Dagboka tirsdag 24. oktober 2017

Dagboka i dag er i det eklektiske slaget. Du får litt puck, litt amerikansk fotball, litt rasling med sablene i Oslo fotballkrets, litt misjonering og en dæsj breddefotball. Puck Iskrigerne er inne i en hektisk periode for det spilles hele fire kamper på ei uke. Det er som å spille sluttspill, bare mot fire ulike … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. oktober 2017»

Dagboka i dag er i det eklektiske slaget. Du får litt puck, litt amerikansk fotball, litt rasling med sablene i Oslo fotballkrets, litt misjonering og en dæsj breddefotball.

Puck
Iskrigerne er inne i en hektisk periode for det spilles hele fire kamper på ei uke. Det er som å spille sluttspill, bare mot fire ulike lag. Maratonuka ble kickstarta søndag, da vi gikk på et helt sjukt fortjent tap mot MS. Vi håper gutta er har lagt den matchen bak seg og er oppe i ringa igjen. I kveld skal de nemlig møte formlget Lillehammer «hjemme» i Forum. Face off er klokken 18.30.

Amerikansk fotball
I helga var Trolls medarrangør i årets begivenhet innen amerikansk fotball på damesida: Women’s Open, en internasjonal 7’er-turnering. Det er første gang en slik turnering er arrangert i Norge og vi krysser fingra for at dette blir en årlig tradisjon. I Vålerenga-familien så elsker vi jo tradisjoner.

Lørdagens resultater:
Trolls 1 – Gladiators 6 – 22
Trolls 2 – Tomahawks 20 – 6
Trolls 2 – Trolls 1 20 – 22
Tomahawks – Gladiators 0 – 32
Gladiators – Trolls 2 26 – 26.
Trolls 1 – Tomahawk 24 – 6

Finalene på søndagen ble satt opp utifra lørdagens resultater. Trolls 2 skulle møte Tomahawks i bronsefinale, og Trolls 1 skulle møte Gladiators i gullfinale. Trolls 2 vant 22-8, og dermed også bronsepokalen! Gullfinalen endte 38-20 i Trolls sin favør og det var våre jenter som kunne heve gullpokalen høyt over hodet. Gratulerer damer!

Engaland
I ettermiddag reiser Vålerenga Fotball Elite ut på tokt. de skal til Høybråten kunstgress for å besøke Høybråten og Stovner IL (HSIL).Fra klokka 15.00 – 16.30 skal Vålerengas A-lagsspillere gjennomføre en treningsøkt for rundt 90 barn i 90 barn i «90 for 90». Etter en times treningsøkt, avsluttes det hele med en drømmekamp der samtlige 90 barn møter Vålerenga i en skikkkelig kaoskamp. Gøy for unga, og gøy for gutta det der altså.

Oslo fotballkrets rasler med sablene
Oslo fotballkrets er ikke spesielt imponert over NFF og fotballpresidents innsats for bredde- og kvinnefotballen. Så lite imponerte er de at de har kvesset sablene og maner til kvinnekamp.

I gårdagens VG sa kretsleder i Oslo, Kenneth B. Eriksen; » Vi aksepterer ikke premisset som mange – dagens NFF-styre inkludert – legger til grunn: At markedet skal styre utviklingen. Det stopper jevnt og trutt en viktig debatt.» Han fortsatte med: «Dersom vi skal komme i en posisjon der kvinne- og breddefotballen får en mye større del av mediekaken om fem år, så må vi prate om det allerede nå. Og da må det sitte andre personer i NFF-styret.» Klar tale det der med andre ord. Oslo fotballkrets ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen.

Terje Svendsen kommer fra en klubb som ikke er akkurat er kjent for å tenke bredde- og/eller kvinnefotball. Rosenborg…klubben uten bredde- og damelag. Som styreleder i Rosenborg var han også styreleder i en klubb hvor klubbens egen kontrollkomite ga han strykkarater. Kontrollkomiteen kritiserte ledelsen for manglende åpenhet og folkelighet og de stilte spørsmål ved om ledelsen overhodet tok klubbens verdigrunnlag på alvor. Gode skussmål med andre ord.

VPN synd det er flott at fotballkretsene er på og stiller tydelige krav og forventinger til forbundet. Dog er vi litt skeptiske til om man klarer å samle sammen nok støtte til å kaste fotballpresidenten etter bare to år i sjefsstolen. Som tidligere styreformann i RBK er Svendsen vant til å grine seg til greier, og vi tror at han nå også sikkert klarer å grine seg til å beholde plassen i to nye år. Men som kjæringa sa: Den som lever får se!

Ball – Status i lavere divisjoner
Apropos breddeidrett…mens Eliteserien og OBOS-ligaen har igjen en del runder så er nå 2. og 3. divisjon ferdigspilt, eller PostNord-ligaen og Norsk-Tipping-ligaen hvis du vil. Her kommer en status etter årets sesong.

I PostNord-ligaen avdeling 1, avdelingen hvor Vålerenga 2 havnet på 11. plass, så er det HamKam rykker opp til Obos-ligaen. Raufoss kom på 2. plass og skal dermed ut i playoff. Nedrykket fra avdeling 1 fikk Finnsnes, Brummundal og Follo.

I avdeling 2 er det Nest-Sotra som vant og rykker opp. Notodden skal spille kvalik mot Raufoss etter at de tok 2. plass. Nedrykk ble det på Vindbjart, Fana og Byåsen.

Kvalikken mellom Raufoss og Notodden avgjør hvem som møter 14. plassen i OBOS-ligaen til siste kvalikrunde. For øyeblikket holder Fredrikstad den 14. plassen.

Så til Norsk-Tipping-ligaen, eller 3. divisjon om du vil. Her er det nå 6. avdelinger hvor førsteplassen rykker opp. Samtidig rykker hele fire lag ned til 4. divisjon.

I avdeling 1 er det Moss som gikk av med en klar seier. Nedrykket gikk til Sarspborg 08 2, Sprint-Jeløy, Holmen og Odd 3.

Avdeling 2 ble vunnet av Stabæk 2, som snek seg forbi Lyn i siste serierunde. Nedrykket går til Lillehammer FK, Flisa, Raufoss 2 og Redalen.

Avdeling 3 har Fløy som vinner. Her rykker Sandnes Ulf 2, Lura, Bryne 2 og Express ned. IL Express er forresten fra Fevik i Grimstad kommune og ble stiftet i 1919.

I avdeling 4 er det Brattvåg som sikret seg opprykk. Os, Haugesund 2, Fjøra og Aalesund 2 rykker ned.

Avdeling 5 endte opp med å bli vunnet overlegent av Stjørdals-Blink. Nedrykk ble det på Mo, Sverresborg, Mosjøen og den gamle storheten Strindheim.

Avdeling 6 fikk FK Mjølner som vinner. Her rykker Funnefoss/Vormsund, Tromsø 2, Alta 2 og Salangen ned.

Og dermed er du oppdatert på det du trenger å vite om 2. og 3. divisjon i norsk fotball!

Vålerenga i dag
HÅKKI HÅKKI HÅKKI!!! Furuset Forum klokken 18.30!!

Legg igjen en kommentar