Vålerenga Hockey har ansatt «Morty Black» som ny daglig leder

Vålerenga Hockey har ansatt ny daglig leder. Mannen heter Morten Sandø. Siden ingen i VPN-redaksjonen ante noe om hvem denne fyren er, så plukka vi opp telefonen og masa oss til et intervju. Vi sjekker jo alle nysigneringer klubben gjør opp mot eliteprospect for å sjekke statsa deres. Vi fant ikke noe på deg , … Fortsett å lese «Vålerenga Hockey har ansatt «Morty Black» som ny daglig leder»

Vålerenga Hockey har ansatt ny daglig leder. Mannen heter Morten Sandø. Siden ingen i VPN-redaksjonen ante noe om hvem denne fyren er, så plukka vi opp telefonen og masa oss til et intervju.

Vi sjekker jo alle nysigneringer klubben gjør opp mot eliteprospect for å sjekke statsa deres. Vi fant ikke noe på deg , så vi tenkte vi måtte lage våre egen. Erru game?

Navn: Morten Sandø
Kallenavn: Ikke noe spesielt, gikk ofte under «Sandø» bortsett fra en liten periode der Ketil Wold likte navnet «Morty Black». Hadde vel noe med en «rullgardin episode» å gjøre.
Alder: 44 den 14.november
Sivilstand: Samboer, gifter oss i Lisboa til sommeren.
Moderklubb: Frisk Asker
Høyre eller venstrefatta: Spiller med høyre fatning.
Posisjon: Høyre forward
Forbilde: Som ung hockeyspiller var det Gretzky.
Livsmotto: Happyness advantage (tittelen på en bok)
Bayer eller pils: Ikke så nøye med hva, så lenge det er hyggelige folk!
Hva slags type er du? Omgjengelig og stort sett i godt humør.

Greit…du har fortid i byggefeltlaget borte i Asker. Men ALLE har gode Vålerengaminner. Hva er ditt?
Vel, som gammel Frisk Asker spiller vil det vel være morsommere å høre mitt verste Vålerenga minne, som nok var å tape 3 strake semifinaler, tror det var i 96/97 sesongen. Et annet minne var at vi som guttespillere var veeeldig fornøyd over å ha slått Vålerenga og at Shampo hadde begynt å «grine» fordi han fikk litt mye juling. Vi var kjempefornøyd….han hadde «bare» scoret 3 mål. Tviler vel på om han husker det..og kan jo hende realiteten var litt annerledes.

Hvorfor tar du denne jobben, og når begynte du?
Begynte 50% 1. november. Har et konsulentoppdrag som avsluttes 01 februar. Går deretter inn 100% som Daglig Leder.
Jeg tar jobben fordi Vålerenga Hockey har en fantastisk posisjon i norsk hockey og idrett generelt. Det ligger et enormt potensial i merkevaren, supporterne og Nye Jordal.
Det å få være med på å realisere det potensialet er det som tenner meg. Vålerenga Hockey skal være den ledende og mest respekterte merkevaren i Norsk idrett! Jeg tror sterkt på at vi vil få til dette sammen.

Hvorfor tror du at du ble valgt?
Jeg har jobbet mye med merkevarebygging og elsker hockey. VIF er Norges råeste hockey klubb og nå får jeg endelig være sjefen til Shampo.

Vel…INGEN er sjefen til Shampo. Bare så det er sagt..så seriøst, hvorfor plukka dem deg?
Nå tvinger du meg til å gi et langt og kjdelig svar av typen som folk sovner av, men greit..Jeg jobbet tidligere som Salg & Markedssjef i Nordnet, deretter som Management Consultant de 3 siste årene, med fokus på merkevare-drevet strategi. I det legger jeg hvordan man basert på større innsikt i målgruppers behov og verdier – sett opp i mot våre eksisterende verdier – kan skape en klubb som står for noe som engasjerer og inspirerer både internt, Supportere, publikum og våre støttespillere i sponsormarkedet. Jeg tror også det har vært viktig for Vålerenga at jeg har forståelse og innsikt i norsk hockey og hva det innebærer i forhold til å skape sportslige resultater.

Zzzzz…du har rett. Av fare for å gjenta oss selv (ja, vi duppet litt av) kan du si noe om hvilken erfaring og kompetanse tar du med deg inn i Vålerenga?
Jeg har jobbet mye med markedsføring, salg, strategi og finans. Jeg vil også ta med meg en del erfaring fra digitale medier, content marketing og IoT som kan bli nyttig. Jeg skal ikke påstå at jeg vet alt om det å drive en hockeyklubb, det gjør jeg ikke. Men det er veldig mange dyktige og engasjerte mennesker i og rundt klubben som kan hjelpe meg med det. Jeg må prøve å lære fra dem og bidra med det jeg kan, så tror jeg at vi sammen skal klare å skape noe veldig spennende her.

Hva tenker du er klubbens hovedutfordringer på kort og lang sikt?
Det er helt åpenbart at det skaper noen utfordringer at Jordal er revet og at utbyggingen tar lenger tid. Selvfølgelig vil klubbens inntektsgrunnlag bli påvirket. Folk har vært vant til å gå på kamp på Jordal, det tar noe tid for publikum å endre vaner. Men jeg er helt overbevist om at det er mange der ute som har positive opplevelser knyttet til det å gå på Vålerenga kamp. Vi må spisse vår kommunikasjon og bli mer bevisste på å vekke til live de positive assosiasjonene som finnes hos de som «av og til» går på hockey kamp. Vi må synliggjøre at det å gå på en Vålerenga kamp er så mye mye mer enn bare en hockey kamp.

Vi må også bygge en troverdig og attraktiv strategi og merkevare, slik at vi får et sterkt produkt når nye Jordal står på plass.

VIF skal bli hele Oslos lag!

Kan du love oss det?
JA!

Hvordan vil vi som er glad i Vålerenga merke at det er ny daglig leder?
Sånn umiddelbart kan jeg ikke love at det blir de store endringene. Fokuset mitt vil være å lære og legge en langsiktig strategi. Dette vil ta det meste fokuset de første 3 månedene. I den perioden vil også Gunnar fortsatt holde i en god del av den praktiske driften.

Men deretter er målet å få på plass en effektiv og markedsrettet organisasjon som kan legge grunnlaget som trengs for at vi kan bygge et godt hockeylag og et klart verdigrunnlag som gjør oss til den mest attraktive merkevaren innen norsk idrett. Vi vil at medlemmer, supportere og våre partnere skal føle at det gir dem glede og mening å være en del av fellesskapet i Vålerenga Hockey.

Hvordan tenker du man kan gjøre kommunikasjonen mellom klubb og supportere bedre?
En del av nøkkelen ligger i digitale og sosiale medier. Interaksjon er et nøkkelord. En sterkere digital organisasjon er et annet.

Når vinner Vålerenga serien igjen?
Sesongen 2019/2020 vinner Vålerenga serien.

Hvor tenker du Vålerenga er om 5 år?
Om 5 år er Vålerenga den mest anerkjente merkevaren i norsk idrett. Da er vi en lønnsom og profesjonell klubb som har beholdt Vålerenga-sjela. Da er vi igjen ledende i Norsk hockey og skal kunne hevde oss internasjonalt. Vi skal alltid være en favoritt til å vinne serie og kongepokal.

Glenn Jensen eller Glenn Jessesen?
Glenn Jensen har i hvert fall gitt et veldig godt inntrykk så langt!

Når du var aktiv, hvordan var det å møte Vålerenga?
ALLE ville jo slå Vålerenga. Den «breiale» selvtilliten har alltid fascinert meg. Kanskje provosert meg litt til tider også.

Hvilket forhold hadde Morty Black til gamle Jordal Amfi
Gamle Jordal hadde en helt herlig stemning og trykk. Det var alltid noe spesielt å spille på Jordal. Ingen annen klubb har så trofaste og ekte engasjerte supportere.

Begynnte du å jobbe i Vålerenga for å øke muligheten for deltakelse i program av typen «Skal vi danse»?
ALDRI!! Ville forresten tatt meg veldig dårlig ut på dansegulvet, er alt for hjulbeint.

Apropos skal vi danse, dersom du hadde vært spiller i Vålerenga og fått ei vinge av feks Tommy Raymond Kristiansen ville du kasta hanskene da?
Vel, nå om dagen tror jeg ikke jeg skulle kastet hanskene mot noen som helst, men før i tiden er det mulig «rullgardinen» ikke helt ville fanget opp hva som ville vært til mitt eget beste.

Hvis du måtte møte Erik Follestad i danseduell, ville du ha valgt en rumba eller tango?
Erik er jo Asker gutt…nei, rumba føles litt vel drøyt. Tango med god avstand.

Nå blir jo du sjefen til Glenn Jensen, og alle veit at det å være «Glenn Jensen» er blitt et mer eller mindre innarbeida Vålerenga-uttrykk for awesomenes. Nå er ingen mer Glenn Jensen, enn Glenn Jensen sjæl, så spørsmålet er hvordan tror du det vil bli å være øverst i «hierakiet» men samtidig ganske så langt ned på næringskjeden i kontorlandskapet?
Akkurat nå føler jeg meg ikke så mye øverst i hirarkiet i det hele tatt, så Glenn skal få føle på den øverst i næringskjeden en god stund til. Han trives nok mer i rampelyset enn meg tror jeg, og det skal han få lov å fortsette med. Dere digger han jo så da er vi alle fornøyd

Avslutningsvis…Siden du skryter på deg en broket hockeykarriere så lurer vi på om du kan forklare følgende uttrykk:

Rekepass med majjjones: Elendig flip pass?

Naken i slottet: kledd av i slottet?

Champagnespiller: Teknisk jålete hockeyspiller

Burugle: vel…den forbandt jeg ikke så mye med hockey.

Kokkos: Veldig dårlig

Kontrollert sinnsjuk: Hørt den på Iskrigerne. Bra uttrykk, høy tenning men uten dumme utvisninger

Kavviar bytte: Antar et dårlig bytte med for mange spillere på isen.

Hehe…må innrømme det ikke var helt de samme uttrykkene i Asker på den tiden.

Vel…vi er ikke overraska over at dere i Asker ikke helt hadde lingoen inne på den tida. De gutta har jo ikke fått snekra på plass lingoen enda så det er jo fint for DEG at du endte opp i Vålerenga OG at du deler kontor med Glenn. Vi er sikre på at du vil bli mektig imponert over «buruglene» i ungdomsavdelinga vår og at Morten Ask mer enn gjerne drar deg med ut på isen for å vise deg et skikkelig rekepass eller to.

Uansett, Morty: Du får ha takk for praten og masse masse masse velkommen til Vålerengafamilien. Vi gleder oss til å lære deg perler av typen Klubbsang 3!

PS: Det er ikke noe som heter «kavviar bytte» (enda)…men du skal ha for forsøket. 🙂

 

Legg igjen en kommentar