Like greit å opplyse om at som kommer i avsnittene under kan bli oppfattet som krenkende for lettkrenka mehetroll fra Hamarregionen. Skriften omhandler nemlig karantener etter stygt spill for medlemmer av Storhamar Dragons.

DISU har kommet med dom i sakene som omhandler Dahlstrøms boarding på Ylven og Marinaccios styggere boarding på Aspehaug.

DISU opprettholder en kamps utestengelse på Dahlstrøm og gir Marinaccio 5 kamper. Gledelig at DISU og Players Safety klarer å slå ned på en slik «takling» når kampens 2 hoveddommere tolket situasjonen til 2 min.

Dette altså dagen etter styreleder Njål Berge ble så krenka av at NIHF kalte inn klubbene til å snakke om stygt spill at han beordret alle klubbens representantert å avstå fra å delta på møtet. Jeg tipper Mikael Tjälldén synes dette var en vis, modig og fremoverlent avgjørelse.

En liten betraktning angående Vegard Jansen Hagens dårlige lederskap
Erik Thorstvedt er ute og støtter sin sjef. Begrunnelsen for dette er at han ikke er et dårlig menneske. Han mener altså at Jansen Hagen skal evalueres utfra personlighetstrekk og ikke hvordan Jansen Hagen, som nærmeste leder, aktivt valgte å håndtere denne seksuelle trakasseringen. VPN håper Thorstvedt har tenkt seg godt om i denne saken og prøvd å se den fra flere sider slik at han hadde reagert like rundt og overbærende dersom det var han som noen hadde prøvd å presse til å patte på kuk mot sin vilje. Det avgjørende er tross alt om Jansen Hagen er et dårlig menneske eller ikke.

Hei Erik! Har du ikke en datter som jobber i mediabransjen? Hadde dette vært greit ders… Du veit hva jeg skal spørre om. Antar du fremdeles mener det er viktigst at det fremkommer at leder ikke er et dårlig menneske dersom han ikke handler på vegne av overgrepet. Du er i så fall mer prinsippfast enn de fleste av oss.

Mikael Lustig i godt selskap
Mikael Lustig er tydeligvis i hardt vær for å ha reagert på at italienerne buet under den svenske nasjonalsangen. Tydelig at krenkenevrosen Njål Berge dupliserer seg selv og starter et jamrekor med alle versjonene av seg selv.

Nå er ikke det Mikael Lustig gjorde unikt. Det har faktisk fotballens Kong Gud gjort før ham.

Dette er forhistorien: 
Det er VM i Italia i 1990. Italia har satt opp laget sitt slik at de skal spille alle gruppespillskampene sine i nord. VM-organisasjonen er skråsikker på at Italia kommer til å vinne sin gruppe og setter opp alle kampene som gruppevinner i gruppe A kan spille til Roma. Italias høyborg og hovedstad. Det eneste unntaket er semifinalen som de velger å legge i sør. I Napoli. Maradonas høyborg. Og ikke nok med det; Motstander i den kampen kan bli 3. beste lag i Gruppe C dersom de går videre som et av de 4 beste tredjelagene og slår gruppevinner i Gruppe B  og vinneren av kampen gruppevinner Gruppe E og Gruppetoer i Gruppe D. I Gruppe C er Argentina favoritter, men det kladder og de ender på…3. plass i gruppa. De er blant de 4 beste 3’er-lagene og de slår Brasil og Jugoslavia på veien til semifinalen.

Så der står man med Maradona mot Italia i Napoli og kampen går på Napolis hjemmebane Sao Paulo – der Maradona er gud.

Italia er et land som har slitt og sliter med nasjonal rasisme der det rike og hvite nord ser ned på det fattigere og mørkere Sør-Italia. Diego spiller på dette og sier dagen før kampen til sine sambygninger; Nå krever det hvite nord at dere skal heie på deres lag. De som alltid ser ned på dere. Jeg derimot har alltid kjempet for dere.

Deler at Sau Paulo endte opp med å heie på Argentina og Argentina og Maradona slo ut Italia. Maradona, ble atter en gang, lagt for hat og i finalen var man igjen tilbake i Roma. Publikum, stort sett seierssikre italienere som hadde sikra seg finalebilletter for mange måneder siden var særdeles krenka og vonbråtne. Det endte med en øredøvende pipekonsert under den argentinske nasjonalsangen og i det kameraet sveiper over Maradona ser man at han skriker Hijos de puta. Hijos de puta. Løst oversatt så betyr det at dere har alle mødre med et eldgammelt yrke.

Med dette bakteppet så var det en skikkelig deja vufølelse å se Lustig håndtere pipekonserten fra redde og usportslige italienere. At kampen gikk på San Siro i det hvite nord gjorde ingenting.

Radio 0658
Gutta i Radio 0658 er ute med en ny Vålerengapodcast. Denne gangen har de tatt turen ned til Schweigaardsgate for å intervjue ledelsen i Intility. Hvis du har lyst til å høre hvilke tanker de har om bl.a. diskusjonen rundt stadionnavnet og mere til så kan du sette av 46:38 til denne podcasten.

Intervjuet kan du høre HER

Vålerenga i dag
Kjøp billett til kampen mot Odd og bestill billett til cupfinalen. Da blir nok FrankO Baresi fornøyd.

Legg igjen en kommentar