Dagboka fredag 20. oktober 2017

Litt merkelig fredag. Alt skjer før helgen, men det blir litt roligere i helgen. Vi tapte i går mot Sparta. Frisk Asker skriver helt meningsløse pressemeldinger og i Stavanger så er det bare fryd og gammen – i alle fall føles det slik for vi som ikke liker plastikklubben. Tap for Sparta Det var kamp … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. oktober 2017»

Litt merkelig fredag. Alt skjer før helgen, men det blir litt roligere i helgen. Vi tapte i går mot Sparta. Frisk Asker skriver helt meningsløse pressemeldinger og i Stavanger så er det bare fryd og gammen – i alle fall føles det slik for vi som ikke liker plastikklubben.

Tap for Sparta
Det var kamp i går å Furuset Forum. Første av 5 uten Ulven. Det startet bra da vi tok ledelsen 1-0, men etter det ble det blytungt. 1-5 stod det på tavla da sluttsignalet gikk.

Målscorer for Vålerenga var Tobbe Lindström på pass fra Ahlholm og Greven.

Frisk Asker med meningsløs pressemelding
På kontoret til Frisk Asker har de ikke mye å bruke dagene på. Derfor har de nå knotet ned en pressemelding der de skriver at de ikke kommer til å gjøre noe ifbm suspensjonen til Ylven. Ja, eller de gjør ikke noe mer enn å prøve å brande Ylven som bad guy og at taklinger mot hodet er en uting som man må slå ned på.

Isolert sett kan det virke som en fin greie. Utfordringen er når man ser disse uittalelsene i sammnehneg med tildligere saker for å se om man uttalker seg på bakgrunn av et prisipielt standpunkt eller om man har vikarierende motiver.

Frisk Asker uttaler seg ikke prinsippfast. I tilfeller der det har vært deres spiller som taklet så er ikke fokuset på strenge straffer og spillernes ve og vel. Da er fokuset på å dysse ned, bortforklare og se mennesket bak handlingen.

Og det er ikke greit. Og dette er ikke et problem som er isolert til Frisk Asker, eller for den saks skyld norsk hockey. Spesielt taklinger mot hode eller som gir hodeskader er en uting. Spillerne er unge og tidlig i livet. Ødelegger du kneet e.l. så kan du fremdeles studere, stifte famile og leve et langt og fint liv. Ryker du på noen realle smeller i knollen så kan komplikasjonene fort bli langt større og dermed også endre utsiktene til hvordan spilleren kommer til å leve resten av sitt liv.

Alle lag bør ha dette i bakhodet. Respekt for motspillere bør gå begge veier og liv og helse er faktisk viktigere enn en kortsiktig sportslig gevinst.

Nå svinges øksa i Stavanger
Stanger Oilers er latterlig rævva om dagen og hele attituden til laget gjør at det er lett å døpe dem til Spoilers. Det er vanskelig å fremstå som mer sutrete og bortskjemte enn det du gjør borte i Stavanger nå til dags.

Ole Einar Bjørndalen har uttalt at for å lære seg å vinne må man tape mye. Det Krever mao ord mange år med mårettet arbeid for å bli best. Og inntil man klarer å bli best så må man tape en god del.

Alternativet er å ta en Oilers; kaste på noen hundre millioner og hente inn noen veldig gode og dyre utlendinger og ellers støvsuge markedet for gode norske spillere. Da blir man også best og det veldig fort. Men man har altså ikke lært seg å vinne og man er ikke vant til å tape.

De siste sesongene har Oilers vunnet, men stadig sett dårligere ut på papiret. Suvere spillere har blitt erstattet med gode spillere samtidig som deler av stammen begynner å bli gammel. Laget har lagt seg til endel uvaner etter som de har sluppet unna med veldig mye. VPN så dette i tabelltipset vårt. Vi tippet ikke Oilers øverst og vi tippet ikke Oilers som NM-vinner.

Etter at Oilers ble pissa på av Lillehammer var det tydeligvis nok. Her skulle det, som i Start, vises handlekraft. Resultatet ble at to av de nye spillerne ble sparket. Dette var en avgjørelse som bl.a. ble fattet av trener og sportssjef. Det er jo treneren som har trent dem og som har valgt hvordan han taktisk ønsker at de skal spille og det er sportssjefen som har funnet dem og signert dem.

Det minner ikke mye om at man tar ansvar. Det minner mistenkelig mye på at man forskyver ansvaret og finner seg noen scape goats. Tony Romano, som var en av de to som har fått sparken, er faktisk deres beste poengplukker blant forwardsene i klubben. 6 på poeng på 11 kamper er kanskje under pari, men det er jo milevis bedre enn de andre bærebjelkene. Markus Søberg, Eirik Saltsten, Magnus Hoff, Eirik Børresem, Josh Soares, Kristian Forsberg og Jonas Djupvik Løvlie har alle 0, 1 eller 2 mål. Problemet i Oilers er ikke isolert til 2 spillere.

Tar man med de stadige tilfellene av elendig oppførsel til Josh Soares som nå får konsekvenser fordi verken han eller andre på laget scorer så virker Oilersskuta å være gjennommorken og lekk, da funker det ikke å bytte nytt hovedseil og gallionsfigur.

Vi kan ikke si det plager oss.

 

…sånn apropos Stavanger
Vi møter Viking kl 18 på søndag. Vålerenga er i dytten og har nå 8-1 på de siste 2 kampene. Viking på sin side har bare 2 seire på de 10 siste kampene. Den siste kom mot Kristiansund i forrige runde.

Toppscorer i Viking er Tommy Høiland, men han har gjort seg mer bemerket for å bomme, samt denne flotte Grorudpalma som han har anlagt.

Se og nyt:

 

Onde tunger skal for øvrig ha det til at grunnen til de grove bommene hans skyldes mangel på dybdesyn.

Kongen er her og han påstår han er påkledd
Ellers så er verdens beste fotballspiller igjen i nyhetsbildet. Denne gangen så er det også for å fortelle oss at det er alle andre sin skyld at han ikke ansees av alle for å være verdens beste fotballspiller. Mannen vi snakker om er selvsagt Kamer Qaka. Saken kan du lese her. Videre påstår han at det er pga ting som skjedde før han kunne ta mopedlappen som gjør at folk synes han har dårlige holdninger. Personlig så synes jeg at han forklarer en sykemelding med at laget begynte å spille mer over ham enn gjennom ham som et eksempel fra 2017 som kan tyde på at andre har bedre holdninger.

Ja de penga
Nå begynner det å nærme seg slutten for 2017 sesongen og to streker under svaret. Vålerenga har mye å vinne på å fortsette å spille godt. Selv om det for supporterne kan virke som om en hvilken som helst plass nære midten av tabellen er det samme så er hver plass på tabellen viktig. Ikke bare gir det en bedre følelse å komme lenger opp og større tro på det man driver med og mer goodwill blant samarbeidspartnere, men TV-avtalen gjør at det er ganske store summer som skal fordeles mellom de eliteserielagene og fordelingen er som følger (nåværende tabellsituasjon i parantes):

1: 22,9 (RBK)

2: 19,4 (Molde)

3: 15,9 (Sarpsborg)

4: 11,1 (Brann)

5: 10.2 (Haugesund)

6: 9,8 (Strømsgodset)

7: 9,4 (Odd)

8: 8,9 (Stabæk)

9: 8,9 (Vålerenga)

10: 8,9 (Sandefjord)

11, 12, 13: 8,5 (Lillestrøm, Kristiansund og Sogndal)

14: 8,0 (Aalesund)

15 og 16: 7,6 (Tromsø og Viking)

Tallene er hentet fra NTB

Med fortsatt god flyt på tabellen kan vi gjøre et lite byks. Det alene kan gi klubben mer enn 1 million ekstra i inntekter. Så her er det bare å gi jernet. VPN er ikke i mot at de økte inntektene dette kan gi kan brukes på å få inn en dyktig sportssjef som kan fokusere kontrakter, scouting m.m. slik at Deila kan dyrkes i rollen som trener.

Kudos
Forrige fredag oppfordret vi Tribuneshoppen til å vurdere å gi noen grunker  til VIF Trolls neste gang de hadde litt penger til overs. Det viser seg at Tribuneshoppen tok utfordringa på strak arm og sendte 1000 spenn til Trolls og deres U-17 spillere som måtte ut med en egenandel på 5000 kr for å spille på landslaget. #hjerte

Vålerenga i dag
Ikke skjer det særlig mye i dag, men har du tenkt deg på Viking – Vålerenga og allerede er i Stavanger bør du sveipe innom Siddishallen og DNB Arena. Kl 17 begynner Stavanger – Vålerenga for U-16 og når den er ferdig så tusler du bare over til Siddishallen og ser dame eliteoppgjøret Stavanger – Vålerenga.

Vi som er i Tigerstaden kan ta en tur i Sjappa. Kanskje vi finner noe gull blant de fanzinene som fremdeles er til salgs.

 

Legg igjen en kommentar