Dagboka onsdag 11. oktober 2017

Fire dager og to kamper på hjemmebane skal definere Vålerenga Fotball Elites sesong. Dette og littebitt mer i lille-lørdagsdagboka. Det avgjøres hjemme Hvorvidt de siste kampene denne høsten skal handle om neglebiting, eller rolig passiar med kaffekoppen i hånda på tribunen, avgjøres i morgen og søndag på vår egen hjemmebane. Nå veit jeg også at med … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. oktober 2017»

Fire dager og to kamper på hjemmebane skal definere Vålerenga Fotball Elites sesong. Dette og littebitt mer i lille-lørdagsdagboka.

Det avgjøres hjemme

Hvorvidt de siste kampene denne høsten skal handle om neglebiting, eller rolig passiar med kaffekoppen i hånda på tribunen, avgjøres i morgen og søndag på vår egen hjemmebane. Nå veit jeg også at med votter på henda så blir neglebitinga vanskelig, men jeg har gnagd i stykker verre ting i frykten for at Vålerenga skal rykke ned før. Det eneste som gjelder er poeng, og helst 6 poeng på de to kampene mot Haugesund og Aalesund. Det vil sannsynligvis(ikke noe er sikkert i denna kokosligaen) løfte oss vekk fra nedrykksmyra og gi gutta hakket lavere skuldre.

For det er vel liten tvil om at der skuldra til gutta datt litt ned da de slo Brann, så er de nå oppe i ørehøyde igjen etter kollapsen i 2. omgangen mot Stabæk. Det var bare fryktelig. Både for oss på tribuna og de på banen. Men flesteparten av oss supportere er enkle sånn: Så lenge du gir 100% på banen, speller med hjertet utapå drakta og trøkker til i duellene, så tilgir vi det meste. Også sånne kollapser. Brannkampen var klar framgang på akkurat disse punktene, og det ga oss en etterlengta seier. Kanskje var det ikke bare de på banen sin skyld? Kanskje var det trøkket fra #denblåveggen som løfta gutta de hakka opp som de trengte? Og med all respekt for de som tok turen til Nadderud, så klarer man ikke gjenskape det trøkket på noen annen bane i Norge, men dette understreker jo bare poenget om at vi må gjøre jobben på hjemmebane denne høsten! Der #denblåveggen gir gutta den støtten som skal til for å overleve i Eliteserien.

Så hvis du lurte på hva du skal gjøre torsdag og søndag kveld denne uka, så er det å synge deg hes for Vålerenga. Selv skal jeg sitte rolig på langsida og skrive kampreferat begge dager, men jeg klarer ikke å styre meg når Enga putter. Da Ejuke putta mot Brann snudde de pent kledde journalistene seg og så stygt på meg. Jeg hadde visst spretti opp, hytta neven i været og skriki. F… etikette på pressetribunen! Og gleden over å høre trykket som kommer fra #denblåveggen hver kamp er verdt å ikke få hoppe med dere andre på supportertribunen. Jeg synes du skal ta med deg alle du veit om som er glad i Enga på to kamper denne uka, så blir jeg enda litt gladere, og gutta på banen enda litt bedre!

 

Besøk fra provinsen

I morra tar Iskrigerne imot Lørenskog i Furuset Forum 18:30. Og har det noen gang vært en tid hvor du skal møte opp og kjøpe alt som er i kiosken, så er det på alle hjemmekampene denne sesongen. Gutta på isen vil ha litt støtte de også, men med en klubb som blør både penger og unger, så kast alle penga du kan etter pølser og sjokolade, så blir det absolutt-ikke-selvpåførte underskuddet mindre.

Søndag venter bortekamp mot serieleder Frisk-Asker. Hadde vært deilig å dra dit med en seier fra torsdag i bagasjen.

 

Enga i dag

Vi kjøper billett til Vålerenga Stadion, Intility Arena eller hva f… du vil kalle det. Det viktigste er faktisk ikke hva hjemmebanen heter, men at du møter opp der og støtter laget når de trenger det som mest!

Legg igjen en kommentar