Fem mål av Simen og Herman

Tre mål av Simen Juklerød og to mål av Herman Stengel. 7-1-seier over Viking og totalt ni avslutninger på mål av Vålerenga (VG live).  0-1 Stengel (11), 0-2 Juklerød (15), 0-3 Jääger (28), 0-4 Juklerød (35), 0-5 Fridjonsson (54), 1-5 Nordvik (73), 1-6 Juklerød (78) og 1-7 Stengel (84). vif-fotball.no skriver: For Vålerenga var det … Fortsett å lese «Fem mål av Simen og Herman»

Tre mål av Simen Juklerød og to mål av Herman Stengel. 7-1-seier over Viking og totalt ni avslutninger på mål av Vålerenga (VG live). 

0-1 Stengel (11), 0-2 Juklerød (15), 0-3 Jääger (28), 0-4 Juklerød (35), 0-5 Fridjonsson (54), 1-5 Nordvik (73), 1-6 Juklerød (78) og 1-7 Stengel (84).

vif-fotball.no skriver: For Vålerenga var det lagets største borteseier i serien siden både Lyn og Frigg ble slått 7-0 i 1985.

Fire seire på de fem siste seriekampene og plutselig er Vålerenga en faktor i norsk fotball igjen. Og VPN er de første til å innrømme det:

Vi er usikre på om det er vi som er dritgode eller Viking som er rævva. Det er nok fort begge deler. 

Uansett: Dette er tredje kampen på rad med samme startoppstilling. Ting begynner å sitte, og vi har en helt vanvittig uttelling.

Hadde vi spilt sånn for noen måneder siden hadde vi sikkert tapt 1-0 etter å ha blåst alle sjansene. Så syk er norsk eliteserie – og Vålerenga.

Kjelsrud Johansen brukes mer og mer riktig, og det virker som om Stengel faktisk er riktig valg på midtbanen. Dermed er det helt tydelig at Deila valgte feil i sommer, da han benket (sogar på tribunen) Stengel for å la Lekven og Grindheim spille på midtbanen. Da var det visstnok umulig å la de tre spille samtidig på banen.

Nå har Deila åpenbart funnet formelen – og det med Stengel på banen.

Vålerenga klarer nå å spille i lengderetning når de bør og de kommer rundt på kant, spiller seg gjennom i midten og er farlige fra distanse – vi er langt vanskeligere å forsvare oss mot nå. Dessuten har Simen Juklerød vært strålende i de siste kampene. Det er vel heller ingen hemmelighet at Juklerød er en ekstremt bedre ving enn back.

– Vålerenga ser akkurat nå ut som Barcelona, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

I kveld gikk alt inn, og det var så deilig. Typisk nok blir Viking-kapteinen utvist i sin 500. kamp for klubben. Nei, VPN synes ikke synd på Andre Danielsen. Hehe.

Vi scoret for en gangs skyld på våre to første sjanser i en kamp – i det 11. og 15. minutt. Viking, som faktisk ikke åpnet så ille de første minuttene, falt fullstendig sammen. Bunnlaget ga så jævlig opp, og det bare rant inn scoringer.

Med fire kamper igjen har vi 36 poeng og er på en anstendig 7. plass. På 4. plass er Brann med 41 poeng (dersom 0-0 mot RBK i kveld står seg ut kampen). Faktum er at Vålerenga kan klatre ytterligere på tabellen med nye seire i kampene som kommer. Da må Molde slås søndag om en uke, og med seier hjemme i vårt nye fort (det er faktisk ikke umulig å slå Molde), kan det bli en helt fantastisk avslutning på årets sesong.

Kjøp billetter her.

Fjerde plass kan gi europacup neste år… Men samtidig som det skrives, erkjenner VPN at det ikke nødvendigvis skjer. Men hvem trodde på fire av fem seire i september og oktober?

[poll id=»40″]

 

 

Legg igjen en kommentar