Dagboka tirsdag 10. oktober 2017

Stadion har fått navn. Velkommen til Intility arena! Det har lenge liggi i korta at Vålerenga Fotball skulle ha inn en ekstrainntekt på stadionnavnet. Det har de lenge sagt selv. Nå er altså både sponsor og stadionnavn klart. Stadion heter nå Intility Arena. Intility er et IT-firma som holder til i Schweigaards gate og sånn … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. oktober 2017»

Stadion har fått navn. Velkommen til Intility arena!

Det har lenge liggi i korta at Vålerenga Fotball skulle ha inn en ekstrainntekt på stadionnavnet. Det har de lenge sagt selv. Nå er altså både sponsor og stadionnavn klart.

Stadion heter nå Intility Arena. Intility er et IT-firma som holder til i Schweigaards gate og sånn sett så er jo den lokale forankringa på plass. I tillegg så spytter de en del kroner inn i klubbens kasse og skal bidra med litt infrastruktur og kunnskap og sånt. Vi tipper Ronny og Freddy får egen hotline til en EDB-tekniker som sitter litt lenger ned mot Oslofjorden om de skulle ha noe kuk i komputeren.

Men så er det dette navnet da…

På sosiale medier går nå diskusjonen hvorvidt dette er et bra eller dårlig navn. En ting er bruken av sponsornavn. Noen mener at dette er forkastelig, mens mange mener det er helt ok. Det kunne jo fort vært så veldig mye verre.

Når det nå er sånn at Vålerenga på død og liv måtte selge stadionnavnet så er det jo greit at det er noe fancy flott IT-relatert.  Vi kunne sliti med noe liksom-hipt konsulent-firma og vært helt foran i skoa, mens vi lener oss framover i bukseselene.  Folk kommer nok til å bruke «Vålerenga stadion», «Valle» og navnet om hverandre. Dette kommer til å gå seg til på lik linje som majoriteten nå sier Emirates selv om de skulle tviholde på Ashburton.

Stadion eller arena?

En helt annen ting er ordet «arena». Selv om det nok ikke er et stort problem så er det akkurat dette det virker som om folk har hengt seg opp i.

Hva er problemet? Jo – Intility arena har åpne hjørner og derfor mener enkelte at den ikke kan kalles arena.

Selv om Dagboka er på lag stadion så tok vi oss bryet med å sjekke det opp med ordboka og Store Norske Leksikon. Begge er klare: Det er helt greit å kalle det «arena». SNL skriver følgende: «Arena, den sandstrødde kampplassen i amfiteatret; overført betyr det i alminnelighet kampplass, skueplass.» Det er noe ordboka er enig i.

Ordboka forklarer hva "arena" betyr.
Ordboka forklarer hva «arena» betyr.

Om vi skal dømme etter fotballen som har vært spilt så er kanskje ikke «stridsplass» den riktige betegnelsen. Ikke fra gutta sin side, i alle fall. Damene derimot – de har kjempa.

Men hva med stadion? Ordboka definerer stadion på denne måten: «(gresk et lengdemål, ‘løpebane’, egentlig ‘noe fastsatt’) idrettsanlegg (med tribuner)» og SNL sier det er dette «Idrettsplass omgitt av oppbygde og ofte overbygde tribuner for tilskuere.».

Så da kan vi jo si at begge deler er riktig, men at noen kanskje liker stadion best.

Det er noe vi kan snakke om rundt bardisken på Øst. Du veit, puben som ligger under supportertribunen på Intility Arena.

Sander Berge er interessant i Spania

Tidligere Vålerenga-spiller Sander Berge er fortsatt i Sevillas søkelys. Nå går klubben til og med ut i avisa Marca og sier at «han nordmannen, han skal vi ha!». Genk på sin side sier han ikke er til salgs. Han er nok til salgs, bare Sevilla byr nok. Og da kommer det penger ned i kassa til Vålerenga også.

Og da kan det jo komme noen nye spillere til Intility Arena. Vi satser på 200 millioner norske kroner og en del prosenter i retning Oslo øst.

Poengtrekk for Lyn

Egentlig tenkte Dagboka å sitte helt stille i båten, men vi må nevne det. Lyn står i fare for å bli trukket tre poeng etter å ha brukt en spiller som egentlig var utestengt. Dette kan sette opprykket deres til 2. divisjon i fare.

Det er egentlig ikke det Dagboka vil snakke om, men systemet for å sjekke sånt. NFF har brukt en hel del penger på IKT og EDB-systemer. Da syns vi det er rart de ikke har brukt mer penger på et EDB-system for registrering av kamptropp. I dette systemet kunne det jo til og med være en enkel advarsel som blinket om lagleder tok ut en utestengt spiller. «NB! NB! NÅ FÅR LAGET DITT TRE POENG I TREKK» kunne det blinka over hele skjermen.

Vi tror alle spillere er registrert i en sentral database. Og kamprapporten må jo leveres inn etter kamp. Så strengt talt burde det ikke være så vanskelig å lage en nettjeneste eller en såkalt «app» til mobiltelefon og nettbrett for å registrere sånne ting som røde og gule kort.

Bare en tanke. NFF kunne jo tatt et møte med Vålerengas nye stadionsponsor Intility på Vålerengas flunkende nye Intility Arena.

Vålerenga i dag

Erre noe som skjer i dag?

 

Legg igjen en kommentar