Dagboka 7. november 2017

Det er landslagsstille i Vålerenga-land, men det hindrer ikke dagboka i å se mot vest, mot sør og mot framtida. Vi starter i vest. Stabæk er i hardt vær. Akademiet deres har satt karakterer på spillerne og dette er ikke tatt godt imot. Spillerne det gjelder er i aldersgruppa syv til ti år. Dagboka er … Fortsett å lese «Dagboka 7. november 2017»

Det er landslagsstille i Vålerenga-land, men det hindrer ikke dagboka i å se mot vest, mot sør og mot framtida.

Vi starter i vest. Stabæk er i hardt vær. Akademiet deres har satt karakterer på spillerne og dette er ikke tatt godt imot. Spillerne det gjelder er i aldersgruppa syv til ti år.

Dagboka er litt usikker på hva den skal mene om dette. På en måte er dette en helt legitim tilbakemelding. Spillerne får beskjed om hva de er gode på og hva de bør jobbe mer med. Utfordringa er ikke dog ikke at de får en tilbakemelding, men akkurat hvordan de får tilbakemeldingen.

Scorekort, som de har brukt i dette tilfellet, blir oppfatta som en rangering av spillerne. Dette er gjenkjennbart i skolen. Testresultater i skolen skal ikke brukes for å rangere skoler men identifisere områder som kan forbedres. Lik skjemaene til fotballunga. Allikevel så blir de brukt for å rangere.

Dagboka tror tilbakemeldingene har vært litt av typen der spillerne har fått vite hva og hvordan de skal bli bedre på noe. I tillegg så har de fått en karakter på det så de kan konkret se hvordan de ligger an. «Dette må du trene på» kan de ha sagt. Så kan spilleren si «jammen jeg gidder ikke» – og det er greit – da må man bare gjøre det på en annen måte. Scorekortet må følge en samtale, og den samtalen lurer vi på om kanskje ikke har funnet sted.

Det skal legges til at vi ikke veit. NRK-artikkelen bærer litt preg av en holdning som sier karakterer til kids er gæernt. Om det er det eller ei veit ikke dagboka noe som helst om. For pedagog, det er ikke dagboka.

Simon Andreas Larsen på årets lag

Tidligere Vålerenga-spiller, nå Start-spiller, Simon Larsen er valgt ut av NTB på årets lag i 1. divisjon. Dette er en av de spillerne dagboka gjerne skulle hatt. Han var ekstremt undervurdert og fikk urettmessig mye tyn. Aldri skada, aldri utestengt og ga alltid alt.

Simon Larsen for noen år sida. Det var da han hadde fin drakt med flott logo.
Simon Larsen for noen år sida. Det var da han hadde fin drakt med flott logo.

Gratulerer med plassen på årets lag, Simon! Ikke score mot Vålerenga neste år a’.

Dagboka korrigerer

I går skreiv dagboka om Trolls U15. Der fikk vi en lett smekk på pukkelen for ikke å være presise nok:

Vi bøyer oss i hatten!

XXX?

Gårsdagens dagbok tok også opp hva klubben fra de dypeste skoger egentlig heter. Avstemminga er nå ferdig og dere har talt. 61% mener at klubben heter XXX, mens 35% er på KIL. Noen mener hockeyklubben heter KIL og fotballdelen heter XXX.

Vi bøyer oss for flertallet og godtar XXX.

Hockey-treff på Vertshuset

Klanen.no har snakket med Vålerenga hockey og fått igang et supportertreff førstkommende torsdag. Det kommer folk fra administrasjonen og sportslig. Vi syns dette bare er positivt. Bedre kommunikasjon mellom klubb og supporter er gull.

Moroa er på torsdag 9. november og starter 18:00.

 

Legg igjen en kommentar