Dagboka mandag 23. oktober 2017

For en vanvittig deilig seier i Stavanger. 7-1 er ufattelig imponerende – uansett hvor elendige Viking faktisk var. Dagboka har også fått med seg at det, hva skal vi si, ikke helt gikk veien for Lyn i helgen. Haha. Og vi har nok en gang fått dokumentert hvor harry folk rundt Stabæk er. Men la … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. oktober 2017»

For en vanvittig deilig seier i Stavanger. 7-1 er ufattelig imponerende – uansett hvor elendige Viking faktisk var. Dagboka har også fått med seg at det, hva skal vi si, ikke helt gikk veien for Lyn i helgen. Haha. Og vi har nok en gang fått dokumentert hvor harry folk rundt Stabæk er.

Men la oss glede oss litt til over 7-1-seieren i Rogaland. «Når Vålerenga scorer fra alle vinkler», var tittelen i Dagsavisen. «Ellevill Vålerenga-seier: Slettet 53 år gammel Viking-rekord», var tittelen i Nettavisen. «Viking-treneren etter stortapet: – Det er rett og slett pinlig», var tittelen i NRK. «Utrolige sifre da Vålerenga herjet: – Ser ut som Barcelona», var tittelen i Aftenposten. Og Dagbladet hadde etter hver tittelen: Stengel: – Jeg signerer ny kontrakt».

Da nyheten kom om at Stengel signerer ny kontrakt, skrev en VPN-er på vår interne admins: Er det et sykdomstegn å tilfredsstille seg selv til dette?

Vi registrerer også at Vålerenga og Brann er de to lagene som har scoret tredje mest i eliteserien i 2017: 43 mål. Bare Rosenborg og Molde (45) har scoret mer. Da teller vi også alle de målene som Rosenborg har fått godkjent av dommerne som IKKE burde vært godkjent, som gårsdagens andre Bendtner-scoring.

Okei, det er tett på tabellen. Vinner Odd i kveld, er vi på åttende plass. Vi kan fortsatt ramle nedover på tabellen i løpet av de fire siste kampene, men nedrykk skjer ikke i år. Og det er viktig. Nå kan vi faktisk spille med lave skuldre – og forhåpentligvis en fandenivoldsk innsats – og ha som et realistisk mål å havne på fjerde plass. Ja, vi vet at det er fem poeng opp til Godset som har den plassen, og Godet er i omtrent like god form som oss om dagen. Men nå har vi noe positivt å spille for, ikke bare desperasjon for å unngå nedrykk.

Og i gårsdagens kampreferat spurte vi:

Klarer Vålerenga fjerde plass i serien i år?

  • Ja (53%, 168 stemmer)
  • Nei (37%, 117 stemmer)
  • Vet ikke (10%, 31 stemmer)

VPN er ikke sikre på at det skjer, men vi liker at Vålerenga klatrer på tabellen, og vi liker å tro at gode ting skjer. I det hele tatt er VPN i et særdeles godt humør, enten vi tilfredsstiller oss selv eller ikke.

Lyn lovte fest

Toppscorer Anwar Pellegrino lovte på forhånd kjempefest dersom laget rykker opp, skrev Nettavisen. De trengte bare å vinne mot Korsvoll og dermed var tiden i 3. divisjon historie. Lyn var ett poeng foran Stabæk 2 på tabellen etter at NFF var snille og bare ga Lyn ett poengs trekk for bruk av ulovlig spiller.

Nå skal det sies at vi ikke liker poengtrekk for slike forseelser, men NFFs praksis i form av pongtrekk varierer kraftig fra fylke til fylke for samme type lovbrudd, dermed blir dette bare koko. Lyn var heldige som bare fikk ett poeng i minus, like heldige som da de fik poeng mot Frigg forrige helg.

På en måte er det morsomt å se en lokal rival feile år etter år, men det hadde jo også vært gøy om FC Lyn, eller hva de nå heter, jo, Lyn Toppfotball. Det hadde vært moro om de kunne klare å komme seg opp til i alle fall 2. divisjon. Så kunne vi fått enda et lokaloppgjør med våre rekrutter. Kan fort bli jevne kamper, det.

Ser at Lyn-fans diskuterer på sosiale medier og konkluderer med at dette vil gjøre Lyn enda sterkere. Motgang gjør visst sterk. VPN vil da foreslå å rykke ned til 4. divisjon igjen, tenk hvor sterke dere kan bli der. Eller hva med 5. divisjon?

[poll id=»41″]

Harry Stabæk

Stabæk 2 fikk altså opprykket til 2. divisjon i stedet for Lyn. Akkurat det klarer vi ikke å bry oss veldig om. Det som er interessant fra Stabæk-verden denne helgen, er hvor harry de folka er. De prøver å være «Oslo-lag», men viser gang på gang at de er bønder.

VG skriver at en situasjon oppsto 24 minutter ut i kampen på Nadderud mellom Stabæk og Tromsø. Morten Gamst Pedersen fant Jostein Gundersen med et frispark og backen stanget ballen i mål. Dommer Svein Oddvar Moen gikk umiddelbart bort til linjedommer for å konferere, men etter et snaut minutt godkjente han scoringen.

Da lød det fra speakeren på Nadderud: «Jeg vet ikke om det er noe vits med linjemenn. TIL går i hvert fall opp til 1-0.»

Arrangementsansvarlig i Stabæk Fotball, Kjetil Ekeli, svarer på vegne av speakeren og mener det må være takhøyde for humor, også blant speakerne på norske fotballbaner.

– Nå heter det ikke linjedommere lenger, men assistentdommere, så vi opplever ikke at speaker har sagt noe om dem som var til stede på kampen, sier han til VG.

Han sier også at han snakket med speaker etter kampen og forteller at saken er avsluttet fra deres side. Ekeli sier også at Stabæk ikke frykter represalier fra NFF selv om loven krever at speaker skal være nøytral.

VPN kan bare raskt og enkelt konkludere med at når arrangementansvarlig utviser den type holdninger, må det jo gå galt for speaker. Hvis dette er akseptert humor for klubber utafor Oslo, og det veit jo alle som har vært litt rundt omkring at det IKKE er,  så må selvsagt NFF gjøre noe.

Så blir det bøter eller poengtrekk? Med NFF vet du uansett aldri hva som skjer.

Ishockey

MS er best i byen og slo Vålerenga i går 6-3. Etter to perioder ledet vi 2-1, men det ble altså tap. Ja, ja.

Rekruttene

Det ble også tap for Hamkam lørdag – den suverene vinneren i 2. divisjon. Men takk for at dere beholdt plassen, gutta. Imponerende.

Vålerenga i dag

Nyte livet som Vålerenga-supporter og kjenne litt ekstra på hvor deilig det er IKKE å være Lyn eller Stabæk.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar