Ettermiddagsboka 26. oktober 2017

NFF gjør sitt for å drepe fotballinteressen og Deila skal møte supportere på Øst i da. Litt ymse i dagens seine dagbok. I dag kom hovedterminlista for neste sesong. Det er tydelig at NFF ikke har lært noe som helst av tidligere års fadeser. I 2018 starter Eliteserien 11. mars. Det er to uker før … Fortsett å lese «Ettermiddagsboka 26. oktober 2017»

NFF gjør sitt for å drepe fotballinteressen og Deila skal møte supportere på Øst i da. Litt ymse i dagens seine dagbok.

I dag kom hovedterminlista for neste sesong. Det er tydelig at NFF ikke har lært noe som helst av tidligere års fadeser. I 2018 starter Eliteserien 11. mars. Det er to uker før påske. Og påsken kommer tidlig i 2018.

Men ok, så er det tidlig. Det er i alle fall ikke noe annet som foregår den helgen!

Holmenkollens skifest er samme helg som åpningshelgen i Eliteserien
Holmenkollens skifest er samme helg som åpningshelgen i Eliteserien (dette er ikke billettsalgsplakaten til åpningshelgen)

Joda, det var visst det allikevel. For helgen 9. – 11. mars er det et mindre arrangement i Holmenkollen kalt «Holmenkollen skifest». Gratulerer NFF.

Da kan det heldigvis ikke være så ille som i år, når cupfinalen går av stabelen 3. desember?

Joda. For igjen går sesongen langt ut over alle støvleskaft. 2. desember er cupfinalen for herrer, mens den er 1. desember for damene.

Så hvorfor skal det være sånn. Hvorfor skal fotballen starte mens det fortsatt er skispor på Valle og slutte når alle er opptatt med å handle julegaver?

– Vi er avhengig av å strekke ut den norske sesongen dersom vi skal nå våre mål i Europa, noe som også samsvarer med innstillingen fra styret i Norsk Toppfotball. Vi får nå en konkurransesesong som nærmer seg i lengde med våre konkurrenters. Forholdene er lagt godt til rette for lagene som skal ut i Europa gjennom en innlagt tre helgers pause i Eliteserien i den mest hektiske perioden, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

Vi skal altså ha en lang sesong så det kan legges til rette for lagene som spiller europacup. Dagboka regner med at Brann-supporterne fortsatt venter på billetter til kampen mot Everton.

Det bør snart komme en debatt på hvor lurt det er å ha serien strukket såpass mye, når lagene som skal spille i europacup nesten ikke klarer å kvalifsere seg til gruppespill engang.

Tidlig for damene også

Toppserien begynner ikke like tidlig. Det kommer allikevel til å være ganske så kaldt i lufta når Toppserien sparkes igang. Denne sesongen skal selvfølgelig også strekkes. Allerede 24. mars spilles første runde og siste er 3. november (legg forresten merke til at NFFs illustrasjonsbilde viser sol og varme).

Med tanke på hvor ymse kvaliteten på enkelte av anleggene i Toppserien er syns ikke vi dette er særlig forsvarlig. En serie som dessverre ikke er topp besøkt fra før kommer nok til å slite enda mer nå.

Selv Serieforeningen mener at dette er bra. Dagboka er bare et stort spørsmålstegn og skjønner ingenting. Godt Intility Arena har undervarme.

Vålerenga rydder opp og ser framover

I dagens VG finner vi et stort og langt intervju med Ronny Deila. Han tar opp ukultur i klubben og spillere på utgående kontrakter. Det virker i det hele som om han og Espeseth har klart å komme en del til livs. Nå er det jo nesten umulig å finne lekkasjer også.

Også kommer det fram at han dusjer.

– Det viktigste ordet som skal prege vårt lag, er sult. Du skal se det hver eneste dag. At her er det folk som vil spise mark, løpe som svin og som ønsker å bli bedre og ønsker å vinne. Hvis jeg ser at sulten er borte, da er de ferdige. Jeg orker ikke folk som ikke blir bedre, eller folk som ikke ønsker å bli bedre, sier Ronny Deila.

Dette er vakker, vidunderlig musikk. Vi har så altfor altfor ofte sett mette spillere som lunter rundt. Om dette faktisk blir en gjeldende del av Vålerengas trenings- og garderobekultur så gleder vi oss.

Ronny Deila etter kampen mot Asker (13.01.2017)
Ronny Deila forteller om framtida i dagens VG – du kan snakke med ham om det på Øst i dag.

Vi minner dog om at Rekdal også snakka om dette. Han er borte. Han blei sliten. Mye mulig fordi han hadde altfor mye å gjøre. Spillerlogistikk er en tung øvelse og det er de faktisk klar over nå.

– Vi vurderer to personer i én stilling som utfyller hverandre. At det er én administrativ leder og én speider – enten det, eller én sportssjef. Vi har ikke helt falt ned på det ennå.

Dagboka blir bare blidere og blidere. Er det noe redaksjonen har vært enige om er det at klubben har mangla en skikkelig speider. Der Juklerød har treffi fem ganger i serien så har klubben vært mye dårligere. Kommer det inn en eller to som skal ta denne biten blir vi glade. Det viser at klubben faktisk tar dette seriøst.

Intervjuet er langt, men det er så absolutt verdt å lese. Deila kommer med masse nyttig, og det gjør at vi gleder oss til 2018 – selv om NFF kanskje ikke gjør sitt for det.

Vålerenga i dag

Har du lest intervjuet og har fortsatt ting du lurer på? Ta turen til Øst da vel. 17:30 er Ronny Deila der for å snakke om det dere lurer på. Om du er en av de som heller bryr deg om is og kulde så er det hockey i Fredrikstad. Stjernen – Vålerenga begynner 18:30. Du rekker ikke begge deler, men om du gjør det så kan du fortelle hemmeligheten din i kommentarfeltet vårt.

 

Legg igjen en kommentar