Knep uten knask – På Jordal er det halloween hele sesongen

Siden hockeyskolen var rett rundt hjørnet tok vi med oss en sneip som forguder både Ylven og Berre opp til Jordal for å sjekke forholdene. Det burde jo egentlig bli en drømmedag dag for henne, men hun syns ikke det var noe stas. Med freidig unge og stor aktivitet i området var det ikke noe … Fortsett å lese «Knep uten knask – På Jordal er det halloween hele sesongen»

Siden hockeyskolen var rett rundt hjørnet tok vi med oss en sneip som forguder både Ylven og Berre opp til Jordal for å sjekke forholdene. Det burde jo egentlig bli en drømmedag dag for henne, men hun syns ikke det var noe stas.

Med freidig unge og stor aktivitet i området var det ikke noe problem å vandre rundt uten å bli lagt merke til. Vi filma besøket.

Jordal er sterkt prega av at det er en byggeplass. Det er gjerder og begrensninger over alt. I tillegg er det grus og jord over alt ute. Nå på høsten er det gjerne bløtt i tillegg, så det tar nok ikke lang tid for det er skittent inne i hallene, der det ikke er ren sone.

Henger´n
Mellom Ungdomshallen og Fleridrettshallen står vogna til Shampo og Roy. Den ser ut som en vits, men er faktisk kontorplassen for tre ansatte OG møterom for elitelaget. Den henger´n ser ut som noe du kan leie på Shell.

Midlertidig ishall
På kunstgresset til Vål’enga Trolls er den midlertidige hallen rigget opp. Ja, den har en isflate og ja den har vant, men den mangler egentlig alt annet.

Det første som slår en er inngangspartiet. Det er en 50 cm høy glippe i asfalten rett ved inngangsdøren, slik at alle sneipene får et ekstra hinder å forsere på vei inn og ut av hallen når de kommer trillende med alt utstyret sitt. Flott!

Inne er det snekra sammen et verandagjerde som gjør det køl umulig å komme til bak rundvantet. Man kommer derfor heller ikke til den langsiden der det, fordi det egentlig skulle ha vært innbytterbenker der, er lavt pleksi. Jepp, hallen har ikke innbytterbenker. På motsatt langside mangler det utvisningsbåser og plass til sekreteriat. Vi så heller ikke klokke eller måltavle. Med andre ord  er det klin umulig å arrangere kamp der. Vantet er sikkert også utdatert slik at dersom alt annet hadde vært på stell, så kan man nok ikke ha arrangert kamper der uansett – fordi det neppe er lov å takle heller.

Innerst i den midlertidige hallen er det garderober. De er små modulbaserte løsninger som sikkert er beregnet for en byggeplass og ikke et helt hockeylag av unger med tilhørende foreldre som skal hjelpe kidsa med dusjing og skifting.

Ungdomshallen
På sørsiden av Ungdomshallen er det en rekke moduler i flere etasjer. På innsiden av bygget ser vi at dette er rom beregnet på breddeidretten. Nede på plan en finner man oppbevaringsplass for lag- og personlig utstyr samt kontorer.

Oppbevaringsplassen er vanvittig liten. Her skal keeperutstyr, draktsett, førstehjelpsutstyr, drikkeflasker, køller, bagger og disse melketrallene som kidsa drar utstyret med for å nevne noe, oppevares. Vi veit ikke om det er plass nok slik at kidsa slipper å dra med seg alle greiene sine mellom hjem, skole og trening. Men vi tviler. Bare tenk på det…Lagene som bruker det oppbevaringsrommet vi filmet i hadde tatt ut alt de trenger for å spille kamp. Enda var hyllene nesten helt fulle.

Garderobene ligger i andre etasje. Greit klønete å komme seg opp og ned dit med skøytene på. Tar man utgangspunkt i antall knagger på veggen skal garderobene dekke behovet til minimum 25 personer samtidig. Hockey er en idrett med mye beskyttelse og de første åra er det foreldrene som står med krum rygg og pakker utstyret på og av unga. Det er ikke i nærheten av å være nok plass. I tillegg er sanitærforholdene for dårlige. Det er ett toalett og en dusj i hver modul. Om ikke det er nok virket flere av toalettene å være ødelagt..

Kjøkkenet er viktig for en klubb som Vålerenga Hockey. Det er mange munner som skal mettes. Det er hele A-laget, U-20, administrasjon, trenere og andre som skal ha varm mat hver dag. Forholdene på kjøkkenet var overraskende dårlig. 1 komfyr med 4 plater, 1 varmeskap og noen kjøleskap var alt vi så. Vi la merke til at det heller ikke var noe avtrekk over kokeplatene. Det tilsier at all os forblir inne på kjøkkenet.

Burhøns har bedre plass enn unga i Vålerenga Hockey
Når alt kommer til alt er det tydelig at det ikke er satt av nok plass til å dekke behovet til unga, og at man er blind på høylys dag om man ikke ser hvor mangelfull midlertidig ishall er. Etter som at man ikke kan spille kamp eller trene spillsekvens blir trykket på Ungdomshallen enormt.

Vi veit det fortsatt er flere uker igjen til halloween, men det kan nesten virke som om man har starta feiringa tidlig med å skremme unga fra å begynne med hockey.

Legg igjen en kommentar