Dagboka tirsdag 31. oktober 2017

På siste oktoberdag i 2017 snakker vi om sosiale medier og statistikk. Også minner vi dere om hvorfor man ikke skal bruke klappere på idrettsarenaer. Sosiale medier er et begrep som visstnok er kommet for å bli. Det har vi i VPN også finni ut. Derfor tok vi turen ut i disse sosiale mediene for … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 31. oktober 2017»

På siste oktoberdag i 2017 snakker vi om sosiale medier og statistikk. Også minner vi dere om hvorfor man ikke skal bruke klappere på idrettsarenaer.

Sosiale medier er et begrep som visstnok er kommet for å bli. Det har vi i VPN også finni ut. Derfor tok vi turen ut i disse sosiale mediene for å se hva som rører seg.

Og det vi fant var ikke særlig sjokkerende.

Diskusjonene dreier seg egentlig om to ting. Herman Stengel og hva Vålerenga kunne gjort for å unngå tap mot Molde. Først og fremst så kunne jo Vålerenga unngått å slippe inn mål, men siden de nå gjorde det så er det å finne ut hvem som har skylda. Vi gidder ikke fordele skyld – les heller referatet vårt.

Den andre saken som diskuteres, og det er egentlig den største, er tilfellet Herman Stengel. En spiller som har blitt en stor favoritt hos flere supportere er på utgående kontrakt og det er opptil flere beilere. Klanen.no har en kommentar og vi er ikke helt borte vekk vi heller. Vi håper Vålerenga signerer Herman Stengel. Ikke bare fordi han er en skikkelig likandes fyr som klubben har brukt for alt markedsverdi han er verdt, men også fordi han er blitt en skikkelig god midtbanespiller. En som har registrert at Stengel er blitt skikkelig god er Solskjær. Han sender til og med flørtende blikk til Stengel i vår egen mixed-zone. Vi får litt blanda følelser av det.

Stengel var populær for to år sida også - her etter kampen mot LSK på Ullevaal i 2015.
Stengel var populær for to år sida også – her etter kampen mot LSK på Ullevaal i 2015.

Men hvorfor er han ikke signert? Vålerenga har jo hatt masse tid, men det er ikke blitt gjort. Allerede i fjor vinter ble Stengel haussa opp som en potensiell kandidat til kapteinsbindet i Vålerenga. Han er blitt brukt ut mot sponsorer og har vært med på en hel haug med videoer for vif-fotball.no. Så jada, han ønsker mer i lønn, men det er ikke så rart i all den tid han er blitt dytta fram som en del av Nye Vålerenga.

Så da får vi se. Vi håper han signerer. Og om han ikke gjør det så håper vi han signerer for en utenlandsk klubb og ikke noe av det rælet som beveger seg uttafor Oslo-gryta i Eliteserien. For hvor gøy er det egentlig å bo i Molde når du er vant til Oslo?

Statistikk fra Vålerenga – Molde

Brukeren Disig skriver i et innlegg på forumet følgende statistiske nedtegnelser:

Noen funfacts fra WhoScored, og et bevis på at vi har litt å gå på hva gjelder fysikk og duellkraft, og ikke minst å få noe ut av alle innleggene vi spiller oss frem til:

63,50% – Molde hadde høyest andel vunnede dueller denne runden
5 – Sarr (Molde) og Poulsen hadde flest gjenvinninger
6 – Andreas Linde (Molde) hadde flest redninger denne runden
13 – Juklerød (Vålerenga) og Rafn hadde flest innleggsforsøk
11 – Forren (Molde) og Pallesen hadde flest klareringer
35 – Vålerenga hadde flest innleggsforsøk denne runden
16 – Molde hadde flest gjenvinninger denne runden

Så da veit vi det!

 

Våpen-klappere

Dagboka har lenge sett med hat på bruken av klappere. Det er på linje med vuvuzela. Du kan bruke klappere om du ikke har supportere. Sånn som i DNB Arena i Stavanger. Når det er helt tyst i hallen, da kan du dra fram klapperen din.

Det er derfor med glede dagboka registerer den ikke er aleine med dette hatet.

Dagbladet kan i dag melde om at klappere ikke bare er stemningsdrepere for plastikklubber, men også et våpen om det faller i feil hender (en sak de for øvrig har henta fra Sky Sports).

– Den som tok den latterlige avgjørelsen om å ha klappere her kjenner tydeligvis ikke til kampen mellom Birmingham og Aston Villa, for Birmingham-fansen trenger ikke klappere. Det er det siste de trenger, sier Bruce ifølge Sky Sports.

Vi er enig med Steve Bruce. For det første er det drepen for stemningen. For det andre så kan du helt fint dælje til noen eller pælme den på keeperen.

Tipper Sarpsborg 08 kommer til å sette ut et lass med klappere til bortesupporterne neste sesong. De er jo så flinke med å tildele folk kastevåpen.

For som saken fortsetter:

Det var flere supportere som kastet klappere mot spillere og inn på banen underveis i kampen. Vaktene fikk derfor sin fulle hyre med å samle dem inn. Aston Villas Robert Snodgrass skal blant annet ha blitt truffet da han tok en corner.

Som sagt, vi tipper de står ved inngangen til bortetribunen i Sarpsborg neste sesong.

Vålerenga i dag

Det er tirsdag. Det er åpent på Øst. Du kan også lese våre venner i Aperopet som på finurlig vis har funnet ut hvordan Vålerenga Fotball Elite Herrer kan ta 4. plassen i Eliteserien. Også må du huske å bestille cupfinalebilletter. Da sees vi i Telenor Arena 18. november da?

Også kan du jo lese om Oslo kommune som er mer opptatt av stilleleken enn å drive med informasjon.

 

 

Legg igjen en kommentar