Varen er levert – Den heter en rasert klubbøkonomi

Raymond Johansen skulle være frelseren for barneidretten, for breddeidretten og ishockeyen. Raymond Johansen skulle levere et praktbygg av en ishockeyhall til Oslo Øst, det eneste han har levert så langt er kutt, forsinkelser og det som kan bli slutten for Vålerenga Hockey. KID har skylda, men ansvaret det sitter Raymond Johansen med. Klubben blør penger … Fortsett å lese «Varen er levert – Den heter en rasert klubbøkonomi»

Raymond Johansen skulle være frelseren for barneidretten, for breddeidretten og ishockeyen. Raymond Johansen skulle levere et praktbygg av en ishockeyhall til Oslo Øst, det eneste han har levert så langt er kutt, forsinkelser og det som kan bli slutten for Vålerenga Hockey. KID har skylda, men ansvaret det sitter Raymond Johansen med.

Klubben blør penger den ikke har
Det blir fremstilt som om Vålerenga taper inntekter på forsinkelsen av byggingen. Faktum er at inntekter i denne sammenheng ikke er inntekter som i bidrag til overskudd, i denne sammenhengen snakker vi om inntekter som er selve livsgrunnlaget til klubben. Vi snakker i yttereste konsekvens faktisk om klubbens eksistens.

Vålerenga er ikke en fjasete klubb bestående av «sunnmrøinger» som karrer til seg det de kan for egen vinnings skyld. Vålerenga er akkurat slik som alle laga deres, uansett nivå, fremstår på isen – hardtarbeidene. Det er den harde jobbinga både på og uttafor isen som har gjort Vålerenga til det Vålerenga er, nemlig Norges mestvinnende hockeyklubb! 26 bøtter og 29 seriemesterskap kommer ikke av seg sjæl!

Det man har manglet av penger har man tatt igjen på hard jobbing. Dugnadsånden i klubben er sterk, og klubben har kafe som drives på dugnad. Her er det foreldrende som trår til og har kafevakter. Pengene som klubben får inn på kafedriften brukes utelukkende til drifting av barne- og breddeidretten. Det sier seg selv at mer eller mindre bortfall av disse dugnadspengene vil få katastrofale konsekvenser for unga.

Bortfall av vaffelsalg, billettsalg, reklameinntekter og andre inntekter knyttet dugnadsarbeid på Jordal Amfi er byttet ut med økte utgifter.Frem til i dag har underskuddet blitt dekket av de som i fotballen kalles investorer men som i hockyen er idealistiske givere som gir penger uten noen gang å ha fått, eller noen gang vil få noe igjen for utlegga sine. Søker du på idealistiske givere på google, er svaret du får bilder av folk som «investerer» i norsk hockey.

Det skremmer VPN at klubbens eksistens nå i realiteten utelukkende er avhengig av at man har idealistiske støttespillere som er villig til å bla opp for å dekke underskuddet og de økonomiske tapene klubben har. Selv dype lommer har en bunn, og den dagen de ikke har evne, eller vilje til å dekke underskuddet, ja da er det farvel til Vålerenga!

Norsk ishockeys aristokrat kan være på vei til skifteretten – skylda har KID, BYM. Ansvaret har Rina Mariann Hansen og Raymond Johansen.

Eier ikke Vålerenga skam?
«Her får klubben hall til en halv milliard og så tillater dem seg å klage», dette er mantraet som politikerne vil du skal kjøpe.

La det være helt  klinkende klart, Vålerenga får ikke en hall. De blir ikke eier av noe som helst. Det Vålerenga blir er en leietager i den nye hallen og leien skal fastsettes til markedsleie.

Når dette er sagt så er det ikke tvil om at både klubben og supporterne bør være takknemlige for at bystyret vedtok å bygge ny ishall. Det er gjennomføringsevnen som er kritikkverdig, ikke intensjonene. Du husker sikkert stadiontomta som fotballen overtok. Høyre satt i byråd og Høyre var i mot Vålerenga Kultur- og idrettspark. Til tross for sin motstand mot prosjektet viste Bård Folke og vestkantsnobbene profesjonalitet og gjennomførte prosjektet når det først var beslutta. Det fremstår som et stort paradoks at Raymond og hans rødgrønne byråd, som har uttrykt at de er for å gjennomføre prosjektet Nye Jordal Amfi svikter så fundamentalt med gjennomføringa.

Verken klubben eller supporterne kan sitte stille og akseptere KIDs manglende evne til å levere det som er besluttet. Ikke leverer de hallen til fastsatt tid og ikke leverer de muligheter til å opprettholde forsvarlige trenings og kampforhold verken for barn, unge, bredde eller elite i byggeperioden. Regningen for KIDs, og byrådets, manglende evne til å levere blir bare sendt videre til Vålerenga. Samtidig som de har tatt i fra klubben muligheter til å skaffe seg økonomi til å betale, påfører de klubben flere utgifter. Vålerenga må sende regninga videre og fra dag til dag håpe på at idealister fortsetter å bruke av sine private penger på å holde klubben kunstig i live. Oslo kommune har satt klubben i en situasjon hvor den står med lua i hånda og lever fra hånd til munn. Dette er lite ærefullt, folkens.

Raymond kan bli Vålerengadødaren
Raymond Johansen kan fort gå fra å bli den selvutnevnte frelseren som skulle bringe anlegg til Oslo Øst, til å bli mannen som kun vil bli husket for å ha tatt livet av en institusjon i norsk idrett, Vålerenga Hockey.

Raymond lovde at Nye Jordal Amfi skulle få arenaen i Stavanger til å se ut som en garasje. Vel, morsomt nok er den nye datoen for ferdigstillelsen av stadion samme uka som kommunevalget 2019. Lenge før den tid kan Raymond Johansen gjennom forsinkelsene bli Vålerengas dyreste mann, klubben blør millioner og Raymond har ansvaret!

Hele Norge husker og mange ler fortsatt av lakrispiper og Segway som på mange måter var Solbergregjeringens levering til kongeriket de første to åra. Så langt vil Raymond Johansen bli husket for «byregjeringen», hans evne til å bytte ut parkeringsplasser med potteplanter, overdreven bruk av luksusbil med privatsjåfør, en millionsluk av en bekk og et høl i bakken på Jordal. Det er ettermælet sitt det!

VPN tror det er flere enn Vålerenga Hockey som vil lide høsten 2019 om Raymond Johansen fortsetter å svikte!

Legg igjen en kommentar