Dagboka fredag 27. oktober 2017

Det holder å vinne 1-0 – også i hockey. Andreas Stene sin scoring i første periode avgjorde kampen – selv om vi noen minutter var 3 mot 5 på isen. Bra jobba, gutta. Dagboka skriver også om Simen Juklerød. Lokalavisa Demokraten skriver om seieren over Stjernen i går: Sjansene kom heller ikke på rekke og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. oktober 2017»

Det holder å vinne 1-0 – også i hockey. Andreas Stene sin scoring i første periode avgjorde kampen – selv om vi noen minutter var 3 mot 5 på isen. Bra jobba, gutta. Dagboka skriver også om Simen Juklerød.

Lokalavisa Demokraten skriver om seieren over Stjernen i går:

Sjansene kom heller ikke på rekke og rad for hjemmelaget og Stjernen hadde nok med å forsvare seg foran egen boks. Det ble med 1-0-seier til Vålerenga i en sjansefattig kamp, der vertene kun hadde 17 skudd på mål. Av de 17 er det ikke mange som kan ses på som en målsjanse. 

I en hockeyserie hvor alle tydeligvis er i stand til å slå alle, tar vi med oss alle oppturer som kommer. Seier over Stjernen er i seg selv ikke sjukt imponerende, men vi er der vi er og må ikke tro at vi får noe gratis. Det er jevnere og mer spennende i denne serien enn det har vært på lenge, bare så synd det ikke er i år vi har lag til å henge med helt i toppen.

Men Vålerenga bygger jevnt og trutt – så vi har trua.

FIFA Ultimate Team

Simen Juklerød gjorde en grei kamp mot Viking på søndag, og nå kommer belønningen: Han er med på FIFA Ultimate Team – Team of The Week. Alexis Sanchez fikk ett ekstra poeng og har nå 90 poeng, mens Simen fikk 10 ekstra poeng (og har nå 70) etter søndagens innsats. Hva det betyr? The Telegraph forklarer:

Giving you an opportunity to pick some improved players in this short period. For the next week, there’s going to be a few extra points on each of these players, giving you a chance to pick up a new player for your squad who, previously, just might not have been good enough to pick over other options. It’s all based on the players’ performance this past week in the real world, so congratulations to all of these players on their results!

Og veit du ikke hva FIFA Ultimate Team er, så bør du spørre ungene eller barnebarna.

U-tegnet til Simen

Hva betyr egentlig Simen sin feiring? VG-TV har svaret, og vi gjengir:

– Er det en U som du danner?

– Ja, det er en U som jeg danner, det er riktig.

– Hva er greia?

– Det er litt internt, men det handler om Vålerenga og meg.

– Hva vil det si?

– Måten vi har kommet til østkanten igjen på.

– Hvordan er det for bærumsgutten å være på Øst?

– Jeg trives, jeg bor her nå så jeg får prøve å komme inn i miljøet både på banen og utenfor.

– Hvor er det du bor?

– Det er på Ulven, da.

– Står U´en for Ulven?

– Ja, det gjør det. Enkelt og greit egentlig.

– Du trives så godt på Ulven at hver skåring er en hyllest til ditt nye nabolag?

– Ja, det representerer gutta mine. Selv om jeg ikke kjenner så mange der så er det fortsatt gutta mine, ass.

Nå har det seg slik at det finnes folk i VPN som bor på Ulven, og vedkommende har lekt med følgende tanke om dette naboskapet – på vår interne adminschat:

«Jeg setter meg på trappa hans. Bare sitter der til han kommer ut. Så følger jeg ham dit han skal og hjem igjen. Og sitter på trappa og venter igjen. Kanskje titte inn vinduet av og til så han ikke føler seg ensom?»

Siden det er fredag og livet er herlig, tar dagboka med svaret fra en annen VPN-er:

Dere kan stifte Ulven Ronkering sammen!

Så nå forstår dere hvorfor våre interne VPN-samtaler fortsatt bør være… interne.

Molde søndag

Søndag kl 20 er det kamp mot Molde på vår nye hjemmebane: Intility Arena. Den er jo ikke så ny lenger, da, men fin er den fortsatt.

Godset er formlag nummer en i eliteserien nå, med fem strake seire. Rosenborg og Molde har begge fire seire og en uavgjort på de fem siste seriekampene, mens vi har fire seire og ett tap på de fem siste.

Seier søndag er vår eneste mulighet (i praksis) til å henge med i kampen om fjerde plassen. Fra vår åttende plass er det uansett langt opp, og kanskje naivt å tro på fjerde plass, men for faan: Vi går for fjerde!

Og husk disse visdomsordene:

The first 90 minutes
are the most important.

Sir Robert William “Bobby” Robson

Hvem rykker ned?

Vålerenga rykker ikke ned. Det er sikkert. Norsk Regnesentral (som antagelig har for lite å gjøre) har regnet ut sannsynligheten på hvem som vinner serien og hvem som rykker ned ved å spille de gjenværende kampene 50.000 ganger på en datamaskin og beregnet 50.000 tilsvarende tabeller, skriver Bergens Tidende.

Rosenborg vinner og Viking rykker ned, og ifølge beregningene er det mest sannsynlig at Aalesund også går direkte ned. Det er tett mellom Tromsø, Sogndal, Kristiansund og Lillestrøm om hvem som havner på kvalik, men maskinen sier Tromsø må spille kvalik.

[poll id=»42″]

Vålerenga i dag

Det er fredagsquiz på Bohemen, og St. Pauli spiller hjemmekamp 2. Bundesliga i kveld mot Erzgebirge Aue. Klassikeren Leeds – Sheffield United er det også mulig å få med seg på tv denne fredagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar